Za sve je on kriv?

1.1K 39 0
                                    

■ANA POV■
Otvorim vratima i na njima vidim ni manje ni više nego Roberta s ozbiljnim izrazom lica. Nije pitao apsolutno ništa samo je prošao pored mene i zatvorio vrata, zaključavajući ih. Gledala sam nepomično u njega koji je obadvije ruke stavio na moja ramena i prodrmao me.
R: Šta se dešava, Ana?
Slegnem ramenima dok suza izdajnička sklizne niz obraz tijerajući me da pogled oborim ka podu. Ne pita ništa samo me privuče sebi u zagrljaj i stegnu malo jače pa mu za par momenata nakvasim majicu suzama. Tresla sam se u njegovim rukama dok me je držao sve čvršće zbog izdavanja snage u nogama. Ubrzo sam se našla na krevetu s njim pored sebe, šuti kao da zna koliko mi je potrebna tišina. Samo me grli dok iz mene liju suze kao nikada do sada.
R: Za sve je on kriv?
Nakon što čujem njegove riječi odmaknem se od njega pa uzdahnem duboko pokušavajući doći do zraka koji će me smiriti.
R: Upravu sam, Ana, zar ne?
Pogledam ga i odmahnem glavom poslije čega dobijem pogled ispod obrva. Ovaj dečko me zna previše dobro da bi' ga mogla slagati. Slegnem ramenima pa obrišem nakvašeno lice.
A: Zaljubila sam se.
Izgovorim u jednom dahu pa vidim kako mu se usne formulišu u blagi, kratki osmijeh.
R: Jel' bilo išta s vama?
Bilo je svašta, a ništa, ali ne smijem ti ništa reći jer je on tražio da to bude naša tajna. Mnogo riječi mi je rekao, a ništa uradio. Da sam bar osjetila ukus njegovih usana. Da bar imam tragove po tijelu od njega. Ali nemam. Baš ništa nemam, osim njega urezanog duboko u srce. Kada ga ne vidim kratko vrijeme kao da ga ne vidim godinama. Navikla sam se na njega kao na zrak koji dišem, a isto toliko mi je potreban da mogu živjeti.
R: Pitao sam te nešto.
Trznem se pa pogledam u Roberta koji pokušava saznati nešto o nama pa odmahnem glavom i izgovorim.
A: Nije.
R: Zašto te je zadržao danas?
Podigne obrvu pa me pogleda.
R: Znaš da će mi on reći ako ti ne budeš?
A: Nemam ti šta reći. Želim da mi obećaš nešto, Robi.
Gledam u njega jasno mu dajući do znanja da očekujem čvrsto obećanje.
A: Hoćeš li?

U kriminalu nema osjećaja《I sezona》 - ZavršenaWhere stories live. Discover now