11.Lampa

803 84 10
                                    

Vyšli jsme do jasného a slunečného dne.Bylo teplo, konec června, a já hned proklínala, že jsem si brala koženou bundu.Už jsem se ale nechtěla vracet, a navíc...Nevzala jsem si náramky.A jen tak s pořezanym zápěstim nemůžu chodit po ulici.Při té představě jsem se nervóžně kousla do rtu a pravý rukáv bundy jsem si stáhla co nejvíc to šlo.

,, Tobě je zima?'', zarazil se Jake, když mě uviděl.

,, Eh, ne, jenom...'', těkala jsem očima sem a tam, netušila co říct a přála si, aby to někdo vysvětlil za mě.Valerie si toho naštěstí všimla a rychle zasáhla.

,, Kate se nedávno trochu popálila-že jo Kate," horlivě jsem přikyvovala, ,, no a tak to nechce moc ukazovat.''

Vděčně jsem se na ní podívala.

,, Ale už si dá pozor, že jo Kate.'', Valerie se na mě podívala naprosto vážně a přísně, a já věděla co tim myslí.Nechce, abych se už řezala.Usmála jsem se. Odteď nebude důvod se řezat. ,, Jop jasně.Já sem jenom strašně moc šikovná v kuchyni." Zasmála jsem se a i Val ve výrazu tváře povolila a opět to byla TA Valerie.

,, No super, a my čekali na spásu," povzdechl si CC.,, Mysleli sme, teda aspoň já doufal, že konečně bude někdo vařit a bude co jíst."komicky svěsil ramena.Andy se zarazil.

,, Jakto že neni co jíst? Když sme ve vile, většinou vařim já.''

,, No právě.'' Jinxx si neodpustil sarkastickou poznámku a oba s CCm se zasmáli.Jake vypadal, že právě objevil nějakou novou dimenzi ve svém mobilu, a horlivě odepisoval na zprávy,a Ashley šel vedle Vali, ti dva si spolu povídali a Valerie co minutu vybuchla smíchy.Když jsme došli za roh ulice, hned první budova bylo "smíšené zboží".Andy tam hned zabočil, a naznačil nám gestem ruky, ať počkáme před vchodem.Jake, stále hluboce zabraný do mobilu, šel v klidu dál a narazil do lampy.

,, Uhm, omlouvam se madam.", zamumlal a šel dál.S Valerií jsme se mohly udusit, jak jsme potlačovali smích, ale byli jsme všichni zticha a čekali, kam až dojde.

Když zašel za roh a zmizel nám z dohledu, Ashley běžel za ním a během minuty se vrátil, šíleně se smál a vedl naprosto zmateného Jaka, který hned jak se opřel o šedou stěnu obchodu, se opět ponořil do svojeho magickýho světa statusů a zpráv.Ashley sebou praštil vedle Valerie a všichni jsme na něj upírali nechápavé a pobavené pohledy.

,, Ten imbecil narazil do sousedky...'', zajíkal se mezi smíchem, ,, a začal nadávat že sou všude lampy."

Vzpomněla jsem si jak se omluvil lampě a začala se smát, stejně jako Val, CC a Jinxx.Jake byl stále mimo realitu.

Z obchodu vyšel Andy s krabičkou cigaret a měřil si nás nechápavými pohledy.Když mu CC vysvětlil, co se stalo, tak se zasmál, ale hned vyndal z krabičky cigaretu a zapálil si jí.Spokojeně vydechl kouř.Byl naprosto okouzlující.Doslova jsem visela pohledem na jeho rtech, dokud si mě nevšiml.Rychle jsem odvrátila hlavu, a on se pobaveně zasmál.

,, Takže tohle je...Obchod.Kdyby si někdo nevšiml-že jo Jaku?"

Jake poprvé za celou dobu vzhédl od displeje a jenom zmateně přikývl.Zamkl ho a schoval do kapsy, přičemž pohodil hlavou a už byl zase "na příjmu".

Naše skupina se opět dala do pohybu, v čele s Andym.Ryvhle jsem ho doběhla a on se na mě z té jeho obrovské výšky usmál.

,, Chceš?"

Zeptal se a nabídl mi cigaretu z krabičky.

,, Mno...Poravdě já.."

Nevěděla jsem co říct.Andy chápavě přikývl.,, Aha, seš nekuřačka", řekl a já nesměle přikývla.,, A nechceš přece jenom?"

Pokrčila jsem rameny.

,, Pro mě za mě, ale až se udusim tak mi zaplatíš pohřeb ty!", vyplázla jsem pobaveně jazyk a jednu cigaretu si z krabičky vyndala.

,, Ne! Nic takovýho nebude!"

Najednou se k nám přiřítila Valerie a cigaretu mi vytrhla z ruky.

,, Co blbneš? Proč?"

Nechápala jsem jí.

,, Kate, zapomeň na cigarety, nemáš dost problémů i teď? Myslim s řez-"

,, Val!", sykla jsem vyděšeně.Málem mě prozradila.Otevřela pusu a chtěla pokračovat v proslovu, pak jí to ale došlo, omluvně se na mě podívala, a zmizela zase vzadu za Ashem.Dvěma prstama mi ale naznačila, že mě sleduje, a tak na cigaretu jsem mohla zapomenout.Opatrně jsem se podívala na Andyho, jestli mu to nedošlo. Prosim, ne, prosim... Naštěstí telefonoval, a tak nevnímal.

Oddechla jsem si a zastavila se, abysme na něj počkali.Andy se motal kolem lampy a mluvil do telefonu.

Najednou se zarazil a zůstal civět do lampy.Odložil mobil od ucha a nechal toho na druhém konci mluvit.

Až po chvilce to típl a strhl z lampy papír.V obličeji bledý jako stěna mi ho podal a já si přečetla tučný nápis.
"Pohřešované
Ode dne 19.6. se pohřešují dvě sedmnáctileté studentky Valerie Sann a Kate Mathew."

A pod tím naše fotky.

Stěžka jsem polkla a rozhlédla se kolem.Jen letmým pohledem jsem zahlédla minimálně pět dalších takovýchle papírů.

Díky za skoro 1000 reads, je to neskutečný :') moc děkuju ste úžasní :3 napadlo mě přidat do story i pohled ostatních, mě samotnou to někdy mate a štve :D ale někdy to ten příběh obohatí :) tak jak myslíte? Napište do komentářů :))

KaciiiBVB

New Life |Pozastaveno|Where stories live. Discover now