F O U R T E E N

351 48 29
                                    

Tristan

«Στην αρχή φυσικά η πλειονότητα των Αμερικανών ήταν υπέρ του πολέμου του Βιετνάμ, αφού ο στόχος του ήταν «η υπεράσπιση της δημοκρατίας από τον κομμουνισμό». Ωστόσο, όπως και με τον πόλεμο στο Ιράκ, η πραγματικότητα αποδείχτηκε στη συνέχεια πολύ διαφορετική. Ποιος θα συνεχίσει;» λέει η καθηγήτρια και πολλοί σηκώνουν το χέρι τους.

Τόση προθυμία...

«Ας συνεχίσει ο Rick και στη συνέχεια βλέπουμε» λέει και του δίνει τον λόγο. 

Ωραίο άτομο διάλεξε. Πιο καθίκι δεν θα βρεις. 

«Να αρχίσω;» ρωτάει εκείνος κοιτώντας το βιβλίο του.

Μας το παίζει και καλό παιδί και καλός μαθητής. Που το μόνο που τον νοιάζει είναι ποια θα πηδήξει και μετά πως θα την αποφύγει.

Παίζει με τα αισθήματα όλων. Αλλά και ο διπλανός του δεν είναι καλύτερος. O James κι αν κάνει τα ίδια. Αλλά θα μου πεις αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε.

«Όταν η αμερικάνικη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατο να νικήσει μόνο με τους μαζικούς βομβαρδισμούς του βόρειου Βιετνάμ, αναγκάστηκε να στείλει συμβατικό στρατό....» λέει αλλά ένα χτύπημα στην πόρτα τον διακόπτει.

Όλοι κοιτάνε την πόρτα και εγώ απλά στηρίζω το πρόσωπο μου πάνω στην παλάμη μου. Ούτε το μάθημα με ενδιαφέρει αλλά ούτε οι επισκέψεις.

«Συγγνώμη για την ενόχληση, μήπως μπορούμε να κάνουμε μια ανακοίνωση;» ρωτάει μια κοπέλα και μπαίνει μέσα.

Την προσοχή μου τραβάει η Zoe. Στέκεται δίπλα της και κρατάει κάτι χαρτιά. Σαν πρόεδρος, φυσικά και πρέπει να κάνει ανακοινώσεις. Μόνο οι δημόσιες σχέσεις την ενδιαφέρουν.

«Καλημέρα σε όλους. Όπως θα έχετε μάθει όλοι, το προεδρείο μας έχει βάλει φουλ τις μηχανές για να διοργανώσει τα πάντα σε σχέση με τις εκδηλώσεις για την αποφοίτηση μας. Μια από αυτές είναι και η πενταήμερη εκδρομή μας. Έχουμε προτείνει κάποια μέρη και αυτό που υπερισχύει οικονομικά και από άποψη προορισμών είναι η Νέα Υόρκη. Θα σας δώσουμε κάποιες δηλώσεις για να δούμε τις συμμετοχές. Δεν είναι δεσμευτική. Τις μαζεύει ο γραμματέας του τμήματος και τις φέρνει σε εμένα» λέει αυτή και με κοιτάζει.

Τι θέλει δηλαδή; Να πάω σε αυτή τη γελοία εκδρομή, να περάσουμε καλά και μετά να με δείρει ο φίλος της;

Changes |✔|Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα