Een nieuwe vijand?

26 2 0
                                    

Het was een dag geleden toen ze voor het eerst aankwamen op de alleenstaande boerderij en het zag er al wat gezellig uit. Het was nog vroeg in de ochtend en iedereen was nog aan het slapen behalve Thomas die wakker geworden was van de pijn in zijn been. Halina zei dat het normaal was dat het pijn deed. Dat betekent dat de wonde aan het genezen was. Hij ging naar beneden en zocht naar wat pijnstillers tegen de pijn maar vond geen. Jake werd wakker van wat lawaai en ging kijken wat er aan de hand was. Toen hij Thomas zag lachte hij vriendelijk maar merkte dat  Thomas pijn had. "Doet het nog steeds pijn." Vroeg Jake en Thomas knikte vermoeid naar hem. "Ik wou een pijnstiller nemen maar ik kan geen vinden." Zei Thomas en beet om zijn tanden van de pijn. Jake keek met medelijden naar Thomas en probeerde iets. "Ik weet nog toen Falco mij martelde en en toen hij zag dat één van mijn wonden er erg aan toe was gebruikte hij zijn krachten om die te genezen. Pff die klootzak deed het gewoon om mij in leven te houden maar misschien kan ik het proberen bij jou."Zei Jake en Thomas knikte zwak naar Jake die zijn krachten gebruikte.  Na een tijdje stopte hij en keek naar Thomas. "Ik kon alleen de pijn wegnemen. Ik heb niet zoveel kracht als Falco." Zei Jake maar Thomas glimlachte dankbaar naar hem. "Dankje." Zei Thomas en stond recht. Jake stond ook recht maar viel bijna flauw.

"Jake?!" Zei Thomas en ondersteunde hem zodat hij niet op de grond viel. Hij zette hem op een stoel en keek hem bezorgd aan. " Ik heb denk ik teveel kracht gebruikt en ben even uitgeput. Maak je maar geen zorgen. Na een paar minuten ben ik weer zo goed als nieuw." Zei Jake en lachte zwakjes naar Thomas. "Sorry, door mij heb je al je krachten opgebruikt. Ik had nooit zoiets van je mogen vragen. Het spijt me." Zei Thomas en keek schuldig naar beneden.  "Hey, wat heb ik gezegd. Je moet je nooit verontschuldigen tegen mij oké. Het was mijn keuze om jouw pijn weg te nemen en ik zou het zonder twijfel nog een keer doen als het moet." Zei Jake en legde een hand op Thomas schouder. Thomas ging wat water gaan halen en gaf het aan Jake en de twee zaten wat aan tafel tot de anderen ook wakker werden. Ze zagen de anderen naar beneden komen en gingen samen ontbijten. Iedereen was rustig aan het eten toen ze plots geroep hoorden van buiten. " Wat gebeurd er?" Zei Joost die recht stond. Er kwam een banneling naar binnen gerend en keek met een bange blik naar de Jake, Halina en de ruiters. "We worden aangevallen." Zei de banneling en de ruiters namen hun wapens en renden met Jake naar buiten terwijl Halina samen met de bannelingen gingen schuilen zodat ze niet gewond raakten.

Toen de ruiters buiten waren zagen ze reusachtige robot spinnen. Ze leken net als de graffers maar dan in de vorm van spinnen. "Wat zijn dat voor dingen, die heb ik nog nooit gezien!" Zei Maurits en keek geschrokken naar de reuze spinnen die op hun afkomen.

De ruiters stonden klaar om te vechten samen met Jake die ook een zwaard vast hield

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

De ruiters stonden klaar om te vechten samen met Jake die ook een zwaard vast hield. Op het moment dat ze gingen aanvallen hoorden ze iemand lachen. Ze keken richting het gelach en zagen Falco en Baltazar wat verderop met een paar reuze spinnen rond hun heen. "Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe uitvinding ik noem ze SpiderBots" zei Falco lachend en keek trots naar de machines. "Wat heeft dit te maken Falco. Waar ben je mee bezig?!" Riep Thomas en keek boos naar de twee. "Ik heb je nog gewaarschuwd. Ik kom altijd met een nieuw plan en dit hier is het nieuwe plan. Is ja en in plaats van vuur spuiten ze met gif, prachtig eh!" Zei Falco blij en keek Jake en de ruiters aan. "Wel het word maar eens tijd om te gaan. Veel plezier!" Zei Falco en hij en Baltazar teleporteerden weg. De reuze spinnen komen dichter en dichter en Jake en de ruiters keken bang naar elkaar. "We moeten een manier bedenken om hun te verslaan en wel nu!" Zei Joost en keek naar de spinnen die steeds dichter en dichter kwamen.

"Oké, de graffers hadden een zwakke punt dus waarschijnlijk hebben deze machines ook een zwakke punt. Probeer hun zwakke punt te vinden en zorg ervoor dat je niet geraakt word door het gif dat ze spuiten. We weten niet wat voor soort gif het is." Zei Thomas en de anderen knikten. "Let's go!" Zei Jake en hij rende samen met de ruiters naar de machines die klaar stonden om aan te vallen. Lisa en Emma raakten de ogen van het monster maar er gebeurde niks. "De ogen zijn het niet!"Zei Emma en hielp Lisa recht toen ze door een van de poten omver geduwd werd. Joost en Maurits probeerden te poten te raken van een andere spin maar ook bij hun gebeurde niks. "De poten zijn het ook niet!" Zei Joost en werd bijna verpletterd door één van de poten. Gelukkig schoot Maurits een pijl naar de poot van de spin zodat het net naast Joost belandde. Ook Thomas en Jake waren met een Falco's machines aan het vechten en probeerden te spin uit te schakelen door hem aan te vallen aan zijn buik en rug, maar ook dat helpt niet. "Jongens dit gaat niet zo verder we moeten een plan verzinnen."zei Jake terwijl hij een poot ontweek. De reuze spin zag Thomas en was klaar om het gif naar hem te spuiten. "Thomas!" Riep Jake en duwde hem nog net Op tijd aan de kant. De twee belanden naast elkaar op de grond en stonden seconden later terug recht. "Alles oke?"Vroeg Jake terwijl hij zijn zwaard naar de spin richtte. Thomas knikte en stond naast hem. "Wacht dat is het! Jongens het is de buis waar het gif uitkomt. Dat is de zwakke plek!"Riep Thomas en de anderen keken naar de buis die achter een soort van bescherming zit. "Het is wel heel moeilijk om het te beschadigen."zei Lisa en gebruikte haar krachten zodat de spin wat achteruit ging. "Je moet zo dicht mogelijk komen. De machine gaat proberen het gif te spuiten en de bescherming word dan even verwijderd zodat het gif verspreid kan worden. Wees voorzichtig!" Zei Jake en knikte naar Thomas die naar hem terug knikte.

Zal het Jake en de ruiters lukken om de SpiderBots te verslaan of zal het Falco deze keer lukken zijn plan te doen slagen.

Sorry that I haven't been uploading on this story 😕 ik had niet veel inspiratie en ik vind dat als je geen inspiratie hebt dat je ook niet zomaar iets moet verzinnen want dan is het boek niet zo leuk meer om te lezen. Dus ik wacht liever een paar maanden met een leuk en interessant deeltje te uploaden dan elke week een slecht en oninteressant deeltje te  uploaden. 🤷‍♀️🤣

Ik zie jullie bij het volgende deeltje😊 en be safe everyone!! Draag een masker en was/ontsmet je handen regelmatig!!❤❤

Groetjes
Emsal
💕

Raveleijn: De wraak van OlafWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu