Hoodstuk 47 - Quarantasette

15 1 0
                                    


...wordt dan tegen een keiharde borst aan getrokken. Twee sterke armen tillen haar van de grond en trekken haar bij Dani vandaan. Ze probeert uit de armen te ontsnappen en schreeuwt en huilt tegelijk. Ze wordt meegesleurd naar een Dodge pick-up en realiseert zich dan wie haar vasthoudt. 

"Ricardo?"

"Ja, Scorpia. Kalmeer! Ze is het niet waard om jarenlang de gevangenis voor in te gaan. Hoor je me! Kom tot rust. Ik wil niet dat je jezelf kwijtraakt!"

Ze zegt zacht: "De schaduw is al dichterbij. Het is rustig daar. Dan hoef ik niks."

"Nee! Salvatore is daar! En Logan is kwijt daar. Daar wil je niet heen! Ik laat je daar niet heen gaan. Luister naar me!"

Ze snikt en zegt: "Ik ben Logan toch al kwijt. Ik ben iedereen kwijt. Ik wil niet meer Ricardo. Ik wil niet meer." Ze begint te huilen staakt haar verzet.

Ricardo zet haar in zijn auto en rijdt weg. Hij ziet in de achteruitkijkspiegel een aantal Gentiles op de stoep en die lijken Logan in elkaar te slaan. Maar hij heeft geen tijd om er langer naar te kijken. Zijn eerste prioriteit is de gebroken vrouw naast hem.

Hij neemt haar mee naar zijn appartement, omdat hij geen idee heeft wat er gebeurd is en bang is het erger te maken als ze iemand anders ziet. Hij draagt haar zijn appartement in en zet haar op de bank. Ze heeft de hele weg stilletjes gehuild en toen hij haar optilde protesteerde ze geen seconde.

Hij ziet haar liever woest, want ze ziet er nu uit alsof ze opgegeven heeft.

Hij vult een glas met water en zet die op de salontafel voor haar neer en gaat voorzichtig naast haar zitten. Ze zit met haar armen om haar knieën geslagen en staart in het niets. Ricardo kijkt op zijn telefoon en ziet dat Bruno nog een berichtje gestuurd heeft om uit te leggen wat hij tot nu toe weet.

Dani heeft haar liefde aan Logan verklaard.
Scorpia heeft Logan alleengelaten zodat hij met Dani kon praten.
Om uit te leggen dat Scorpia de enige voor hem is.

Ze trof Ciro en Dani seksend in haar kantoor aan.
En hoorde toen ook nog dat Dino gisteravond met Dani..
En ze heeft mij gisteren ook geprobeerd te verleiden.
Niet dat ik er op in gegaan ben. Hoer.

Ricardo legt in zijn hoofd de puzzelstukjes aan elkaar en weet bijna zeker dat ze Dani met Logan heeft aangetroffen in een compromitterende situatie. Hij stuurt snel naar Bruno terug dat hij nog net heeft kunnen voorkomen dat Scorpia Dani vermoordde. En dat hij verder nog geen details weet.

Hij ziet dat Scorpia gestopt is met huilen en geeft haar het glas water aan. Ze neemt een slok en vraagt schor: "Waarom kan ik niet in de schaduw verdwijnen als ik dat echt wil?"

Ricardo legt zijn hand tegen haar wang en zegt: "Omdat je niet echt terug wil naar die schaduw. Omdat je niet machteloos en verslagen bent. Omdat jij een sterke vrouw bent, die zo'n kut advocate niet gaat laten winnen."

Ze lacht zacht en zegt: "Je zei kut."

Ricardo's mondhoek trekt iets op en hij zegt: "Ja, ik zei kut. Ik probeer nog netjes te blijven. Want ik heb ook van haar avances mogen genieten en ik mag haar niet."

"Wat?"

Scorpia kijkt hem aan en zegt: "Wat heeft ze gedaan?"

"Toen ze uit jouw kamer in het ziekenhuis kwam heeft ze zichzelf aan me geprobeerd op te dringen. Ik heb gezegd dat ik niet geïnteresseerd was in een vrouw met een uitstraling als de hare. Een vrouw die over lijken gaat en plezier aan andermans pijn beleeft."

Scorpia wiegt heen en weer en slaat haar armen om zichzelf heen. "Ik vertrouwde haar, Ricardo. Ik ben zo stom geweest. Ik had haar nooit moeten vertrouwen. Ze heeft alle mannen waar ik van hou benaderd. Ik kan dit niet verwerken..."

In De Schaduw ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu