3 Nobelprijzen en aantrekkelijkheid

297 39 3
                                    

Ari ging op de stoel recht voor me zitten aan de lunchtafel. Ik probeerde te glimlachen naar haar, maar mijn gedachten waren ergens anders.

"Wat is er aan de hand?" vroeg ze, al wijzend naar mijn oncomfortabele stilte. Ik haalde mijn schouders op, prikkend door de salade op mijn plateau. Ik bekeek aandachtig het stuk sla en liet mijn vork dan op terug op het dienblad vallen.

"Ik moet een artikel schrijven." Zei ik. Ari fronste haar donkere wenkbrauwen en een speelse glimlach verscheen in de hoeken van haar lippen.

"Is dat het?" vroeg ze. "Is dat niet een deel van jouw job?"

"Grappig." Merkte ik droog op.

"Het is niet het soort artikel dat je denkt dat het is. Het gaat over Gwen Jennings." Ari's vork viel op haar dienblad, ik keek naar haar, verbaasd.

Ze knipperde en zei traag, "Waarom moet je een artikel over haar schrijven? Je hebt misschien één keer met haar gesproken."

Ik knikte, en duwde een stuk salade in mijn mond. Ari keek even rond ons heen en leunde naar voren zodat niemand ons kon horen. Het is de laatste tijd ongewoon stil in de cafetaria, omdat alle Populairen hier ofwel niet waren, ofwel aten in een complete stilte. 

"Heb je gezegd dat je het niet doet?"

Ik slikte.

"Ja, ik heb geprobeerd,  maar Mevrouw Harringston staat er op. Ze zegt dat ze me anders ontslaat. En dan kwam Jenny Caruters naar mij en zei-"

Ari onderbrak mij, haar donkergroene ogen stonden vol ongeloof.

"Wacht. Jenny Caruters sprak met jou? Waarom zei je me niets?"

Ik rolde met mijn ogen. "Ik vertel het je nu?" Zei ik nadrukkelijk.

Haar blik werd geïnteresseerder en ze kruiste haar armen, wachten op me om verder te gaan. "Hoe dan ook, ze zei me al deze dingen over dat  zij eigenlijk het artikel zou moeten schrijven maar het niet wou en ze koos mij-"

"Oh mijn god, Mia." Zei Ari, mij alweer onderbrekend. Ik wierp haar een boze blik toe en ze klemde haar mond toe.

 "Kan je stoppen met zo door te draaien. Het is gewoon Jenny Caruters. Het is niet dat ze een Nobelprijs voor vrede heeft gewonnen ofzo." Zei ik.

"Op deze school, zou dat nog mogelijk zijn geweest." Zei ze spottend. Ik zuchtte luid.

"Whatever. Kunnen we terug gaan naar mijn verhaal?" 

Ari glimlachtte zachtjes. "Ga verder.''

"Dus, Jenny koos mij om het artikel te schrijven in de plaats. Maar ik kende Gwen niet eens. Hoe moet ik nu een mooi artikel schrijven als ik niks over haar weet?"

"Je hebt wel een keer met haar gepraat." Herrinerde Ari mij.

Ze schoof haar bruin haar achter haar oor. Ik wikkelde mijn eigen donkere haar in een staart. Ari zei me dat ik dat altijd deed wanneer ik diep over iets nadacht.

"Ja." Zei ik snel, proberend om Ari het te doen vergeten.

"Maar dat was maar één keer, dat telt niet."

"Wel," zei Ari traag. "Als je Gwen wilt leren kennen, of hoe je dat ook uitlegt, zal je vrienden moeten worden met haar vrienden." 

Ik liet mijn hoofd rusten in mijn handpalm en keek haar hopeloos aan. Dat was de enige oplossing die er nog over was.

Ik ging stoppen met  in de schaduwen te sluipen en ik ging praten met de Populairen. "Bekijk het op de positieve manier." Begon Ari terug, al grijnzend.

"Je ontmoet Tyler Caruters." Ze glimlachte, en ik keek naar haar met opgetrokken wenkbrauwen.

"Ik had meer zin om het te doen wanneer ik hem niet moest ontmoeten. Hij is een omhooggevallen zevenslaper  die meisjes gebruikt en ze dan terug weggooit zoals tissues." Zei ik.

"Nee, dat is Ash. En Tyler is sexy." Antwoordde Ari. 

"Hij is een klootzak." 

"Maar hij is sexy." Zei Ari alweer. Ik rolde met mijn ogen.

"Is dat alles wat je zoekt in een jongen? Aantrekkelijkheid?" Vroeg ik.

Ari bloosde. "Wel.." Ze wendde haar blik even af en keek me aan met een plagende blik in haar ogen. "Ik maak een grapje. Maar je moet nog steeds toegeven dat Tyler knap is."

Tyler Caruters was Jenny's oudere broer.

Jenny was een junior en Tyler was een senior, zoals ik en Ari.

De meeste van zijn avonden spendeerde hij aan all-night feestjes waar hij dronken werd en met meisjes vree en het de volgende morgen helemaal vergat.

De volgende dag ging hij naar school met een kater en sliep hij tijdens al zijn lessen. Hij was ook Gwen's ex-vriendje.
"Maar," Voegde Ari er nog aan toe met een ondeugende blik. "Ash is sexyer" Ik verslikte me in mijn water en Ari begon te lachen.

Ash Winters was  Tyler's beste vriend en al even respectloos tegenover de anderen. Hoewel hij een blanco personaliteit had, moest ik toegeven dat Ash knap was en Ari wist het.

"Stupid slut." Mompelde ik onder mijn ademhaling naar Ari. Ze hoorde het en giechelde. Een paar andere kinderen keken deze kant op en keken naar de maffend lachende Ari, dus ik schopte haar onder tafel.

"Aww." Zei ze, en ze keek me boos aan. "Dat deed pijn." Ik schudde mijn hoofd naar haar en at nog een stukje sla, waarna Ari herbegon met giechelen.

Gwen JenningsWo Geschichten leben. Entdecke jetzt