Hoofdstuk 66

479 12 3
                                    

JACK

'Jack, ik heb tickets kunnen boeken voor morgen om 11:30,' zegt Jason die voor mijn bureau staat.

'Dat is super. Bel naar Harry om het hem te laten weten. Ik zal ondertussen proberen te bellen naar de politie van Nigeria in de hoop dat ze ons kunnen helpen met een huiszoeking en een ondervraging van Eric,' zeg ik en Jason gaat terug naar zijn kantoor. Ik zoek vlug de nummer en bel meteen naar het politiekwartier van Nigeria.

'Hallo met Politie Nigeria, waarmee kunnen we u helpen?' vraagt er een vrouw met een accent.

'Hallo, u spreekt hier met Jack van de politie van New York. We zijn bezig met een zaak en onze hoofdverdachte is Eric Walker. In Nigeria heeft hij echter Vynedresa als achternaam. Ik vroeg me af of we een huiszoekingbevel kunnen krijgen voor zijn huis of zijn hotel, waarvan hij de baas is, of toestemming om hem te mogen ondervragen,' vertel ik allemaal aan de vrouw.

'Euhm, ik zal je doorverbinden met de hoofdcommissaris. Een minuutje alstublieft,' zegt ze en krijg dan plots een muziekje te horen door de telefoon. Zuchtend wacht ik tot ik plots een mannenstem hoor.

'Met de hoofdcommissaris, waarmee kan ik u helpen?' vraagt hij. Zuchtend leg ik alles opnieuw uit. 'Eric Vynedresa is hier inderdaad gekend. Hij is een zeer geliefde man. Ik moet je daarom meedelen dat de ondervraging of huiszoeking niet zal doorgaan. Ik kan je verzekeren dat hij niets te maken heeft met uw zaak. Nog een prettige dag,' zegt hij en legt de telefoon neer nog voor ik iets kan zeggen.

Ik sla op de tafel, gefrustreerd dat Eric heel de politie in zijn macht heeft. Ik probeer een nieuw plan te bedenken, maar voor ik iets kan vinden wordt er gebeld. 'Hallo, met politie New York,' zeg ik.

'Spreek ik met Jack, die zojuist gebeld heeft in verband met Eric Vynedresa?' vraagt een andere vrouwelijke stem in gebrekkig Engels.

'Misschien. Met wie spreek ik? Waarover gaat het?' vraag ik voorzichtig.

'Je spreekt met Céline, een agente van Nigeria. Je telefoontje heeft voor veel paniek gezorgd bij de politie, vandaar dat ik te horen kreeg van je telefoontje. Ik wacht al jaren voor iemand te bellen naar hier in verband met Eric. Ik probeer ook om mensen bijeen te krijgen om samen Eric te pakken, maar oftewel is men omgekocht of veel te bang om zelfs naar hem te kijken. Ik hoop dat u mij kunt helpen om hem te pakken,' zegt Céline fluisterend. Op de achtergrond hoor ik inderdaad veel ophef.

'Hoe weet ik dat ik je kan vertrouwen en niet voor Eric werk?' vraag ik ook al heb ik vertrouwen in haar verhaal.

'Ik kan je een lijst doorsturen die ik een paar dagen geleden heb kunnen bemachtigen waarop namen staan van meisjes met daarnaast prijzen en nog andere namen, waarschijnlijk die van de mensen die de meisjes hebben gekocht,' zegt ze.

'Oké, maar je kan die lijst gewoon hebben gekregen van Eric zelf,' zeg ik.

Ze zucht. 'Wel, in de lijst zul je opmerken dat de namen van de kopers geen brave mannen en niet ongekend in de criminele wereld. Ik denk niet dat Eric dat zou vrijgeven,' zegt ze.

'Goed, stuur me die lijst en ik zal die dan grondig bekijken. Na een bespreking met mijn baas zal ik je dan laten weten of we verder samen zullen werken of niet. Wat is eigenlijk je bedoeling van dit telefoontje?' vraag ik.

'Zoals ik al eerder heb gezegd, iedereen hier in Nigeria is oftewel omgekocht of te bang om iets te doen tegen Eric. Ik hoop dus op jullie hulp om hem op te pakken en zo alle mannen, vrouwen en kinderen terug naar hun thuis te brengen, waaronder mijn zus,' zegt ze.

We wisselen nog enkele gegevens en eindigen dan ons gesprek. Net dan komt Jason mijn bureau binnen. 'Harry is verwittigd. Hij zal er zijn morgen aan de luchthaven. Veel succes gehad in Nigeria?' vraagt hij terwijl hij gaat zitten.

De zoon van Harry Styles  {NL} VOLTOOIDWhere stories live. Discover now