BÖLÜM 28

3.2K 222 389
                                    

AZRA

Bu bölüm ÇFC (Çınar Fan Club) başkanı AzraIzguner  içindir.

Her öğrenci gibi ben de üniversiteden sonra her şeyin yoluna gireceğini, sınavlar ve ödevler olmadan huzurlu bir hayat geçireceğimi düşünürdüm. Ortak çıkarlar uğruna aslında sevmediğim insanlarla zaman geçirmek zorunda kalmayacağımı, bir puan fazla almak için hocaların peşinde koşmayacağımı ve tamamen özgür olacağımı düşünürdüm.

Okul sıralarından kurtulduğum için kendimi gerçek bir yetişkin olarak görebileceğimi ve aileme, özellikle de abime, bu gerçeği kabul ettirebileceğimi düşünürdüm.

Sonra hep hayal ettiğim gibi üniversiteden mezun oldum.

Ve gerçekten de her şey düşündüğüm gibi oldu.

Ne bekliyordunuz?

Keşke üniversitede kalsaydım diye ağlayacağımı mı?

Betüş peri gibi 'ZAMAN GERİYE AKSIN' diye bağırıp zaman geriye akmayınca ağlayarak Sihirli Annem'i milyonuncu kez baştan sona izleyeceğimi mi?

Süper Mario'da level atlayamayan kız gibi sinir krizine gireceğimi mi?

Siz beni hiç tanıyamamışsınız, siz Azra Yüzbaşıoğlu kim bilmiyorsunuz!

Ama sorun değil, tanışırız. Çünkü şu anda tam karşımda oturup büyük bir dikkatle resim yapmaya çalışan yirmi tane bücürden daha normal olduğunuza eminim.

"Öğyetmenim, Ateş benim boyamı çaldııı!"

"Öğyetmenim, o da benim resmimi karaladııı!"

"Öğyetmenim, Ateş yalan söylüyo!"

"Yalan söylemiyorum! Bakın öğyetmenim, Selen resmime ne yaptııı!"

"Öğyetmenim onu ben yapmadım, Ateş yaptııı!"

"Öğyetmenim, Selen yalan..."

"Yeter!"

Küçük çocuklara bağırmayı sevmesem de bazı kavgaların sonunu ancak bu şekilde getirebiliyordum. Hele konu sınıfın bir dargın bir barışık ama dolu dizgin aşk yaşayan çifti Ateş ve Selen ise sesimi yükseltmem şarttı çünkü bu ikiliyi ancak böyle susturabiliyordum.

Bu arada evet, bu çocuklar altı yaşında ama sevgili olmuşlar.

Ben de yirmi beş yaşında bir sapım.

Taliplerime duyurulur.

Aklımdan geçenlere rağmen gayet ciddi bir yüz ifadesiyle bizim aşıklara bakınca ikisi de güneşi göremeyen ayçiçeği gibi boynunu büktü ve suçlu suçlu bana bakmaya başladı. Bu ikilinin ilişkisi ve kavgaları dizi gibiydi, her bölümde farklı bir şey oluyordu. Acaba bugünkü bölümde hangi sebepten kavga etmişlerdi?

"Anlat bakalım Selen, neden Ateş'in resmini karaladın?"

"Sizi kıskandı öğyetmenim."

Ateş ortaya atlayarak ve sırıtarak elindeki resmi önüme koyunca ne demek istediğini anladım. Resimde kumral saçlı bir kadın ve Ateş bir ağacın altında el ele tutuşmuş gülümsüyorlardı ama kadının yüzü siyah bir boyayla karalanmıştı.

Kahkaha atmamak için dudaklarımı ısırarak Selen'e baktığımda kızarmış yanaklarıyla yere baktığını gördüm. Bu ufaklık büyüyünce çok tehlikeli olacaktı, şimdiden Selen'i sevgilisinin kız arkadaşlarını instagramdan engelleyen kız olarak görmeye başlamıştım bile.

Ufukta BuluşalımWhere stories live. Discover now