Zato što je tvoja.

1.1K 37 1
                                    

■HARE POV■
Gledam njene tamne oči i uvijeravam se koliko je ona sve što mi treba, ali kao i svaki put odbacim da joj priznam koliko mi je stalo. Zar me stvarno voli ovoliko? Mnogo puta sam čuo riječi poput njenih večeras, ali nijedne me nisu ni najmanje zainteresovale dok njene. Želio sam da mi govori idalje, pokazujući koliko joj značim. Sebičan sam što se nje tiče, veoma sebičan.
H: Lijepa ti je dukserica.
Poslije njenog osmijeha, pojavi se i moj na licu.
A: Zato što je tvoja.
H: Ljepše tebi stoji nego meni.
Pređem prstima još jednom preko njenog, umiljatog lica i ustanem. Već mi sada fali, a moram ići. Ne smijem dozvoliti njoj, a ni sebi da budemo u tolikoj mjeri koliko ona želi, prisni.
H: Lijepo spavaj.
Još jednom je pogledam i brzim koracima izađem iz njene sobe pa se zaputim u svoju. Hodao sam sve brže jer sam se bojao sebe, bojao sam se da ću posustati i pristati na ono što oboje želimo. Zatvorim vrata čim uđem i zaključam za sobom pa ključ bacim na ormarić kraj kreveta. Odmaknem se i odem do prozora pa ga otvorim i stavim ruke na lice. Ja sam se zaljubio. Neće biti dobro. Premotavao sam film u glavi od njenog ulaska u kuću pa sve dok nisam ušao u svoju sobu, sve do sada. Uzmem telefon koji je već uveliko zvonio pa kada vidim tko me zove, poželim da frknem telefon kroz prozor. Jesam li možda očekivao da će me i nazvati nakon svega što sam joj rekao? Nakon toga što je skupila hrabrosti i sve mi rekla, ja sam demantovao svaku riječ pa čak i odbio da prespavamo zajedno. Telefon nije prestajao da svijetli, iznervirano povučem za javljanje i prislonim na uho.
M: Halo?
H: Melis, rekao sam ti da ne mogu. Koliko puta trebam da ponovim?
M: Ti mene u svemu odbijaš.
Začujem tužan glas s druge strane slušalice pa skupim pesnicu.
H: Doći će sutra. Pričati ćemo.
M: Sigurno ćeš doći?
H: Ako sam rekao da ću doći onda ću doći. Laku noć.
Prekinem poziv i ostavim telefon na ram prozora. "Dođi, dođi, dođi" udarim šakom od zid na kojem je stajao prozor. Koji vrag? Zašto mi se dešavaju ovakve stvari? Jesam li se baš morao zaljubiti kao majmun?

U kriminalu nema osjećaja《I sezona》 - ZavršenaWhere stories live. Discover now