De cel in!

26 2 0
                                    

Jake ging even op een stoel zitten en Thomas verzorgde zijn wonden met beter materiaal. Halina maakte iets klaar en Jake begon wat te eten terwijl de anderen de cel klaar zet. Ze maken de cel wel comfortabel zodat hij geen last krijgt en Thomas ging kijken of alles oke was met hem. "Hey, ik kom even kijken of alles oké is." zei Thomas die binnenkwam. Jake glimlachte naar hem en was wat later klaar met eten. Hij keek wat rond de kamer en iets valde hem op. Hij ging richting een zwaard dat op een plank lag en Thomas keek op. "Dat zwaard was van Olaf's grootvader." zei Thomas en Jake knikte. "Het is mooi." zei Jake en pakte het zwaard op. Hij begon te lachen en Thomas ging wat achteruit met zijn zwaard in zijn handen. "Grapje." zei Jake en viel lachend op de grond. Thomas keek hem verbaasd aan. "Je moest je gezicht zien ha ha ha." lachte Jake en legde het zwaard terug. "Haha, heel grappig." zei Thomas sarcastisch en stak zijn zwaard terug aan zijn riem. "Kom ik zal maar naar de cel gaan anders gaan de anderen denken dat ik je vermoord heb." zei hij lachend en gaf Thomas een schouderklopje voordat hij samen met hem naar de cellen gingen.

Toen de anderen Jake zag binnenkomen pakten ze hun wapens in de handen voor de zekerheid. "Jongens, dat is niet nodig. Doe jullie wapens weg." zei Thomas maar Jake stopte hem. "Het is niet erg Thomas. Ik snap ze wel." zei Jake en ging in de cel zonder moeilijkheden. De anderen keken Thomas aan en hij deed de cel opslot. "Sorry dat het zo moet maar we moeten zeker zijn." zei Thomas en Jake knikte. "We komen over een paar uur wat eten en drinken meegeven en als er iets is mag je altijd roepen." zei Thomas en hij en de anderen gingen weg. "Thomas, hoe kan je hem vertrouwen?" zei Lisa terwijl de anderen knikten. "Ja, hij kan ons elk moment vermoorden of opsluiten." zei Joost en Thomas keek naar de anderen. "Jongens, hij heeft alles verteld en hij gaat ons helemaal niet vermoorden. Hij haat Falco. Hij is gemarteld geweest door hem. Maar voor jullie gaan we hem een paar dagen in de cel laten zodat jullie dan kunnen zien dat hij niet liegt en betrouwbaar is." zei Thomas en de anderen knikte.

Na een paar uur proberen uit te zoeken waar de bannelingen mogelijk kunnen zijn geven ze het op. Ze wouden even naar buiten gaan om wat frisse lucht te krijgen toen ze plots Jake hoorden schreeuwen. Ze renden naar de cellen en zagen Jake op knieën met zijn handen over zijn oren. "Jake!" riep Thomas en pakte de celsleutel erbij maar de anderen stopten hem. "Wat als het weer een val is." zei Emma en de anderen knikten. Ze keken naar Jake en zag dat er bloed uit zijn oren kwam en Thomas deed de deur onmiddellijk open en knielde naast hem neer. "Jake, wat gebeurd er. Wat is er aan de hand?!" zei Thomas en wist niet wat die moest doen. De anderen gingen Halina gaan halen en Thomas bleef bij Jake. Hij keek naar Thomas en je zag de tranen in zijn ogen. "Falco. Hij praat met me maar ik weiger te luisteren en hij laat het pas ophouden als ik luister. Thomas alsjeblieft help me!" zei Jake en Thomas knikte. Hij wist dat Falco meeluisterde en begon te spreken. "Falcon, stop dit. Je gaat te ver. Je doet hem pijn Falco."zei Thomas maar de pijn ging niet weg en Jake viel op zijn zij. "Falco je vermoord hem!" riep Thomas en de pijn was weg. "Dank je" zei Jake vermoeiend en zat op het bed. Thomas stond op en kreeg opeens hevige hoofdpijn. "Thomas alles oké?" vroeg Jake en stapte bezorgd naar hem. "Falco." zei Thomas en hoorde Falco in zijn hoofd. "Ik zal hem hoe dan ook krijgen Thomas. Wacht maar." zei Falco in Thomas hoofd en de stem verdween. "Alles oké?" vroeg Jake terwijl hij zag dat Thomas geen pijn meer had en Thomas knikte naar hem. Hij vertelde wat Falco zei en na een tijdje kwamen de anderen rennend aan met Halina. Ze zagen de twee lachen naar elkaar en keken hen verbaasd aan. Toen ze hen opmerkte stopten ze met lachen en keken de anderen aan. "Een beetje te laat maar bedankt om te helpen." zei Jake en keek de anderen dankbaar aan. Thomas vertelde wat er gebeurde en gingen later terug naar beneden met Jake nog steeds in zijn cel.

Het was avond en iedereen verzamelde aan tafel om te eten. "Smakelijk zei iedereen en begon te eten. Toen ze klaar waren met eten gaven ze ook Jake wat te eten en begon wat te praten met elkaar. Toen de deurbel ging keken ze verbaasd naar elkaar. "Wie zou dat nu zijn?" vroeg Maurits en keek de anderen aan. "Misschien is het wel Luna of Alex. Ik zal wel gaan." zei Joost en ging naar de voordeur. Joost kwam even later terug uit de deur en de anderen dachten dat Luna of Alex achter hem stond maar keken geschrokken op als ze Falco en Balthazar zagen. Falco had Joost vast en Balthazar deed de deur toe. "Joost! Laat hem gaan!" zei Thomas en pakte zijn zwaard erbij net zoals de anderen. "Als jullie willen dat ik hem geen pijn doe, dan zou ik jullie wapens maar afgeven." zei Falco lachend en de anderen legden hun wapens op de grond. "Jij ook Thomas." zei Falco en keek naar de ruiter die zijn zwaard nog vast had. Hij legde zijn wapen op de grond en stapten samen met de anderen achteruit. Balthazar heeft ook het wapen van Joost afgepakt en hem bij de anderen geduwd. "Wat wil je Falco?" zei Lisa en keek hem aan. Falco lachte en keek naar Jake. "Je laat hem met rust Falco." zei Thomas en stond voor zijn celdeur. "Ik zei toch dat ik een manier zou vinden om hem te krijgen." zei Falco lachend en ging wat vooruit. "Nou, jullie mogen kiezen. Ga opzij en niemand geraakt gewond. Of doe dit op de harde manier en ik zal mijn krachten gebruiken." zei Falco en keek de ruiters aan. Jake ging richting de celdeur en pakte Thomas arm beet. "Thomas, ga opzij. Ik wil niet dat jullie gewond geraken." zei Jake en Thomas knikte. Hij ging achteruit en de anderen volgden hem. Falco lachte en ging naar de cel. "Sleutel." zei Falco en stak zijn hand uit. "Thomas haalde hulpeloos de sleutel uit zijn zak en gaf het aan Falco.

Dit deeltje is ook klaar!

Groetjes

Raveleijn: De wraak van OlafWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu