Kara Melek'in yazarı Ece ile röportaj :)

81 7 0
                                    

1 . Kendinizi tanıtır mısınız?

1. Adım Ece, 16 yaşında ve Bulgarım. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Tipik bir kova burcuyum. Aynı zamanda Kafein delisiyim :)

2 .Yazmaya ne zaman başladın? Yazmak senin için ne ifade ediyor?

2. Yazmaya çok geç başladım. Bu konuda çok cesaretsizdim çünkü. Kendi kendime birşeyler yazıp karalardım ama yayınlamaya geçen sene yüreğim yetti :) 

3.Hikayenin adı ne? Kaçıncı hikayen?  Daha önce denemelerin oldu mu?

3. Hikayemin adı Kara Melek. İlk hikayem. Denemelerim olmadı bile.

4.Hikayen beklediğin ilgiyi gördü mü?

4. Hikayem beklediğimin üstünde ilgi gördü. Herkesin bildiği gibi bizim yaşımızdakilerde bir "romantiklik" akımı var :) fantastik ve bilim kurguya da ilgi az. Varsada Vampir hikayelerine. Bence biraz kabuktan sıyrılmak gerek. Mükemelliyet aramak bu yüzyılda bu yaşa çok gereksiz. Ben çok beklenti vermeyerek, gerçekçiliği uçurumdan aşagıya yuvarladım :)

5. Hikayende kendine benzettiğin  ya da başka bir tanıdığına benzettiğin bir karakter var mı?

5. Hikayemde Scoot ve Ryan'ı kendime benzetiyorum. Scoot her zaman kendinden öncesıne başkalarını koymuş ve fedakar bir karakter. Ağır sorumlulukları var benim gibi. Ryan ise kaybetmeyr mahkum. Yalnız yavaşçı ve ilgisizlik adeta teninin kendine has kokusu :/ bu yönüyle beni aratmıyor. Hikayemde baştan yarattığım tek karakter başrol Kate.

6. Wattpad'te beğendiğin ve bunu ben yazmalıydım dediğin bir hikaye var mı?

6.Lanter'i beğeniyorum ve burdan el sallıyorum :) bunu ben yazmalıydım dediğim henüz bir hikaye çıkmadı. 

7.Başka yazarlarla kıyaslandığın oldu mu? Olduysa bu sana ne hissettirdi?

7. Özel olarak başka bir yazarla kıyaslanmadım. Ama kendi kendimi kıyaslarım. Eğer şahsen böyle bir olayla karşılaşsam üzülebilirdim. Sonuçta herkesin kalemi farklı.

8.Bölüm yazarken sıkıldığın/tıkandığın oluyor mu? Böyle durumlarda ne yapıyorsun?

8. Bölüm yazarken çok zorlanıyorum. Çünkü çok hayalperestimdir. Okuyucuyu hayrette bırakmayı cok seviyorum bu nedenle zor oluyor tabiiki. Eğer çok tıkanırsam hikayemin en başında dönüp tekrar okuyorum :) zaman alıyor tabi ama değiyor. Küçük not kağıtlarına karakterlerimin genel özelliklerini yazdım ve duvarımda asılı. Bu sayede "Kate olsa ne yapardı ?" diye düşünebiliyorum.

9.Hikaye okurken ya da yazarken nelere dikkat edersin?

9. Hikaye okurken klişelerden uzak duruyorum. Aman aman. Elimi bile sürmem. Mesela artık taşlaşmış bir kalıp var. "İyi ve okula yeni gelen kız kötü cocugun sırasına oturur. Çocuk kalk der kız kalkmaz. Bunlar atısıp dururlar..." falan filan. Aşın kendinizi. Çok okuyucu olsun diue kendinizi sıradanlar havuzuna atıp yok olmayın, silikleşmeyin. Özgün olunursa er yada geç hikaye fark edilicektir.

10.Hikaye yazarken ilham aldığın bir şeyler var mı?

10. Hikayemi yazarken Beyonce şarkılarından feci ilham alıyorum. O anki ruh halimede bağlı. Kafein zaten olmazsa olmazım :)

11. Seninle röportaj yapmak çok zevkliydi  Buradan okurlarına söylemek istediğin bir şey var mı?

11. Ben çok keyif aldım kendimi tanıtma imkanı sunduğun icin cok teşekkür ederim :) okuyucularımadaaa burdan kanatlı kanatlı uça uça gelen öpücükler yolluyorum :)


Tekrar teşekkür ederim :)

Ece'nin Kara Melek adlı hikayesini okumanızı tavsiye ediyorum :)

Yazarlarla röportajlar :)Where stories live. Discover now