Is hij nog te vertrouwen?

33 2 0
                                    

Jake, de ruiters en de bannelingen stapten door het portaal en voor ze het wisten stonden ze voor de stadspoort. Ze zagen Halina verast naar buiten rennen en omhelsde de bannelingen. "We kunnen hier niet blijven. Ik ga kijken op kaarten of we ergens anders kunnen schuilen." Zei Thomas en keek Jake aan vooraleer hij naar binnen ging. Jake zag dat er wat was met Thomas en besloot om even later ook naar binnen te gaan. Maar toen hij naar binnen wou gaan werd hij tegengehouden door een boze Maurits.  "Denk er maar niet aan om bij hem in de buurt te komen. Je mag dan wel aan onze kant staan en dat het gewoon een plan was dat je bij Falco hoorde maar hij is er kapot van." Zei Maurits en stond voor de deur. De anderen kwamen er ook bij en kalmeerde Maurits. "Maurits, het was gewoon een plan. Het was zijn bedoeling niet. Geef hem een kans om even met Thomas te praten." Zei Emma en Maurits knikte. "Als je hem ook maar met één vinger pijn doet. Ik zweer het je, je komt hier geen voet meer binnen." Zei Maurits en ging opzij.

Jake ging binnen en zag Thomas in een paar kaarten kijken. "Hey Mau, ik hoorde je roepen is alles oke?" Vroeg Thomas maar zag Jake toen hij zich omdraaide. Hij keek Jake aan en zich te verder in de kaarten. "Thomas, het spijt van daarnet. Ik had het jullie moeten zeggen." Zei Jake maar Thomas luisterde niet. Hij wou weg gaan maar Jake pakte zijn arm beet. "Jake, laat me los!" Zei Thomas en probeerde zich los te krijgen. " Het spijt me oké." Zei Jake en Thomas keek Jake aan met tranen in mijn ogen. "Waarom. Waarom zei je niks. Ik dacht dat dit allemaal een leugen was. Beteken ik dan zo weinig voor jou." Zei Thomas en er rolde een traan over zijn wang. Jake liet hem los en Thomas wou weg gaan maar stopte toen Jake begon te spreken. "Ik deed het om je te beschermen." Zei Jake en Thomas draaide zich om.

"Falco heeft nog steeds macht over mij en kan mij nog steeds afluisteren. Als ik jullie mijn plan had verteld, wist hij dat ook en zou hij er alles aan doen om jullie wat aan te doen. En wat je zei is niet waar. Jij betekent heel veel voor mij. Je bent de enige persoon die er echt voor me was en me een kans gaf ook al was het een risico." Zei Jake en besloot om weg te gaan. Jake wou naar buiten gaan toen hij plots de armen van Thomas om zich voelde. "Doe dat nooit niemeer." Zei Thomas en Jake draaide zich terug om en gaf Thomas een knuffel vooraleer ze samen naar een schuilplaats zochten.

Lisa, Emma, Joost en Maurits hielpen Thomas en Jake mee met zoeken terwijl Halina en Samira de bannelingen wat verzorgden en nieuwe kleren gaf. Na een uurtje verzamelde iedereen in de grote hal waar ze alles gingen bespreken. Halina vond een spreuk die ze kon gebruiken op Jake zodat Falco niet meer kon afluisteren. Falco kan wel nog communiceren maar niet meer horen wat er allemaal gezegd wordt. "Oké, er is een klein leegstaand gebouw dat vroeger een boerderij was hier 30 minuten vandaan. Pak alles wat je kan dragen mee en we vertrekken over 20 minuten. Iedereen verzameld aan de achterkant van het dorp." Zei Thomas en iedereen maakte zich klaar.  Na 20 minuten was iedereen klaar en vertrokken ze naar de boerderij. Na 30 minuten kwamen ze aan en maakte de boerderij wat bewoonbaar.  Halina en Samira hielpen de bannelingen met hun spullen uit te pakken. Emma en Lisa keken rond op de boerderij om spullen te vinden die ze konden gebruiken. Joost en Maurits verzorgden alle paarden en Jake en Thomas gingen rond de boerderij kijken of alles veilig is.

Jake en Thomas keken wat in het rond en stopten toen ze wat lawaai hoorden. "Wat is dat?" Zei Jake en Thomas schudde zijn Hoofd. Ze hoorden het lawaai steeds dichter komen en stonden plots oog in oog met een wolf. Ze pakten hun zwaard erbij maar de wolf was te snel. Hij duwde de twee omver en hun zwaard viel uit hun handen. Het gromde naar Jake en wou hem aanvallen toen plots Thomas op de wolf sprong en hem omver duwde. De wolf kon Thomas van hem af duwen en beet in zijn been. "Thomas!" Riep Jake en pakte zijn zwaard terug op en stak de wolf neer in zijn poot. De wolf rende weg en Thomas zat met pijn neer op de grond. "Waarom deed je dat idioot je had dood kunnen zijn." Zei Jake en scheurde een stukje van zijn trui kapot om rond zijn been te doen zodat Thomas niet te veel bloed verliest. "Graag gedaan!" Lachte Thomas zwak en Jake tilde hem op en droeg hem terug naar de boerderij. 

"Wat is er gebeurd" Vroeg Samira ongerust en keek naar Jake die Thomas op een bed legt van stro. "We zijn aangevallen door een wolf en Thomas sprong op hem om mij te redden. Hij werd gebeten in zijn been. Ik heb het bloeden kunnen stoppen maar de wonde moet dicht gemaakt worden." Zei Jake en Halina knikte. De anderen gingen de kamer uit en liet Halina de wonde verzorgen. Ze kwam na een tiental minuten naar buiten en zei dat Thomas aan het rusten is. Ze besloten om te gaan slapen en iedereen hield om de beurt de wacht. Na een paar volle uren was het alweer ochtend en stond iedereen op. Thomas had nog moeite om te stappen maar de wonde zelf deed niet zoveel pijn niemeer. Ze besloten om het vandaag wat rustig te doen en zo ging de dag weer voorbij. Ze maakten zich wel wat ongerust over Falco en Baltazar. Ook al hebben ze al een paar dagen niks van hun gehoord ze weten wat hij van plan.

Dit deeltje is ook af.
Hier is een foto van hoe Jake er ongeveer uitziet.

Hier is een foto van hoe Jake er ongeveer uitziet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Groetjes Emsal

Raveleijn: De wraak van OlafWhere stories live. Discover now