Falco is terug!

34 3 0
                                    

"Wat Thomas. Dat is veel te gevaarlijk!" zei Emma en de anderen knikten. "Jongens, het is de enige manier om Olaf te redden. Falco heeft Olaf betoverd dus hij is waarschijnlijk de enige die de spreuk kan verbreken." zei Thomas en de anderen dachten na. "Oké, maar eerst gaan we kwade Olaf een paar vragen stellen. Maar iedereen blijf uit de buurt van hem. Wie weet wat hij van plan is." zei Joost en de anderen gingen akkoord. "Ik blijf hier wel. Nu ik al die verhalen heb gehoord ben ik best wel bang geworden. Jullie kunnen dit ruiters." zei Alex en lachte vriendelijk naar zijn vrienden. "Geen probleem Alex." zei Thomas en ze gingen terug naar de cellen.

Ze gingen de cellenkamer binnen en zagen kwade Olaf op het bankje zitten in zijn cel. Toen hij de ruiters opmerkte lachte hij en stond op. " jullie kunnen me niet missen. Ik voel me vereerd." zei kwade Olaf en lachte. "We willen dat je onze vragen beantwoord." zei Thomas en kwade Olaf keek hem aan en lachte. "Mooi litteken op je nek." zei Kwade Olaf en lachte. "Jij!" riep Maurits boos en stapte naar zijn cel. Joost hield hem tegen en Thomas zei dat het oké was. Kwade Olaf lachte naar Maurits zijn reactie en keek Thomas aan. "Wat voor vragen heb je?" zei Kwade Olaf en ging zitten op het bed. Thomas keek naar de anderen en zij knikten. "Wat is er gebeurd met Olaf." vroeg Thomas en wachte op een antwoord. "Hmm, ik weet alleen dat iemand met sterke krachten mij in dit lichaam heeft getopt. Weet je ik was een mens net zoals jullie. Oké misschien een slecht mens maar in ieder geval een mens. Hij zei als ik iets voor hem zou doen dan zou ik rijk worden maar hij heeft me bedrogen en heeft mij in dit lichaam gestopt. Het is mijn taak om Olaf aan de slechte kant te krijgen." zei kwade Olaf en Thomas knikte. "Heb je enig idee wat Falco van plan is?" zei Maurits en kwade Olaf keek op. "Dus Falco is de naam. Nog nooit van gehoord. Oh hij hoort jullie. Hij gebruikt zijn krachten om te communiceren. Hij wilt met jullie spreken en een deal sluiten." zei kwade Olaf lachend.

"Waar?" zei Joost en keek kwade Olaf aan. "Hij zegt ergens bij een rivier waar jullie altijd naartoe gaan." zei kwade Olaf en stond recht. "Hoe weten we dat dit geen val is?" zei Thomas en kwade Olaf keek lachend naar hem. "Je weet dat dit een val is Thomas maar toch gaan jullie gaan om Raveleijn te redden niet? Helden van Raveleijn." zei kwade Olaf en lachte. "Succes." zei hij nog en de ruiters gingen naar buiten. "Jongens, dit kan nooit goed aflopen. Zullen we dit wel doen?" zei Lisa en keek de anderen aan. "Het is de enige manier om Raveleijn te redden. Er zit niks anders op." zei Joost en gaf Lisa een schouderklopje. "Kom, dan maken we ons klaar." zei Thomas en ging richting de stallen. Ze vertelden Alex en Halina wat er gebeurd was en dat ze naar de afgesproken plaats gingen. Ze gingen op hun paarden en reden naar de rivier. Na een tiental minuten rijden kwamen ze aan bij de rivier. Ze stegen af van hun paarden en keken in het rond met hun wapens in hun handen. "Oké, jongens wees voorzichtig." zei Thomas en trok zijn zwaard naar omhoog en keek rond hem heen. "Jongens, ik zie niemand. Weet je zeker dat het hier was?" vroeg Emma die keek naar de anderen die knikten. "Ja dit is de rivier waar we altijd waren vroeger." zei Thomas en deed zijn zwaard naar beneden. "Je weet het nog." zei een stem achter hun. Ze keken om en zagen Falco en Baltazar een paar meter van hun staan. Ze zien er nog steeds hetzelfde uit. De ruiters hielden hun zwaard naar boven maar Falco begon te lachen. "Serieus, ik heb jullie twee jaar niet gezien en dit is hoe jullie me verwelkomen. Spijtig" zei Falco en keek de ruiters aan. "Wat heb je met Olaf gedaan en waar zijn de bannelingen?" zei Thomas en gebruikte zijn krachten om zijn zwaard in vuur te zetten. Falco lachte naar Thomas en ging wat vooruit. "Oh komaan Thomas. Je weet dat jullie me niet kunnen verslaan. Dus doe geen moeite." zei Falco maar Thomas liep met zijn vuurzwaard op hem af. Falco zag het en gebruikte zijn krachten en smeet Thomas om de grond en doofde het vuur. "Ik zei het toch." zei Falco lachend en zagen de andere ruiters naar hem toe lopen.

Hij gebruikte zijn krachten opnieuw en smeet ook de anderen op de grond en Baltazar pakte hun wapens af. "Ik was vergeten hoe leuk het was om jullie in de lucht te laten smijten." lachte Falco en knielde voor Thomas. "Falco wat ben je van plan?" vroeg Thomas zwak en keek hem aan. "Hmm, het is veel leuker als je er zelf achter komt." zei Falco en lachte. "Het is in ieder geval niks goed." fluisterde Falco in Thomas oor en stond weer recht. De ruiters stonden ook recht en gingen naar Thomas. "Alles oke?" vroeg Maurits en Thomas knikte. "Hoe konden jullie uit die cel ontsnappen?" vroeg Lisa en keek Falco en Baltazar aan. "Toen wij in die cel zaten hebben we Olaf de cel laten open doen of er ging een banneling sterven. Falco heeft namelijk een vloek over één van de bewoners gedaan en als Olaf ons niet ging vrijlaten gebeurde er iets ergs met die bewoner." zei Baltazar en lachte naar Falco. " Jullie kunnen dit niet maken." zei Thomas boos en keek Falco aan. "Hm, ik denk van wel" lachte Falco en keek naar Thomas die op hem afstapte. "Eh,eh,eh. Ik zou geen domme dingen doen Thomas." zei Falco maar Thomas luisterde niet. "Wat wil je hiermee bereiken Falco. Dit slaat nergens op. Waar zijn de bannelingen?" zei Thomas en zag dat Falco bood werd. "Ik meen het Thomas!" zei Falco en gebruikte zijn krachten op Maurits, Lisa, Emma en Joost. Ze kregen geen adem meer. "Tho-Thomas!" zei Joost moeilijk en keek om. 'Jongens! Wat gebeurd er?" zei Thomas en rende naar hun. "Ze krijgen geen adem meer." lachte Falco en Thomas keek met tranen in zijn ogen naar hem. "Alsjeblieft stop." zei Thomas en keek Falco aan die lachte. De anderen vielen op hun knieën en kregen steeds minder en minder lucht. "Falco! Ik smeek het je! Stop!" zei Thomas huilend en keek Falco smekend aan. Falco keek naar hem en hefde zijn krachten op. De anderen kregen weer lucht en begonnen weer te ademen. Thomas zuchte opgelucht en gaf hun een knuffel. "Ik wil graag nog wat bijpraten maar we moeten maar eens door." zei Falco lachend en verdween samen met Baltazar uit het niks. "Is iedereen oké?" vroeg Thomas en keek zijn zusjes en broertjes aan. Ze knikten en gaven Thomas een Knuffel. Even later pakten ze hun wapens op en keerden terug naar Raveleijn.

Weer een nieuw deeltje af
Ik heb opeens inspiratie gekregen😊

Groetjes

Raveleijn: De wraak van OlafWhere stories live. Discover now