F O U R T Y - N I N E

309 43 77
                                    

Tristan

«Αρχικά θέλω να σε συγχαρώ. Δεν ήταν εύκολο το ότι στάθηκες απέναντι του, τον αντιμετώπισες και έσωσες την κοπέλα» μου λέει η Julia και μου χαμογελάει.

Βασικά δεν σκέφτηκα στιγμή να μην επέμβω. Το θεώρησα δεδομένο. Έπρεπε να επέμβω αλλιώς σίγουρα θα την είχε βιάσει. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

«Μου θύμισε σκηνές από παλιά. Όταν ο πατέρας μου έκανε τα ίδια στην μητέρα μου...» της λέω και ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι, νιώθω περίεργα.

«Tristan, για αυτό την έσωσες; Την έσωσες γιατί οι εικόνες σου ήταν γνώριμες ή επειδή όταν την είδες σε αυτή τη θέση φοβήθηκες; Επειδή έχεις αισθήματα για αυτήν...» μου λέει και για μερικά δευτερόλεπτα επξεργάζομαι την ερώτηση της.

Υποθέτω και τα δύο. Σίγουρα δε θα ήθελα να πάθει κακό. Δεν της αξίζει. Το ότι εγώ απλά έχω αισθήματα για αυτήν είναι σχετικό. Απλά όταν την είδα στριμωγμένη στον τοίχο, δακρυσμένη και φοβισμένη, όλα επέστρεψαν πάλι στο μυαλό μου.

«Και τα δύο. Αλλά όλο αυτό ξεχάστηκε. Δηλαδή επισκιάστηκε από το φιλί, από τον καβγά πριν και από αυτά που μου είπε την επόμενη ημέρα. Ακόμα δεν μπορώ να τα πιστέψω. Γίνονται όλα τόσο γρήγορα...» λέω και ξεφυσάω απογοητευμένος.

Είμαι τόσο άπειρος που απλά καταστρέφω τα πράγματα. Δεν πρόλαβα να της πω τίποτα, δεν ήξερα αν έπρεπε να της πω και απλά εκείνη θέλει να απομακρυνθεί από εμένα. Δεν πρόλαβα να χαρώ και πρέπει να σκεφτώ από εδώ και πέρα τι θα γίνει.

«Ώστε σε φίλησε. Πες μου πως ένιωσες. Γιατί είναι κάτι νέο για εσένα» μου λέει και σημειώνει κάτι στα χαρτιά της.

Πως ένιωσα άραγε; Ας σκεφτώ τι πέρασε από το μυαλό μου την στιγμή που με φίλησε.

«Ξαφνιάστηκα. Δεν είχα στο μυαλό μου φιλιά και σχέσεις. Μου πρόεκυψε όπως προέκυψε και το όλο θέμα με την Zoe. Αλλά μου άρεσε. Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι σωστό και τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιστάσεις αλλά μου άρεσε. Μετά όμως δεν πήγε καλά. Όπως τίποτα άλλωστε...» της λέω και το σκέφτομαι.

Όταν κόλλησε τα χείλη της επάνω στα δικά μου, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Ήξερα πως κάποτε θα συνέβαινε αυτό αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο σύντομα και μάλιστα με την Zoe. 

«Και μετά μου είπες ότι την ξαναείδες την επόμενη μέρα. Σου εξομολογήθηκε κάτι, δεν σε άφησε να μιλήσεις, κατά κάποιο τρόπο σου ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε πως θα κρατήσει αποστάσεις. Θέλω να ακούσω τις σκέψεις σου σχετικά με το θέμα» μου λέει και σταυρώνει τα χέρια της.

Changes |✔|Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα