Wat gebeurd er nu?

25 1 0
                                    

Het was een paar dagen rustig in Raveleijn maar dat bleef niet duren.

Het was een maandagochtend en iedereen werd stilletjes aan wakker en maakte zich klaar om te ontbijten. Iedereen zat aan tafel en Jake kwam even later dan de anderen. Zijn haar zat in de war en hij zag er moe. Hij ging vermoeid aan de tafel zitten en de anderen keken hem aan. "Goeiemorgen sunshine." Zei Thomas lachend en Jake keek hem aan. Hij lachte sarcastisch en legde zijn hoofd op de tafel. "Het is maandag. Ik haat maandag." Zei Jake en Thomas die naast hem zat legde een een hand op zijn schouder. " Ga maar terug naar bed en slaap maar nog wat verder ik zal straks wel eens langskomen met wat eten." Zei Thomas en lachte vriendelijk toen Jake zijn hoofd optilde en Thomas aankeek. "Mijn held!" Zei Jake en gaf Thomas een knuffel en rende naar zijn bed. De anderen lachten en Halina keek naar Thomas. " ik ben blij dat Jake hier gelukkig is. Jullie hebben een hechte band samen." Zei Halina en keek Thomas aan. De anderen knikten. "Ja eh, als je Thomas ziet zie je automatisch Jake naast hem. Ze zijn onafscheidelijk!" Zei Joost en keek trots naar zijn grote broer. Thomas lachte naar de anderen en ze begonnen te ontbijten.

Na een paar uur kwam Thomas met een plateau naar Jake's kamer en klopte op de deur. Na een tijdje deed Jake de deur open en liet Thomas binnen. "Dankje Thomas. Die extra uren slaap had ik echt nodig." Zei Jake en Thomas legde het plateau neer op de tafel die in de kamer stond. "Geen probleem. Smakelijk." Zei Thomas en wou naar buiten gaan om Jake rustig te laten eten maar draaide zich terug om naar Jake. "Oh ja voor ik het vergeet. We hebben straks over een uurtje een meeting met iedereen in de bibliotheek om te bespreken wat onze plannen zijn. Normaal is is het nooit zo vredig en rustig met Falco. Hij is iets van plan en we gaan er proberen achter te komen. Maar eet maar eerst je ontbijt. Tot straks." Zei Thomas en Jake zwaaide naar Thomas die uit zijn kamer stapte.

Toen Jake klaar was met eten ging hij naar de bibliotheek en zag dat iedereen behalve Joost er al was. " Sorry, ik was het vergeten." Zei Joost die een paar minuten later de kamer in rende. De anderen lachten en verzamelen zich rond een tafel. "Oké, we weten nog steeds Falco's plan niet maar hij wilt dat Jake hem helpt dus waarschijnlijk kan hij niet niet alleen met Baltazar." Zei Maurits en Halina begon te spreken. "Weet iemand waar de bannelingen mogelijk kunnen zijn?" Vroeg Halina maar iedereen schudde hun hoofd en keken hopeloos naar beneden. "Ahhhhh!" Riep Thomas die opeens op zijn knieën viel. "Thomas!" Zei Jake die naast hem hurkte. De anderen kwamen ook bij Thomas staan en Halina keek geschrokken. "Het is Falco. Ik voel zijn krachten in deze ruimte." Zei Halina en gebruikte haar krachten om de duisternis te laten verdwijnen. Er was een felle flits in de kamer en was na een paar seconden weer weg. Thomas keek op en je zag de tranen in zijn ogen. "Thomas alles oke?" Vroeg Jake die hem recht hielp. "Ik zag Falco hij had Samira bij zich. Ze keek zo bang en de andere bannelingen achter hen in kooien. Hij wilt Samira ruilen voor Jake." Zei Thomas en ging op een stoel zitten om te bekomen. "Samira?" Vroeg Jake en keek de anderen vragend aan. "Één van de bannelingen. Ze is de vriendin van Thomas." Zei Joost en Jake knikte. "Heeft hij gezegd wat er gaat gebeuren als wij niet akkoord gaan?" Vroeg Emma en keek Thomas aan. "Nee, hij zei dat het onze keuze is oftewel kiezen we voor Samira oftewel kiezen we voor Jake." Zei Thomas Lisa schudde haar hoofd. "We gaan helemaal niet kiezen. Jake blijft bij ons en we gaan de bannelingen redden." Zei Lisa en Jake stapte naar voor. "Nee, dat gaan we niet doen." Zei Jake en de anderen keken hem geschrokken aan.

"Wat bedoel je Jake?" Zei Thomas en Jake glimlachte naar hem. "Jullie gaan mij ruilen om Samira terug te krijgen en jullie gaan de bannelingen redden." Zei Jake en iedereen begon door elkaar te praten en te discussiëren. "Dat is te gevaarlijk!" Zei Halina. " Wat als het een val is?" Zei Joost. " We vinden wel een andere oplossing" zei Maurits. "Wij gaan jou niet ruilen voor iemand anders" Zei Lisa. "Wij gaan dat niet laten gebeuren." Zei Emma. "Hij gaat jouw pijn doen Jake. Je kunt dit niet maken. Er moet een andere manier zijn." Zei Thomas en Jake keek hem bezorgd aan. "Thomas het is oké. Dit is mijn keuze. Julie kunnen de bannelingen samen redden en je kan terug bij je vriendin zijn Thomas." Zei Jake en iedereen begon tranen in hun ogen te krijgen. "Dus dit is het. Je heeft het zomaar op" zei Thomas en de anderen zagen dat het best is als ze Thomas en Jake even alleen laten sinds Thomas net een goeie band had met hem. "Ik heef het niet op Thomas. Maak je maar geen zorgen om mij. Ik red me wel." Zei Jake en Thomas stond recht.

"Nee, er moet een andere manier zijn." Zei Thomas en keek hopeloos in alle boeken en schriften. "Thomas stop" zei Jake maar Thomas bleef zoeken. Jake wou Thomas kalmeren en stapte naar hem. Hij gaf Thomas een knuffel en hoorde hem wenen. "Het is oké Thomas." Zei Jake en toen Thomas wat gekalmeerd was liet hij hem los en lachte naar hem. "Je bent echt de domste persoon die ik ooit heb ontmoet." Zei Thomas en hij en Jake begon te lachen. "Ja, ik weet het. Ik ben uniek" zei Jake en gaf Thomas een schouderklopje. " Sorry van daarnet." Zei Thomas en Jake schudde zijn hoofd. "Hey, tegen mij moet je nooit sorry zeggen." Zei Jake en hij en Thomas gingen naar de anderen die bezorgd naar Thomas keken. "Alles in orde. We hoorden je roepen en maakten ons zorgen." Zei Maurits die Thomas aan keek. "Alles is in orde." Zei Thomas die naar Maurits knikte. "Dus je gaat het echt doen?" Zei Lisa en keek Jake aan. Jake knikte en keek de anderen aan die droevig terugkeek. " Ja, ik zal nooit echt van Falco af zijn. Maak jullie maar geen zorgen ik heb ergere dingen meegemaakt. Een tovenaar en zijn hulpje kan ik wel aan."Zei Jake en iedereen begon te lachen. "Groepsknuffel" riep Joost en iedereen gaf elkaar een knuffel. "Oke, Falco heeft een plaats gegeven om te verzamelen. Hij wilt dat we om 9 uur aan de grot verzamelen waar Olaf woonde voor een tijdje." Zei Thomas en Jake knikte. "We komen eraan Falco" zei Jake en ze maakten zich klaar om te vertrekken.

Hey, ik ben terug (voor de zoveelste keer) ik heb besloten om Jake en Olaf een andere persoon te laten zijn ze zitten nog steeds in hetzelfde lichaam maar ze veranderen als ze wisselen.

Groetjes Emsal

Raveleijn: De wraak van OlafWhere stories live. Discover now