🎨0.1

11.3K 741 259
                                    

[Jungkook]

Yürüyerek fakülteye ulaştımda merdivenleri ikişer ikişer çıkarak kapıdan içeri girdim. Benim girmemle Taehyung'un yanıma gelmesi iki saniye sürmüştü. Galiba alarmı falan vardı ben her kapıdan içeri girdiğimde anında yanıma geliyordu.

Kolunu omzuma atınca yürümeye başladık. "Profosör Min, cuma günü olan dersi iptal etmiş bizde parti düzenledik sende geliyorsun"dediğinde başımı olumsuz anlamda salladım. Yüzü düştü ve nedenini sordu. "Bir sergi var oraya gideceğim"dediğimde bıkkınlıkla nefesini dışarı verdi. "Senin bu sergilere olan aşkını anlayamıyorum madem bu kadar düşkünsün neden Görsel Sanatlar okumadın"dediğinde ona ters ters baktım. Sanki bilmiyordu. Mahçup bir şekilde özür diledi.

Evet, Görsel Sanatlar okuyabilirdim zaten hayalimde o yöndeydi ama hayat, her zaman sizin istediğiniz gibi gitmiyordu işte. Ailevi sorunlar yüzünden okuyacağım bölümü bile ben seçmemiştim. Hukuk okuyordum evet ama memnun değildim ve bölümümü sevmiyordum. Şuan Görsel Sanatlar okumak için her şeyimi verebilirdim.

"Ben kütüphaneye gidiyorum"diyerek Taehyung'un yanında ayrıldım o da zaten derse gidecekti. Fakültenin kütüphanesine gidip boş bir yere oturdum. Final haftasında olduğumuz için boş yer bulmak zor olmuştu. Herkes kütüphanede yaşıyordu resmen.

Kitaplarımı ve notlarımı çıkarıp kalkıp kahve otomatından kendime kahve aldım ve geri oturdum. Kafamı tamamen 'Borçlar Hukuku' denen saçma derse odakladım.

Hava kararırken çoğu kişi yavaş yavaş gidiyordu. Benim çalışmam gereken yer daha bitmediği için daha buradaydım. Bugün zaten dersim yoktu sadece sınava çalışmak için gelmiştim. Elimdeki kağıdın fotokopisini çektirmek için ayağa kalktım. Fotokopi makinasına kağıdı koyup parayıda atınca çekmesi gereken sayıyı girdim. O sırada buraya hızla gelen kız herkesin dikkatini çekmişti. Fotokopi makinasının yanına hızla ulaştığında soluk soluğa kalmıştı yüzünde maskesi olmasına rağmen belliydi.

Sırtında asılı olan resim çantası onun Görsel Sanatlar okuduğunu gösteriyordu. Peki neden buradaydı? Kendi kağıtlarımı alıp yerime geçeceğim sırada kız düz yerde yürürken takılıp düştü. Resim çantasından saçılan çizimlerini aceleyle toplamaya çalışırken bende notlarımı kenera koyup ona yardım ettim. O kısık sesle sürekli teşekkür ederken bir çizim dikkatimi çekti. Çizimdeki kişinin ince dudakları ve alt dudağının altındaki ben aynı benim yüzündekime benziyordu.

Kıza dönerek "Bu çizime bakabilir miyim?"dedim. O ise telaşla çizimi eline aldı. "Acelem var, özür dilerim yardım içinde teşekürler"diyerek fotokopisini çekmeye başladı. Notlarımı koyduğum yerden alarak oturduğum yere gittim. Tekrar derse odaklanmak istesemde o çizim kafamı karıştırıyordu. O olamazdı değil mi?

Odaklanamayacağımı anlayınca çantamı toplayarak çıktım. Galiba Görsel Sanatlar fakültesine, Bay Lee'nin yanına gitsem iyi olacaktı.

🎨.

"Yine aynı soruyu mu soracaksın Jungkook?"dedi Bay Lee. Kafamı olumsuz anlamda salladım. "Hayır, sadece kafamı dağıtmak istedim"dediğimde gülümseyerek bana atöyleyi gösterdi. "Atölye boş anahtarı sana vereyim istersen çünkü benim gitmem gerek"dediğinde teşekkür ederek anahtarı aldım.

Kafamı dağıtmak istediğimde hep atölyeye gelip çizim yapıyordum bu beni rahatlatıyordu. Aslında bu fakültede okumayanların bu atöyleye girmesi yasaktı ama Bay Lee'yi uzun zamandır tanıyordum ve resime olan ilgimi en iyi bilen kişilerdendi o yüzden bana kolaylık sağlıyordu.

Bir tuval çıkartarak, her zaman yanımda taşıdığım boyalarımı çıkarttım. Kollarımı sıvayıp fırçayı boyaya batırdım. Tam tuvale dokunduracağım sırada atölyenin kapısı açıldı ve bir kız içeri girdi.

İşte o an, ilk defa kalbimin bu denli hızlı attığına şahit olmuştum.

Art ❦︎ |JJK|✔ [Tamamlandı]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin