Yankı'nın yazarı Rümeysa ile röportaj :)

757 74 0
                                    

Öncelikle benimle röportaj yapmayı kabul ettiğin için teşekkürler :)

 *1. Bize biraz kendinden bahseder misin?

Rica ederim. Tabi. Adım Rümeysa 14 yaşındayım. Kitap okumayı ve hikaye türü şeyleri yazmayı çok seviyorum. Aslında daha çok şiire yatkındım küçükken ama büyüdükçe hikayelere daha çok yatkınlığım arttı. Gülmeyi çok severim. Eğlenceli birisiyim. Kısa tatlı saçlarım var ve gözlük kullanıyorum. Böyle...

*2 .Yazmaya ne zaman başladın? Yazmak senin için ne ifade ediyor?

2. sınıfta başladım. O zamanlar şiire daha yatkındım. Kendime hep kitap yapardım. Onun içine hikayelerimi yazardım. Wattpad'e 2 ay önce katıldım ve direk yazmaya başladım. Yazmayı çok seviyorum. Habire yeni bir kitaba başlamak istiyorum...

*3.Hikayenin adı ne? Kaçıncı hikayen?  Daha önce denemelerin oldu mu?

''YANKI'' ikinci hikayem. Elbette 1-2 denemem oldu.

*4.Hikayen beklediğin ilgiyi gördü mü?

Fazlasıyla. Emin ol bu kadarını beklemiyordum. İlk hikayem fazla tutmadığı için sanmıyordum. Ama okuyucularımın yorumları beni kitaba karşı daha güçlendirdi. Ve yazmaya devam ettim...

*5. Hikayende kendine benzettiğin  ya da başka bir tanıdığına benzettiğin bir karakter var mı?

Hayır. Hepsi hayal ürünü. Kendi kafamda kurguluyorum.

*6. Wattpad'te beğendiğin ve bunu ben yazmalıydım dediğin bir hikaye var mı?

Yeni Kız çok beğendim. Ve halada severek okuyorum.

*7.Başka yazarlarla kıyaslandığın oldu mu? Olduysa bu sana ne hissettirdi?

Evet oldu. Mutlu hissettim. Bir okuyucum mesaj olarak söylemişti. Ben ozaman çok neşelenmiştim. Mutluluğumu yere göğe sığdıramamıştım.

*Çok güzel :) 

8.Bölüm yazarken sıkıldığın/tıkandığın oluyor mu? Böyle durumlarda ne yapıyorsun?

Elbette. Tıkandığım zaman kaydetip çıkıyorum. Sonra yatağıma uzanıyorum ve Demi'nin ''Made in the usa'' şarkısını açıp şarkının sonuna kadar dinliyorum. O sırada kafamda devamında neler olabileceğini düşünüyorum. Daha sonra aklımdakileri direk yazıyorum.

*Güzel bir yöntem :)

9.Hikaye okurken ya da yazarken nelere dikkat edersin?

Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine. Gülmeyin ciddiyim ben. Simetrik bir hastalığım vardır. Bir de bel altı küfürleri sevmem. Bunlara dikkat ederim.

*Çok ilginç :) Küfürler çoğu kişinin hoşuna gitmiyor zaten :)

10.Hikaye yazarken ilham aldığın bir şeyler var mı?

Aslında yok. Çünkü benim kafamda kurguladığım bir hayal dünyam var. Karakterlerim orda yaşıyor. Sadece bir kaç kitap okumuştum onlardan aldığım ilham oluyor.

*11. Röportajımızın sonuna geldik ,seninle röportaj yapmak çok zevkliydi  Buradan okurlarına söylemek istediğin bir şey var mı? :)

Teşekkür ederim. Tüm okurlarımı çok seviyorum. Ve kitabımı yeni okuyacaklarada hayattan bir kesit olduğunu söylemek istiyorum ve de eğlenceli okumanız tavsiyesiyle (YANKI)... TEŞEKKÜRLER.

Benimle röportaj yaptığı için Rümeysa'ya tekrar teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum :) YANKI hikayesini okumanızı tavsiye ediyorum :)

Sizinlede röportaj yapmamı isterseniz eğer ilk iki röportajı okuyup votelemeniz yeterli :) Sizinde röportajınız okunsun isterseniz, sizde başkalarının röportajını okumalısınız :) değil mi?

,

Yazarlarla röportajlar :)Where stories live. Discover now