Část 19

135 13 2
                                    


"Heidegger byl a je jediný člověk, který ví, jak vypadají vodovodní trubky ve skutečnosti, i celá ventilace. A v těchhle dopisech," ukáže Louis na stůl, "Jsou plány, které nechal Dr. Gackt v místnosti s WWII. A ty jsou chybné. Tohle apartmá, zasedačka a pracovna dole mají vlastní ventilaci i přísun vody, která je na zbytku Základny nezávislá. Nechám rozkopat celou severní věž, klidně ji osobně rozeberu kámen po kameni, abych Radu přesvědčil, že mám pravdu. Takže se začni modlit," uchopí Louis Masamune v ruce pevněji. "V boji s mečem jsem ještě nikdy neprohrál."

Heidegger ztěžka vstane a sám si vytáhne roubík, ale to už i Heechul sahá po zbrani.

"Jestli se jenom pokusíš proti Heideggerovi pozvednout zbraň," sykne Louis, "Zabiju toho zkurvysyna i tebe."

Heechul nepochybuje, že Louis myslí svá slova smrtelně vážně, ovšem jemu SILK napovídá, aby Heideggerovi nevěřil, protože tohle není jenom tak.

"Co to děláš, Louisi, proboha uklidni se, to Heidegger to celé naplánoval a mě k tomu zneužil, přemluvil mě, abych to hrál s ním, abych-!"

"Topíš se ve vlastních sračkách," uchechtne se Louis a máchne Masamune okolo sebe, aby si protáhl zápěstí.

"Plukovníku," ozve se chraplavý, unavený a slabý hlas štábního generála Heideggera, "Louisi," zopakuje, když se Plukovník ani nepohne.

Louis se otočí a pohlédne Heideggerovi do očí. Ví. Všechno mu to došlo. "Nechtěl jste to takhle, ale to neznamená, že jste v tom nejel taky. Já akorát vím, že tohle byste neudělal. Nedopustil byste, aby muži trpěli."

Heechul sice nerozumí, o co jde, ale rozhodne se zajistit svou Miguel a přehodit si ji přes rameno - nemůže se s Louisem měřit, dokonce ani on ne. Jeho SILK není něco, co by se dalo ovlivnit nebo ovládat, Louis je jako super-stroj.

"Plukovníku, buďte tak laskav a povězte mi popravdě, co se stalo, než vám Plukovník Tomlinson ufikne tím svým samurajským hentononcem koule."

"B-byl js-jsem... měl jsem... měl jsem být generál!" bouchne najednou Hitchcook.

Heidegger si povzdechne a pustí se do vysvětlování.

"Začalo to chvíli po tom, co jsem se dozvěděl, že Dr. Gackt je stále naživu a pokračuje ve vývoji SILKu. Chtěl jsem, aby Základna přestala testovat SILK, který se vyvine tady, protože to očividně nikam nevedlo. Dr. Gackt si vzal své plány s sebou, a já raději chtěl spoléhat na jeho vývoj, než ten, který vedla Společnost. Chtěl jsem, abychom přestali krást děti a spustili klasický vojenský výcvik - proto jsem začal spolupracovat s Dr. Gacktem, měl stejnou vizi jako já. Hitchcook na mé plány očividně přišel a zneužil je proti mně. Jednal sám a narozdíl od tebe mu loajalita nic neříká. Zneužil mé tajné posly, nechal povraždit zbylé tři generály a na mě to chtěl celé svést, jak už sis domyslel sám. Ale ano. Chtěl jsem, aby Základna zanikla. Eventuálně jsem chtěl vyhnat všechny Vojáky za hradby Zdi a celou ji vyhodit do vzduchu, ovšem pouze budovu a tajné plány, které tu mají. Neublížil bych lidem."

Louis přikývne, ale ani ho nenapadne přestat v zápěstí protáčet Masamune.

"Musí před vojenský soud," rozumuje Heechul s pohledem zabodnutým do plukovníka Hitchcooka, který chodí dokola místnosti a něco si brblá pro sebe v němčině. Je to ošklivý jazyk, rozhodne se Louis.

"To i já," svěsí ramena Heidegger. "Byla moje vina, že se Hitchcook dostal k mým plánům a že jsem ho hned nezastavil, ačkoliv jsem tušil, že se něco děje. Měl jsem to vědět, zvlášť po tom, co byly z vaší laboratoře za Zdí ukradeny plány na WWII."

"Vidím to na trest smrti pro Hitchcooka a na doživotí pro tebe," informuje svého bývalého nadřízeného Heechul.

Louis náhle pohne tělem a zápěstím zároveň, načež má Hitchcook díru v mozku a Heechul o dva centimetry kratší ofinu.

"C...o?" zamrká zmateně Heechul.

Louis jediným velmi klidným gestem zasune Masamune do pochvy na svých zádech a postaví se vedle Heideggera skoro vyzývavě.

Heidegger skloní hlavu a povzdechne si: "Nemůžeš jenom tak slepě následovat svého velitele, Louisi. Zklamal jsem, měl bys stát na straně svého otce."

"Pocházím od něj biologicky, to z něj nedělá ani mého nadřízeného, ani někoho, koho bych mohl respektovat, ani mého otce," zavrčí Louis.

"Plukovníku," domlouvá mu Heechul trochu zoufale. "Všichni musíme pykat za své činy."

"A Laos?" zeptá se Louis out of blue. "A Korea? A Chile? A akce Ural? A Lima? Pykal jsi ty za svoje činy?!"

"Louisi!" vyhekne Heechul, načež chytí svůj pokus za ramena a skloní k němu hlavu. "Tiše, sakra, to byly tajné akce, které-!"

Náhle je všechno nějak opačně. Louis a vzhůru nohama a Heidegger se vznáší nad Heechulem v kruzích. Oh, aha, ne, to jenom Heechul letěl několik vteřin vzduchem, načež přistál na lopatách stropního ventilátoru.

"It is what it is," zadeklamuje Louis. "Hitchcook může za všechno a chtěl to shodit na Heideggera. To je všechno. Pokud bude mít Rada jiný názor, sestavím novou Radu."

"Nestojím za to, abys mě takhle bránil, Louisi," míní tiše Heidegger.

"To ne. Heidegger, kterého jsem znával, by nám vynadal do kurev, proč je tu takový bordel, a pak by šel šukat svoji asistenční sešívačku," souhlasí Louis. "To je Štábní generál, pro kterého chci zase pracovat."

Generál Heidegger se uchechtne, načež si Louise, pořád trochu od krve, přitáhne do náruče. Louis je sice na vteřinu překvapen, ale v Heideggerově SILKu je něco příjemně známého, bezpečného, a tak se tomu pocitu Louisův SILK na moment poddá. Bývalý armádní generál Heechul se pomalu a nenápadně sesouká ze stropního ventilátoru na zem, načež si odkašle.

"Neruš, já a taťka máme moment," prskne Louis a zavrtá tvář do Heideggerových plecí.

Heechul protočí oči a Heidegger chvíli vypadá zmateně, ale po chvíli rezignuje i na svůj titul, kterým ho Louis obdaroval. Co na to asi tak může říct; tvůj taťka mě chce nechat zatknout, běž pomazlit jeho? Louis by pravděpodobně vyhodil do vzduchu všechna vězení na světě, jenom aby se to nestalo. Když Heidegger Louise pustí a trochu ho dlaní na zadku popožene ze dveří své pracovny ven, ani na mučidlech by nepřiznal, že si z oka stírá slzu. Louis se ale hned otočí na Heechula, jako by spolu vůbec žádný spor nikdy neměli: "Myslíš, že má Dr. Gackt dost mé DNA? Asistovací sešívačka by se mohla na nové Základně hodit. Nikdo nemá takové krásné kancelářské sponky jako on..."

"Pokud zvládne tvoje DNA pomoci Harrymu, nejspíš to pomůže i všem ostatním," pokrčí rameny Heechul.

"Ne kvůli mé DNA, ale kvůli protijedu na WWII, který mi podstrčil Hitchcook. Proto jsem asi byl odolný dost dlouho na to, abyste mě zvládli zachránit."

"Myslíš, že to byla protilátka, která probudila nové funkce tvého SILKu?" podiví se Heechul, ačkoliv uznává, že to dává smysl.

"Nový SILK?" vmísí se do hovoru Heidegger.

"No jo, všechno ti povím cestou," mávne rukou Louis a skočí Heideggerovi do náruče. "Doneseš mě tam? Můj SILK unavuje chodit a mluvit zároveň..."

Heechul zaprská něco o speciálním zacházení, ale Heidegger si jeho lehké tělo nadhodí na rukou, aby ho netlačil do kosti Masamune, a klidně si to své přerostlé dítě odnese až na kraj světa, pokud si to bude přát. 

Za Zdí II. | Larry StylinsonWhere stories live. Discover now