Saf Karanlık'ın Yazarı Ceren ile Röportaj :)

128 8 2
                                    

1. Bize kendini tanıtır mısın?

Adım Ceren Derya.17 yaşıma gireli bir hafta oldu.Lise 3'e geçtim.Boyum 1.55,kısa olsam da böyle de mutluyum. :) Kilom 60 evet,olması gerekenden fazla ama ben 3 yıl önce 82 kiloydum yani bu zayıflamış halim :D Saçlarım k.rengi gözlerim de öyle. İç özelliklerime gelince pek fazla arkadaş edinmem,annem bana asosyal der ama insanlarla iletişim kurmayı pek sevmiyorum.Yani popüler olmak gibi bir derdim hiç olmadı.Çok insan çok dert demektir benim için.Onun dışında gülmeye aşığım.Herşeye gülerim.Neşeliyim.Espri yapmayı severim ama genelde insanların tepkisi yüzlerini buruşturmak olur :D Müzik,kitaplar ve kulaklığım benim can damarlarım. :D Genelde insanların ne hissettiklerini anlama yeteneğine sahip olduğumu düşünürüm çünkü gerçekten bunu anlayabiliyorum.:D Okul ortamını sevmem ama dersleri severim.Bu yüzden bana uzaylı gibi bakar arkadaşlarım.Zaten tam bir ineğim,matematiğe bayılırım.Edebiyattan ise nefret ederim ama hikaye yazmaya bayılıyorum bu da benim ironim :D

Haha :D 2 .Yazmaya ne zaman başladın? Yazmak senin için ne ifade ediyor?

Yazmaya iki yıl önce bir arkadaşım aracılığıyla başladım.Yazmak benim için okumak kadar önemli.Yani nasıl kitap okurken başka dünyalara geçiş yapıyorsak yazarken de o dünyaları kendimiz oluşturuyoruz ve bu da kendi hayatımdan beni uzaklaştırıyor.Yani gerçekten yazmayı,harflerle dünyalar kurmayı seviyorum.. :)

3.Kaçıncı hikayen?Hikayenin adı ne?   Daha önce denemelerin oldu mu?

Şu ana kadar yazdığım hikaye sayısını mı soruyorsun? Sayı tutmadım ama 6-7 tane olmuştur.Şu anda iki tane hikaye birden yazıyorum.Birisi beni yazmaya yönelten arkadaşımla.Adı Saf Karanlık.Diğeri ise Ruhumun Güneşi.Daha önce denemelerim oldu evet.

4.Wattpadte yazdığın hikayen beklediğin ilgiyi gördü mü?

Saf Karanlık kesinlikle gördü ve görüyor çünkü o hikayemizden gerçekten umutluyum.Ruhumun Güneşi ise daha çok romantik ağırlıklı ama şu anda beklediğim ilgiyi az çok görüyor diyebilirim.

5.Wattpad Hikayende kendine benzettiğin  ya da başka bir tanıdığına benzettiğin bir karakter var mı?? :)

Hmm... Güzel bir soru :D Ruhumun Güneşi adlı kitabımdaki ana karakter Arya,kız kardeşime benziyor.O da hayvanları çok sever,zorlamaya gelemez,cesurdur...Ve intikam almaya meyilli :D

Güzel :) 6. Wattpad'te çok beğendiğin, bunu ben yazmalıydım dediğin bir hikaye var mı?

Yabancı adlı hikayeye bayılıyorum.Ama ben yazmalıydım demedim çünkü onun gibi güzel yazamazdım :D

:D 7.Başka yazarlarla kıyaslandığın oldu mu? Olduysa bu sana ne hissettirdi?

Hayır hiç olmadı. :D

8.Wattpad hikayene Bölüm yazarken sıkıldığın/tıkandığın oluyor mu? Böyle durumlarda ne yapıyorsun?

Tabi ki oluyor.. Yani mesela bazen artık hiç yazamayacakmışım,kelimelerim,hayal gücüm tükenmiş gibi geliyor ve gerçekten tıkanıyorum.Bu durumlarda koşuya çıkıyorum ya da bir film izleyerek kafamı dağıtıyorum.Ve  yazarken sıkıldığım tek zamanlar ise yazdığım bölümün az ilgi gördüğü aklıma gelince oluyor..

Az ilgi görsün bence takma :) Yaz dilediğince :)

9.Hikaye okurken ya da yazarken nelere dikkat edersin?

Olabildiğince yazım kurallarına,yazmış olduğum bir kelimeyi sürekli kullanmamaya,anlatım niteliklerine dikkat etmeye çalışıyorum.Ve karakterlerin o an ne hissettiklerini,davranışlarını hep yansıtmaya çalışıyorum :)

10.Hikaye yazarken ilham aldığın bir şeyler var mı?

Kesinlikle müzik dinlemekk :D

11. Seninle röportaj yapmak çok zevkliydi  Buradan okurlarına söylemek istediğin bir şey var mı?

Benim için de bir zevkti :) Diyeceğim şey destekleri için gerçekten minnettarım.Onların okumaları ve oylamaları demek benim için mutluluk demek.Onlara teşekkür ediyorum :)

Ceren'e çook teşekkür ediyorum :) 

Ruhumun Güneşi ve Saf Karanlık Hikayelerini okumanızı tavsiye ediyorum :)

Kullanıcı adı: chocolattiie

Elimde Yaklaşık 13 röportaj kaldı :) Bu röportajlar bittikten

sonra başka röportaj yapmayacağım :) Çünkü  dershane başlıyor :)

AMA SİZE BİR SÜRPRİZİM VAR!!

BU ZAMANA KADAR RÖPORTAJ YAPTIĞIM ARKADAŞLARIN HİKAYELERİN OKUYUP SİZİNLE BURADA FİKİRLERİMİ PAYLAŞACAĞIM.. TABİKİ HİKAYE HAKKINDA HER ŞEYİ SÖYLEYEMEM :) 

HİKAYE TANITIMLARI BAŞLIYOR!!!! 

Yazarlarla röportajlar :)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt