Samira

27 1 0
                                    

Toen iedereen klaar was vertrokken ze naar de grot waar Falco en Baltazar gingen wachten. Toen ze na een tijdje rijden aankwamen stegen ze af van hun paard en gingen voorzichtig naar binnen. Ze pakten hun wapens erbij en keken in het rond. "Eindelijk. Ik dacht dat jullie niet meer durfden." Lachte Falco die achter hun stond. Jake en de ruiters draaiden zich om en zagen Falco en Baltazar maar geen Samira. "Waar is ze?" Zei Thomas en keek Falco boos aan. "Ook blij om jou te zien Thomas. Rustig, alles op zijn tijd. Jake kom maar naar hier ze gaan er toch  ooit achter komen." Zei Falco en lachte. "waar nooit achterkomen." Zei Joost en de ruiters keken naar Jake die lachte. "Jake?" Zei Thomas en keek geschrokken naar hem toen hij naast Falco geen staan.

"Deed je de hele tijd al alsof?" Zei Emma en hield haar wapen naar omhoog. "Je moest maar geluisterd hebben naar Olaf. En ik zei het je al, ik doe alles voor geld. Zelfs al moet ik je beste vriend spelen Thomas. Ik moet eerlijk toegeven ik vond het wel leuk." Zei Jake en lachte naar Thomas die zijn oren niet kon geloven. "Jij vuile klootzak. Jij gebruikte hem gewoon." Riep Maurits en wou Jake aanvallen maar Emma en Lisa hielden hem tegen. "Hier ga je spijt van krijgen!"Zei Maurits en ging wat naar achter zodat hij zijn zusjes niet pijn ging doen terwijl hij boos naar Jake keek. "Hahaha, ik kijk er al naar uit." Zei Jake en keek naar Thomas die stil naar beneden keek. "Tong verloren jongen." Zei Falco en keek naar Thomas terwijl de anderen rond hem gingen staan. "Ik vraag het nog één keer. Waar is Samira!" Zei Thomas en zijn zwaard stond in brand. "Hahaha, oké oké, we zullen jullie naar haar toe brengen. Ik heb geen zin om weer te vechten en te winnen." Zei Baltazar en ging met Falco en Jake verder de grot in. De ruiters volgen hun de grot in maar ze stopten als ze bij een dood eind kwamen.

"Wat is dit?" Zei Lisa en zij en de anderen hielden hun wapens naar omhoog. "Een beetje geduld. En jullie kunnen die wapens ook gewoon weg doen. Ik kan jullie in een klap op de grond gooien." Zei Falco en keek naar Baltazar die op een steen op de muur drukte. Toen hij op een steen drukte ging er een soort van geheime doorgang open en gingen ze naar binnen. Ze zagen kooien met alle bannelingen erin gevangen. En ik het midden van de kamer stond er een bron. Ze keken geschrokken naar één van de bannelingen die bij de bron zat en het leek of de bron de energie van de banneling opzoog. "Wat zijn jullie van plan." Zei Joost en keek naar de bannelingen die uitgeput waren maar ook wel blij waren om de ruiters te zien. "Oh, niks speciaals. Ik zuig gewoon de energie van deze mensen en als de bron vol zit ben ik onoverwinnelijk." Zei Falco en lachte naar de ruiters. De ruiters renden naar de kooien om de bannelingen te bevrijden maar Falco gebruikte zijn krachten en duwde hen op de grond.

"Thomas!" Riep Samira die vastgehouden word door Jake en Thomas keek op. "Laat haar gaan!" Zei Thomas die samen met de rest al recht stond. "Pas als jullie jullie wapens neerleggen." Zei Falco en keek de ruiters aan. De ruiters keken elkaar aan en besloten om hun wapens neer te leggen. "Hahaha, Jake stop ze in de cel." Zei Baltazar en gaf de cel sleutel aan Jake. "Met veel plezier." Zei Jake en lachte naar de rest toen hij Samira nog vast had. "Hoe kon je. Na alles wat wij deden voor jou. Na alles wat Thomas deed voor jou." Riep Maurits en keek boos naar Jake. Jake lachte en knipoogde naar Thomas. Thomas keek verbaasd aan maar was verast toen Jake zich naar Falco draaide en zijn krachten gebruikte. "Wat!" Riep Falco en viel naar achteren van de onverwachte aanval. Baltazar wou Jake aanvallen maar Jake richtte zijn krachten naar Baltazar.  Hij liet Samira zachtjes los en gooide de sleutel naar Thomas. "Vlug, ik kan ze  niet eeuwig tegenhouden." Zei Jake en richtte zijn krachten op de twee. Thomas keek verbaasd naar Jake maar rende vlug naar de kooi en hij en de anderen bevrijden de bannelingen. Ze pakten hun wapens op en vluchtte naar buiten. "Is iedereen oké?"Zei Thomas en keek naar Samira. Ze knikte en gaf Thomas een knuffel. "Oké, we moeten hier weg. Ze kunnen elk moment terug komen." Zei Joost maar nog voor ze weg van de grot wouden gaan stond Jake voor hun.

De ruiters hielden hun wapens naar omhoog en Jake schrok. "Hey, ik sta aan jullie kant." Zei hij en stak zijn handen in de lucht. "Waarom zouden we je nog geloven. De vorige keer zei je ook dat je aan onze kant stond en dat je Falco haat. Waarom zouden we je nu geloven." Zei Maurits die zijn wapen naar Jake richtte. "Oké, ten eerste ik haat Falco echt. En ten tweede ik deed het alleen om de bannelingen te redden. Toen ik zogezegd nog wat ging slapen communiceerde ik met Falco en hij zei als ik hem help hij mij veel geld zo geven. Ik ging akkoord maar ik wist dat hij dat geld nooit ging geven dus ik bedacht een plan. En die ben ik nu aan het uitvoeren." Zei Jake en de anderen keken hem twijfeld aan. Jake zuchte. "Ik heb Falco en Baltazar opgesloten in die kooi maar ze kunnen elk moment ontsnappen dus ik stel voor dat we vertrekken." Zei Jake en keek naar de bannelingen die bang terugkeek. "We kunnen nooit snel genoeg terug bij Raveleijn zijn. We hebben maar 6 paarden." Zei Emma en keek naar de paarden die rustig wat gras aan het eten waren. "Daar had ik ook een plan voor. Dit is een portaalopener. Hij opent een portaal naar enig welke plaats." Zei Jake en toonde de portaalopener aan de rest. "Raveleijn." Riep Jake en smeet het op de grond. Opeens was er een portaal en Jake keek naar de anderen. "Vandaag nog mensen" Zei Jake en samen met de ruiters en de bannelingen gingen ze door het portaal.

Dit deeltje is ook klaar
Bedankt voor het lezen

Groetjes Emsal

Raveleijn: De wraak van OlafWhere stories live. Discover now