Bölüm 2 - After Party

405 34 36
                                    

KARLA

Benim olmuştu. Elimdeki ödülün ağırlığı dışında hiçbir şey hissedemiyordum. Jessie'nin beni yönlendirmesine izin vermiştim. Sadece ayakta kalmaya ve ödülümü düşürmemeye çalışıyordum. Sanırım başarmıştım. Artık her şey yoluna girecekti. 

Ödül töreni benim için bitmişti. Evime gidip, ödülümü 5 yıl önce hevesle aldığım vitrinime koyup bütün gece ona bakmayı planlıyordum. O benim yükseliş biletimdi. 

"Başardın! İşte benim kızım." 

"Evet sanırım başardım, Jessie. O kadar mutluyum ki hala inanamıyorum. 5 yıl geçti, tam tamına 5 yıl. Artık gururla çıkabilirim patronun karşısına, değil mi?" Jessie minik bir kahkaha attı. Ona kalan bütün gücümle sarılmıştım. 

Jessie, bir dostum kadar bana yakın ya da bir iş arkadaşı kadar uzak değildi. Onu tanımlayamıyordum ama iyi ki vardı. Elbette etrafımda arkadaşım diyebileceğim insanlar vardı. Ama Jessie, bana inanan iki, üç insandan biriydi, bundan emindim. Stori, Jessie ve belki de bu gece tanıştığım DNKnight'tan Romi? Gerçekten benim kazanacağıma inanmış olabilir miydi? İnanmıyor olsaydı söylemezdi sanırım. En azından ben söylemezdim. O zaman beni tanıyor muydu? Bu başarısızlıklarla dolu beş yılımı da bildiğini gösterirdi. Ama o bana inanmıştı ve ben onu, grubunu, yeteneğini küçümsemiştim. 

Ne kadar güzel gözleri vardı. Bunu şu an fark ediyordum. Hatırladıkça dehşete kapılıyordum. Bana partiye katılıp katılmayacağımı da sormuştu. Peki ben ne demiştim? Cevap verip vermediğimi, ya da diğerlerinin adını bile anımsayayamıyordum. Gitmeli miydim ya da gidibilir miydim bilmiyorum. Böyle etkinlikler için izin almam gerekiyordu. Daha önceden izin istemeye yüzüm yoktu ama sonuçta yılın albümü ödülünü kazanmıştım. Şansımı denemeliydim. 

"Jessie, ödül töreni sonrası parti varmış." Jessie kafasıyla onayladı. 

"Evet, her ödül töreni sonrası parti oluyor. Ama davet edilmiş olman gerekiyor ya da birinin davetlisi olarak girebilirsin. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, bu geceki partiyi Kai düzenliyor." 

"Peki gidebilir miyim?" 

Jessie birkaç saniye düşündü. "Bir davetiye bulursan neden olmasın. Bunu hakettin." dedi gülümseyerek.

İçimi yeni bir heyecan kaplamıştı. Eğer partiyi Kai düzenliyorsa Stori belki benim için bir davetiye bulabilirdi. Birkaç hafta önce Kai'nin gelecek partisi hakkında konuştuğunu hatırlıyorum. O parti bu parti olmalıydı. En yakın arkadaşımı daha dikkatli dinlemediğim için kendimi kötü hissettim.

Otele doğru yaklaşırken hemen Stori'yi aradım. Üçüncü çalışta nefes nefese açmıştı telefonu. Kulağımda yankılanan çığlığıyla telefonu uzaklaştırdım. 

"Karla, tebrik ederim. Kazanacağından adım gibi emindim. Sahnede harika görünüyordun. Konuşman inanılmazdı." Nefes almadan konuşuyordu. Yüzümü sıcacık bir gülümseme kapladı. 

Sonunda nefes almak için ara verdiğinde lafa atladım. "Teşekkürler Stori. Keşke sen de benimle ödül töreninde olsaydın." Ödül törenine yalnızca müzik sektöründekiler davetliydi. Son zamanlarda pek popüler olmadığım için, aday olmama rağmen yanımda birini getirme hakkım yoktu. Çok yetenekli bir aktrist olan dostum bu sebeple yanımda olamamıştı. İstese başkasıyla gelebilirdi, fakat benim yanımda olamayacaksa geceki partiye dinlenmiş olarak katılmayı tercih ettiğini söylemişti. 

"Kalbim seninleydi ve törenin başından beri saç ve makyajım yapılırken sizi izledim." 

"Parti demişken..." diye lafa girdim. 

Gölgelerdeki SessizlikDonde viven las historias. Descúbrelo ahora