Ti si taj koji se svaki put udalji od mene, a ne ja.

1.1K 37 1
                                    

■ANA POV■
Iznervirano ustanem s kreveta, ne znajući šta da uradim sada, ali on je izgleda znao čim me je uhvatio za ruku, sprečavajući da se udaljim. Okrenem se prema njemu koji je stajao par centimentara od mene pa mi pogled završi na njegovim prsima zbog nižeg rasta od njega. Podignem glavu prema njemu i kada nam se spoje pogledi, srce mi počne udarati kao najjači bubanj. Njegove tamne oči su promatrale moje dok ih je njihova tamnija nijansa izdavala.
A: Nisu trebali ovo uraditi.
Frknem već iznervirana poslije čega osjetim smanjen pritisak na ruci jer me više ne čuva.
H: Znam da nisam bio baš dobar prema tebi, ali da sam zaslužio..
Zastane na par trenutaka pri čemu spusti pogled ka dole i završi rečenicu.
H: Zar sam zaslužio da ne želiš biti sa mnom u prostoriji?
Srce mi utihne u grudima nakon njegovog pitanja. Kada bih barem znao da želim biti pored njega i ne puštati ga nikada. Mogla bih svaki trenutak života provesti s njim pa čak i one trenutke koji bi trebali biti posvećeni nekome ili nečemu drugome odgodila bih sa zadovoljstvom samo da ih provedem s njim.
A: Ti si taj koji se svaki put udalji od mene, a ne ja. Ne možeš mi reći kako ne želim biti s tobom u prostoriji, kada ti odeš od mene.
Izgovorim u jednom dahu sve pa zazvuči jako brzo, ali razumio je on što sam mu rekla.
H: Ja..ovaj...
Kada primijetim da ne zna šta će reći i kako zamuckuje kao nikada do sada, pomognem mu, postavljajući pitanje.
A: Da li znaš da bih pristala na sve samo da ne odeš?
Njegove proširene zjenice pokažu iznenađenost. Nisam marila što ću se razotkriti, znati će da mi znači pa neka uradi šta poželi iako bude želio da napustim bandu, uraditi ću, uništavajući sebe, psihički ako će on biti sretan.
H: Želim da popričamo.
Klimnem glavom pa sjednem na krevet što i on uradi. Okrenem se prema njemu, sjedajući na jednu nogu dok mi je druga spuštena na pod. On samo glavu blago okrene prema meni, nedovoljno da se pogledi ne razdvoje.
A: Slušam. Šta želiš da pričamo?

U kriminalu nema osjećaja《I sezona》 - ZavršenaWhere stories live. Discover now