.5

196 21 2
                                    

    Adrien Agreste, Nino'nun iş yerine adım attığı anda oraya ait değilmiş gibi hissetti. Müzik alışık olduğu klasik müzikten farklıydı ayrıca yüzünün yarısı peçe ile kaplı garsonlara çarpıp duruyordu. Hep aynı kişi olmadığını umdu. Nino el sallayarak yanına çağırdı bunun üzerine tuttuğunun farkında olmadığı nefesini verdi. Eski arkadaşına doğru yol aldı bu arada uçuşan eteklerden birine basmamak için elinden geleni yaptı. Kulüp geç saatlerde çok farklıydı. Sahnede yeni bir ses duydu, paralar ve çanlar gibiydi. Nino'nun bahsettiği kız sahnede dans ediyordu. Nino'nun şarkısında dans ediyordu.

    Giysisi biraz açıktı. Altın rengi karışık desenli, uzun koyu kırmızı bir etek giyiyordu. Üstü bir sutyen sayılabilirdi çünkü aynı miktarda yeri kapatıyordu ve karnı açıktaydı. Bel şalı kalçasına uzmanca bağlanmıştı ve mükemmel bir dengeye sahipti. Her kalça hareketiyle ses yankılanıyordu, gözleri kapalıydı ama Adrien'ın gözleri üzerindeydi. Her hareketi ilgi ve övgü talep ediyor gibiydi. Nino da onu izliyordu. Neden Alya Cesaire'in kulübün yıldızı olduğu belliydi. Hareketleri daha önce gördüğü bir şeydi ama bir türlü çıkaramıyordu.

    "Gelebilmene sevindim dostum." İçtenlikle gülümsedi. Çok şanslısın ki Rose hasta çünkü bu Josh Marinette'i çağırdı demek oluyor." Nino'nun gözleri parladı. "Eğer Alya'nın büyüleyici olduğunu düşünüyorsan sadece bekle –HEY!" Nino Alya'nın üstüne para saçan bir adama seslendi. Kız açıkça rahatsız görünüyordu. Ses tonu neredeyse müzik kadar yüksekti. "Bu bir striptiz kulübü değil, dansçılara para atmayın!" Alya'nın gözleri ateş saçıyordu, yaşlı adama dik dik baktı ama müşteriye hiçbir şey demedi ve dans etmeye devam etti. Olaydan sonra bir anlaşmaları varmış gibi birbirlerini küçük bir kafa işaretiyle onayladılar. Alya Nino'nun liseden arkadaşıydı, son konuşmalarından ötürü Adrien Nino'nun ondan hoşlandığı sonucuna varmıştı.

    "Beni davet ettiğin için teşekkür ederim." Adrien arkadaşının dikkatini üstüne çekmeye çalışarak gülümsedi. Nino sırıttı.

    "Şey, nişan konusunda üzülmüşe benziyordun... Hiçbir şey dışarıda bir gece kadar aklını dağıtamaz." Agrien bu sözlere daha fazla katılamazdı.

    "Dur, Marinette hakkında bu kadar özel olan ne?" Bu ismi daha önce duyduğuna emindi ama düzgünce düşünemeyecek kadar dikkati dağınıktı.

    "Sadece dansını izle. Tabi teknik olarak burada çalışan bir dansçı değil... Bazen Alya ile geliyor ya da dansçılar hastayken yerlerini dolduruyor." Işıkların kısılmaya başladığını gördü Nino çalması için yeni bir şarkı ayarlarken oda karanlığa gömüldü. Nereye bakacağını bilemedi. Nino aniden şarkıyı başlattı ve kısık bir ışık belirmeye başladı. Sahnede iki dansçı vardı. Alya partneriyle dans etmek hoşuna gidiyormuşçasına kalçalarını daha enerjik hareket ettiriyordu. Adrien diğer kızı tanıdığına emindi.

    O da neredeyse aynı giysiyi giyiyordu, tek farkı onunki siyah ve altın rengiydi. Saçı iki tatlı atkuyruğuydu. Şarkı bir öncekinden daha yavaştı. Nino tüm ekipmanıyla birlikte platformdan indi ve Adrien'ın yanına oturdu. Nino haklıydı. Kız kesinlikle nefes kesiciydi. Hareketleri diğer kızın ayna yansımasıydı ama gözlerini ondan alamıyordu.

    "O... Vay canına." Adrien düşüncelerini tamamlayamıyordu bile ve o fark etmeden parmakları hareket etmeye başlamıştı. Bir melodi oluşturuyordu. Nino onayladı.

    "Bir balerin olduğunu tahmin bile edemezdin." Nino arkasına yaslandı ve gösteriyi izleyen seyircileri izlemeye başladı. Adrien arkadaşına baktı.

    "Nasıl yani?" Diye sordu ve garsonun uzattığı içkiyi aldı. Dansçılardan daha sade giysiler giyiyorlardı ve bel şalı yoktu.

    Nino içkiyi reddetti ve saatine baktı. "Demek istediğim o gerçekten bir balerin. Ayrıca çocuklara da bale dersleri veriyor." Nino omuz silkti. Artık çok daha fazla etkilenmişti, aniden onun kim olduğunu ve neden Alya'nın hareketlerinin bu kadar tanıdık geldiğini anladı. Marinette arada piyano çaldığı kızdı, müziğinin geri gelmesinin nedeninin de o olduğuna emindi. Onunla konuşmak konusunda kararlıydı ama şimdilik dansını izlemek onu bir şekilde tatmin ediyordu. Anladığı kadarıyla kız, ona ve seyircisine uyacak tarzları karıştırabilecek ve yaratabilecek harika bir dansçıydı. Yaptığı her şey mükemmel bir uyumdaydı ve her dönüşünde ve kalça hareketinde Adrien kayboluyordu. "Dostum, hiç göz kırptın mı? Diye sordu Nino. "Yemin ederim ki Marinette'i ilk gördüğün andan beri hiç göz kırpmadın." Adrien kızardı ve birkaç kere göz kırptı. Marinette tamamen farklı görünüyordu ve Adrien göğsünde daha önce hiç hissetmediği bir şey hissetti.

    "Onu tanıyor musun?" Diye sordu arkadaşına. "Babamın balesinin seçmelerine katılmıştı ve ona iltifat etmek istemiştim." Bu küçük yalan dudaklarından kaçıverdi ve Nino fark etmedi bile. Biraz kötü hissetti ama sonuçta tamamen bir yalan sayılmazdı. Şarkı bittikten sonra Nino kalkıp değiştirmeden önce biraz güldü. Cevap vermeden önce biraz eğildi.

    "O Alya'yla benim en iyi arkadaşımız. Müziğini çok seviyor. Eminim ki o da seninle konuşmak isteyecektir!" Nedense Marinette'in onun müziğinde dans ettiği hayali kızarmasına neden oldu.

    Gecenin geri kalanı yavaş geçti ama sürekli sahnedeki dansçıyla sohbetinin hayalini kurdu. Nino ve Adrien aralarda hatta müzik çalarken bile sessizce sohbet etti. Artık durumu hakkında biraz daha iyi hissetse de hala işin içinden nasıl çıkacağını bilmiyordu. Alya ve Marinette'in üstlerini değiştirmesini beklerken bir peçete üstünde beyi fırtınası yaptılar.

    Odadan önce Alya çıktı, arkasında yakın arkadaşı onu takip etti. Bir konu hakkında gülüşüyorlardı, Adrien peçeteyi cebine sıkıştırdı çünkü sırrını öğrenmesini ya da görmesini istemiyordu. Yaklaşan kızlara gülümsedi. Marinette kızarmaya başladı ve Alya onu ileri ittirip utangaçça gülümsedi. "Merhaba Adrien. Ben Alya ve bu da Marinette." Dedi Alya sessiz kızı işaret ederek. Geceyarısı saçlı kız el salladı. "İkimiz de müziğinin büyük hayranlarıyız." Küçük bir iltifattı ama sözleri içtendi. Alya'nın gözlükleri ona sofistike bir görünüş kazandırıyordu.

    Adrien kızardı ve gizlemeye çalıştı. "Aynısını dansın için söyleyebilirim." Dedi Adrien aradaki buzları kırmak için. Kızlar kızardı ve Nino güldü.

    "Seni hiç bu renkte görmemiştim Alya!" Nino gülmeye devam etti ve Alya Nino'nun göğsüne vurmak için hızlıca Adrien'ın yanından geçti. Adrien biraz şaşırmıştı ama onun da Nino'yu sevdiğini görebiliyordu. Bu Marinette ile konuşabilmesi için bir şanstı. Önce gülümsedi. Bir sebeple kalbi göğsünden çıkacak gibi atıyordu. Elleri terlemeye başladı bacağında gergince ritim tutmaya başladı. Bunu gören Marinette kıkırdadı, şarkılar ve şiirler sümbül gözlerinden yapılmaydı adeta. En son ne zaman göz kırptığından emin olamadı ve kendine lanet okudu. On baktığında sanki bir resmi hayır bir şaheseri inceliyor gibi hissediyordu. Tokalaşmak için elini kaldırdı. "Merhaba. Seni tekrar görmek çok güzel Marinette. Ben Adrien Agreste."  

For You - TRHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin