Everything Has Changed 'ın Yazarı Merve İle Röportaj :)

135 10 1
                                    

1. Bize kendinden bahseder misin?

Çok fazla içine kapanık bir insanım. Hep şu hanım hanımcık parmakla gösterilen kızdım ama iç dünyasında mutlu bir insanım. Çok sıcakkanlı değilimdir. Kitap bağımlısıyım. Özellikle cinayet kitaplarına bayılırım. Favori yazarım John Verdon. Ve ne kadar klişe de gelse bir Harry Styles platoniğiyim. Müzik dinlemeye bayılırım  23 saatlik yolda hiç kesintisiz müzik dinlediğim de oldu. Okulda başarılı dediğimiz kızların içindeyim. Ama bunu sevdiğim pek söylenemez. Onun dışında çok gülen ama ufak şeyleri kafama çok takan bir insanım .

2 .Yazmaya ne zaman başladın? Yazmak senin için ne ifade ediyor?

Yazmaya ilk yazı yazmayı öğrendiğimde başladım. Küçükken boş defterlerin içini cümlelerle doldurup rahatlardım. Çölde susamış bir insanın suya ihtiyacı olduğu gibi benimde yazmaya ihtiyacım var. Etrafımızdaki insanlar çok bencil. Bu dünya çok bencil. Bende kafamda yeni bir dünya kurgulayıp bu dünyada yaşamayı seviyorum. Kısacası sinirim nefretim tüm bu yoğun duygular kalemimin ucundan kağıda dökülüyor. Küçüklükten beride değişmeyen tek hayalim yazar olmak. Yazmak benim için temel bir ihtiyaç . Sanki dokunamadığınız , hayran olduğunuz insan yazarken bir anda iyi arkadaşınız veya sevgiliniz olabiliyor. Yazarken onlara sarıldığımı yanımda olduklarını hissediyorum. Yazmak bana uzaktaki kişilere ulaşmamı sağlıyor.

3.Hikayenin adı ne? Kaçıncı hikayen?  Daha önce denemelerin oldu mu?

Hikayemin adı Everything Has Changed. Her şey değişti anlamında.  Wattpadeki ilk Fanfiction'ım. Onun dışında Facebook da bir kaç hikaye yazmıştım. Onun dışında düşünce, yorumlama ile ilgili 2 hikayem var. Birini sildim. 2. Adaleti Yedim adındaki hikayem. Ordada zaten Mizah söz konusu.  Bunun dışında yazdıklarım ama yayınlamadığım bir kaç tane hikayem daha var. 2. Fanfiction olarak da zaten 'Magcon Story' i yazıyorum.

Hikayen beklediğin ilgiyi gördü mü?

Pek değil. Ama ilerde iyi bir aşama kaydediceğine inanıyorum.

Hikayende kendine ya da tanıdığına benzettiğim biri var mı?

Alexis kesinlikle benim davranışlarımı sergiliyor yani hikayede anlatılan olaylara tepkim Alexis gibi olurdu. Onun dışında Keith tıpkı en yakın arkadaşım gibi.

Wattpadte begendigin ve bunu ben yazmalıydım dediğin bir hikaye var mı?

Kesinlikle var! My wattpad Love ve After ı kesinlikle ben yazmalıydım :)

 Wattpad te baska yazarlarla kıyaslandıgın oldu mu? Olduysa bu sana ne hissettirdi?

Öyle bir şey iyi ki olmadı. ama olsaydı çok üzülürdüm.

Bölüm yazarken sıkıldığın / tıkandığın oluyor mu? Böyle durumlarda ne yapıyorsun?

Çok oluyor. Böyle durumlarda The Vampire Diaries izliyorum. Müzik kliplerine bakıyorum veya kitap okuyorum. Böylece ilham geliyor ve yazmaya devam ediyorum.

Hikaye yazarken nelere dikkat edersin ?

Sıkıcı olmamasına özen gösteriyorum. Bir müzik ile okunup okunmicağına dikkat ediyorum. Okuyucuların kendini hikayenin içinde bulmasını istiyorum. Tüm işlerden, yorgunluktan arınıp hikayenin baş kahramanı olmalarını istiyorum ki O dünyada benim gibi yaşayabilsinler.

Hikaye yazarken ilham aldığın bir şey var mı?

Tabii. Mesela duygulu ve içinize işlicek aşk dolu sözcüleri basit bir Harry Styles fotoğrafından çıkarabiliyorum. The fray de dinleyip olayları birleştiriyorum. İlhamlarımın büyük çoğunluğunu Selena Gomez, Katy Perry ve One Directiondan alıyorum. Şarkılarını dinlerken sanki o olayları önceden yaşıyorum. Kağıdada dökünce Everything Has Changed çıkıyor :)

Röportajımız burada sona erdi  seninle röportaj yapmak çok zevkliydi. Buradan okurlarına söylemek istediğin bir sey var mı?

Onları çok çok seviyorum! En ufak yorumları bile beni gülümsetiyor. Beni bu kadar mutlu etmeleri inanılmaz bir şey! Bana ulaşmak istediklerinde de sadece mesaj atmaları yeterli. Bana zaman ayırdığın içinde çok teşekkür ederim. Çok cana yakınsın ve çok tatlısın. Umarım emeklerinin devamını alırsın! Röportaj sırasındada çok eğlendim bunu okuyan herkese teşekkürlerimi iletiyorum <3

Asıl ben sana teşekkür ederim

*

Buradan Merve'ye çook teşekkür ediyorum :)

Everything Has Changed

MAGCON Story.

ADALETİ YEDİM.

Kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum :)

Yazarlarla röportajlar :)On viuen les histories. Descobreix ara