On je Viktor, šef "Rules" bande.

3K 71 2
                                    

■ANA POV■
Poslije dužeg vremena sam osjetila neprijatnost zajedno s čuđenjem. S obzirom na poslove koje radimo, sve mi je postalo normalno, ali nakon njene rečenice sam posve sigurna da nije nimalo dobra vijest koju ću saznati. Znajući da se nešto loše sprema, nisam željela oduživati pa sam joj očima signalizirala da počne. Ubrzo su se njene usne razdvojile, a onda su riječi počele izlaziti dok se u meni bura sve više podizala.
S: Zaljubila sam se.
Skupljenih obrva sam je pogledala dok je ona gledala u mene sasvim ravnodušno.
A: Pa to i nije neka loša istina.
Otpuhnem, zabacujući kosu unazad s desnog ramena kako bih je bolje vidjela.
S: Ali on nije običan dečko.
Ništa mi nije bilo jasno pa sam iščekivala sljedeće riječi kojih nije bilo. Previše je čudna za Saru koju poznajem, godinama. Klimnula sam glavom, a onda je upitala.
A: Nego šta je? Tko je?
Više nije gledala u mene. Sada je njen pogled bio prebačen ispred nje, a ubrzo se ustala i ostavila prazno mjesto pored mene. Pogledom sam je pratila, išla je sve do drugog kraja krova bez da mi je odgovorila na postavljeno pitanje. Šta se dešava? Nešto ne štima. Povučem ruke unazad koje su već bile naslonjene na beton, a zatim povučem i noge pa se žustro ustanem i krenem prema njoj. Kada joj se približim, uzmem je za ruku, nadajući se njenom okretanju prema meni, ali ne. Ostala je stojati okrenuta leđima s pogledom prema dole.
A: K vragu! Šta se dešava?
Pustim joj ruku i udaljim se korak unazad pa vidim njeno iznervirano okretanje prema meni.
S: Moraš li galamiti?
Odmahnem glavom dok gledam u plavnetilo njenih očiju, a zatim frknem već iznervirano.
A: Da ne šutiš, ne bih.
S: Šta hoćeš da kažem?
Sada naš razgovor već prelazi u raspravu, a s obzirom da nisam željela u ovom trenutku niti pod ovim uslovima da se raspravljam. Utišam ton pa je pogledam sada s mnogo blažim pogledom nego prije par sekundi.
A: Istinu.
Izgovorim jasno, dajući joj do znanja da gubim strpljenje i da već jednom kaže, ali ne. Ona se samo nagne na betonsku ogradu koja joj je bila s desne strane i prekriži ruke pa obori pogled. Po ne znam koji put otpuhnem i udahnem svjež vazduh pokušavajući uzeti posljednji atom snage koji će me smiriti. Izgovori rečenicu od koje mi ponestane vazduha.
S: On je Viktor, šef "Rules" bande.

U kriminalu nema osjećaja《I sezona》 - ZavršenaWhere stories live. Discover now