Wat is hij van plan?

38 2 0
                                    

De ruiters kwam terug bij en zagen het daglicht de donkere ruimte belichten. "Is iedereen oké?" vroeg Thomas en keek naar de anderen die knikten. "Waar zijn we?" vroeg Maurits die rondkeek. "Jullie zijn eindelijk wakker. Ik dacht dat de slaapspreuk maar voor een paar uur zou werken en niet voor een dag. Zei Falco lachend die samen met Baltazar binnenkwam. De ruiters keken naar hun en stonden recht. Toen ze hun wapens wouden nemen dat aan hun riem zat zagen ze dat ze er niet meer waren. "Maak jullie maar geen zorgen. Jullie wapens zijn veilig verstopt" zei Baltazar en lachte naar de ruiters. "Wat wil je Falco?" zei Thomas die samen met de anderen wat vooruit stapten. "Ik wil Jake. Ik heb hem nodig." zei Falco en keek de ruiters aan. "Waarvoor?" vroeg Emma en keek Falco aan terwijl hij ging zitten op een stoel dat in de kamer stond. "Dat zijn jullie zaken niet." zei Baltazar die naast Falco stond. "Wij laten hem gaan als jij ons vertelt wat je van plan bent." zei Thomas en Falco stond recht. Hij smeet met zijn krachten Thomas tegen muur en hield hem met een soort van kracht vast tegen de muur zodat hij niet meer kon bewegen. De anderen wouden hem helpen maar Baltazar hield hen tegen. Hij gebruikte zijn krachten en gooide hen omver. "Jij gaat Jake vrij laten en dan laten wij jullie gaan. Doe geen domme dingen Thomas. Laat hem gaan en niet geraakt gewond." zei Falco en keek Thomas aan. "Waarom zouden we je nog geloven. Je liegt! Als we hem vrij laten gaan je ons gewoon opsluiten." zei Thomas en probeerde van de muur te komen wat hij na een tijdje opgaf. "Deze keer meen ik het." zei Falco en liet Thomas los van de muur.

Thomas keek hem aan en rende naar de rest die zwak op de grond zaten. Hij keek boos naar Baltazar en hielp de anderen recht. "En stel dat we hem nu laten gaan hoe gaan we dat doen als we hier zitten en jullie ons pas vrijlaten als hij vrij is." zei Thomas en keek samen met de anderen vragend naar Falco. "Weet je het nog altijd niet?" zei Falco en Thomas keek hem  verward aan. Falco zuchte en gebruikte zijn krachten. Thomas kreeg opeens hevige hoofdpijn en zal allemaal beelden in zijn hoofd. "Thomas! Wat gebeurd er?" zei Maurits en hij en de anderen gingen rond hem staan. "Rustig, ik laat hem gewoon wat beelden zien. Het is zo gedaan." zei Falco en lachte. Enkele seconden later was Thomas weer oké en keek Falco geschrokken aan. "Ik kan communiceren zonder met iemand te hoeven praten?" zei Thomas en keek geshockeerd naar Falco die knikte. "Het gebeurde toen ik die herinnering van mijn toen ik alsof deed dat ik hulp nodig had. Toen jij die beelden in je hoofd zag heb jij de mogelijk gekregen om voortaan te communiceren met anderen zonder te spreken. Het nadeel is dat als de andere deze kracht niet hebben zij ook niet terug kunnen antwoorden maar alleen jou kunnen horen." zei Falco en Thomas keek naar de anderen die glimlachten. "Oke, we moeten dit proberen. Thomas vertel iets tegen mij zonder iets te zeggen." zei Joost en keek Thomas nieuwsgierig aan. "Oke." zei Thomas en deed zijn ogen toe om te focussen. "Joost hoor je me?" hoorde Joost in zijn hoofd. "Woow, kicken!" zei Joost en sprong enthousiast in de lucht. De anderen lachten en keken Thomas trots aan. "Ik weet niet of jullie het nog door hebben maar jullie zijn nog steeds gevangen en jullie moeten nog steeds Jake bevrijden of jullie blijven hier opgesloten zitten. Aan jullie de keus?" zei Baltazar en de ruiters keken hem aan. "Oké we doen het." zei Lisa en de anderen knikten. "Thomas vertel Halina dat ze de cel moet open doen en vertel Jake dat hij naar hier moet komen." zei Falco en keek naar Thomas die knikte. Hij sluit zijn ogen en vertelde halina wat ze moest doen. Hij vertelde Jake waar hij naar toe moet en deed zijn ogen terug open. "Hij komt eraan." zei Thomas en Falco lachte. "Laat ons nu gaan." zei Emma en keek naar Falco. "Pas als hij hier is. Ik wil zeker zijn." zei Falco en hij en Baltazar gingen weg.

Na ongeveer 10 minuten kwamen Falco en Baltazar terug naar binnen samen met Jake die achter hem liep. "Jake is hier. Laat ons nu gaan." zei Thomas en Falco knikte. De ruiters stonden op en gingen richting de deur. "Wacht, kunnen we even met Olaf praten." zei Thomas voor ze de deur uit kwamen. "Gewoon om zeker te zijn dat hij oké is." zei Maurits en Falco knikte. Jake keek naar Falco en gebruikte zijn krachten om te wisselen. "Jongens, alles oke. Ik heb alles gehoord." zei Olaf die er bleker uit zag. "Alles is in orde. We vinden wel een oplossing." zei Thomas en keek Falco recht in zijn ogen. "Jongens. Ze liegen. Luister niet naar hun. De bannelingen ze zijn-" maar voor Olaf zijn zin kon afmaken verander hij terug naar Jake. 
(Jake zit in het lichaam van Olaf dus als Olaf verander in Jake ziet hij er nog steeds hetzelfde uit. Maar je kan wel het verschil zien wie de echte Olaf wie en wie Jake is. Olaf ziet er namelijk zwakker uit.)

"Nou jullie kunnen gaan. Tezij jullie je bedacht hebben." zei Falco lachend en keek naar de ruiters. "Kom Thomas we vechten wel een andere keer." zei Joost en ging met de anderen naar buiten waar hun paarden en hun wapens waren. "Gelukkig hebben ze onze wapens niet vernietigd." zei Lisa en ze gingen terug naar Raveleijn waar Halina op hun zat te wachten. "Ruiters zijn jullie oké. Ik hoorde Thomas en heb Jake vrijgelaten. Wat is er gebeurd?" vroeg Halina en keek de ruiters bezorgd aan. Ze gingen naar binnen en vertelden alles aan Halina. Halina vertelde dat ook Alex terug naar huis is gegaan en maakten zich klaar om te gaan slapen.

Dit deeltje is ook al klaar.
Wat vinden jullie er tot nu toe van?

Groetjes

Raveleijn: De wraak van Olafजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें