Zavesti ćeš ga.

1.6K 47 2
                                    

■ANA POV■
Okrenem se prema vratima i na njima vidim Hareta kako stoji i gleda u nas. Čuo je? Čuo je da sam pitala za njega? Slegnem ramenima i osmijehnem se, a onda dobijem i njegov osmijeh pa ubrzo nam se približi i stane pored mene.
H: Zašto si pitala za mene? Nešto se desilo?
Odmahnem glavom te mu pružim vrećicu sa stvarima koje je tražio, samo klimne glavom.
H: Požurite, imamo dodatan posao.
R: Šta je bilo?
Čujem Robertov glas iza leđa, a Sara prevrne očima i baci kašiku u tanjir pa ustane.
H: Za 15 minuta u mojoj kancelariji!
Otišao je, vjerovatno u svoju sobu, a ja sam zajedno sa Sarom otišla u dnevnu i sjela na krevet. Samo što smo sjele, Robertov glas se čuo.
R: Hare je u kancelariji, čeka vas.
Ustale smo i zajedno s njim došle do šefove kancelarije gdje su već on i Leon sjedili, smjestili smo se svi na svoja mjesta, a moj pogled je odlutao na njega. Njegov ozbiljan izraz lica i pogled usmijeren na papire je jasno odavao trenutnu ozbiljnost. Šutnja, nitko nije progovarao jer smo svi čekali da se on oglasi. Podigao je glavu s papira i krajičkom oka pogledao u mene, ma ne. Umišljam. Šta mi se dešava k vragu!? Sklonim pogled sa njega dok nervoza prolazi kroz žile.
H: Trebamo uzeti papir na kojem piše da smo dali udijel u izgradnju crpki.
Pogledom sam prešla preko ostalih članova i svi su pozorno gledali u šefa.
R: Kod Viktora je papir?
Šef klimne glavom pozitivno pa pogleda u Saru prije čega izvuče vrećicu ispod stola te joj pruži.
H: Zavesti ćeš ga.
Sara šokirano razdvoji usne pa trepne par puta, pokušavajući se smiriti jer ne smije saznati kako već ima doticaja s njim.
S: Kako ću ga zavesti?
Šef podigne obrvu.
H: Zadatak ti je da ga zavedeš i uzmeš papir.
Gledali su se međusobno dok je njen ozbiljan izraz lica odavao bijes.
S: Kada?
H: Večeras.
S: Ali..
H: Poslije ćemo realizirati šta sve trebaš uraditi.
Klimne glavom samo pa pogleda u mene, a ja joj očima dadnem znak da se ne protivi te da će uspijeti uraditi naređeno. Trznem se na dozivanje svog imena pa pogledam u šefa.
H: Ana? Kakvog posla imaš?
Klimnem glavom potvrdno te počnem govoriti.
Počnem objašnjavati šta ću raditi tokom dana pa od njega dobijem par poprijekih pogleda.
H: To ćeš raditi čitav dan?
Klimnem glavom potvrdno.
A: Ima ih pet, a svakom posebno moram objasniti kako se šta koristi. Raspodijelila sam ih u termine tako da ću to raditi čitav dan, da.
H: Želim da mi dostaviš spisak u toku dana.
Potvrdim klimanjem glave pa se obrati Robertu i Leonu.
H: Robert će ići sa mnom da riješimo onaj posao oko paketića.. a ti Leone sredi papire oko kamiona koji treba ići preko granice.
L: Uredu, šefe.
H: Slobodni ste svi osim Sare.
Nas troje ustanemo dok Sara ostane s Haretom unutra. Prije nego što izađem, otvorim usne tako da sa njih može pročitati šta sam joj rekla "ne brini se", samo mi je poslala blagi osmijeh i nakon toga sam zatvorila vrata i gledala u Roberta koji je otišao do kreveta i zavalio se na isti. Izmami mi osmijeh svojim dječjim ponašanjem pa sjednem na fotelju i poprijeko ga pogledam poslije čega uzmem jastuk i pogodim ga.
R: Šta me gađaš? Zabavi se.
L: Ja idem riješiti šta imam pa se vidimo.
R: Ćus!
A: Sretno, Leon.
Ubrzo se izgubi iz dnevne, a Robert ustane i sjedne dok podboči glavu rukama poslije čega pogleda u mene koja sam se smijala njegovom ponašanju. Mogu reći da sam s njim najbolja od muških u ovoj kući, zapravo s njim sam najbolja općenito, iako imam drugova, nijedan se ne može porediti s njim. Nijedan loš dan nije prošao, a da ga on nije popravio kao nijedan dečko što nije bio u mom životu, a da on nije znao za njega. Jadamo se po potrebi jedno drugom daleko od Hareta iako su njih dvojica najbolji drugovi. Znam svaki njegov posao za koji nitko osim šefa ne zna, znam za svaki njegov dan, a i noć provedenu s nekom djevojkom. On i Hare su jako slični što se toga tiče, mijenjaju ih stalno bez da im dosadi osim što Robert vjeruje u ljubav i misli da će pronaći djevojku koja će ga smiriti i da više neće noći provoditi lutajući dok za Hareta to nije slučaj, on čvrsto stoji pri tome da ljubav ne postoji i uvijek nam govori da osijećaja nema u kriminalu pa nas nekad i zagalami zbog toga, ali eto, jako je dobar i uff zgodan. Prestani, Ana! Ne smiješ ga gledati na takav način, on ti je šef.
R: Vidio sam vas sinoć ispred. Zašto ste bili?
Znao je da ću mu odgovoriti na sve što me pita, ali ja nisam znala da će nas tada prekinuti.

U kriminalu nema osjećaja《I sezona》 - ZavršenaWhere stories live. Discover now