Hoofdstuk 20

883 23 0
                                    


6 maanden later

CLAIRE

Vandaag wordt Merlijn 1 jaar.

Silas, Merlijn en ik wonen nu alleen. Mama heeft ook haar eigen woning. We wonen in een appartement. Toen we het gingen bezoeken, waren we onmiddellijk verliefd op het appartement. Het was ruim, veel lichtinval, houten vloer en een extra kamer voor nog een kind. Mama heeft een grotere appartement en ze heeft ook een balkon/terras. Sam vond het wel jammer dat we allemaal weg gingen. Hij vond de drukte met ons zeer fijn.

Silas is afgestudeerd en zoekt nu naar werk. Mama's winkel is een groot succes. Op mijn werk gaat alles nog even goed. Ik vind het nog altijd super leuk. Mijn droom is echt uitgekomen.

Wat betreft de foto van Merlijn. De populariteit is verminderd. De mensen praten er niet meer over. Waar ik heel blij mee ben. We kunnen nu tenminste terug naar buiten met Merlijn. We gaan dan altijd naar het park. Hij heeft daar zelfs leren lopen. Silas en ik zaten op een afstand van elkaar. Silas hield hem vast en liet hem dan staand los. Wankelend liep hij dan recht in mijn armen. Het is één van mijn mooiste momenten ooit. Het tweede mooiste is toen hij mijn vinger voor het eerste vastgreep en het allermooiste is toen hij zijn eerste woordje zei; mama. Ik begon te huilen. Ik was zo blij.

Iedereen is in ons appartement voor de verjaardag. Robin, Sara en oma zijn hier ook. Ze zijn speciaal voor Merlijns verjaardag naar hier gevlogen. Robin en Sara zullen hier wel wat langer blijven, nu ze toch vakantie hebben. Ik ben zo blij dat ze hier zijn. Ik heb ze zo hard gemist.

"En waar is de jarige?", vraagt mama.

"Merlijn!", roep ik en meteen komt hij vanuit zijn kamer met Silas achter hem toegelopen.

"Het is tijd om de kaarsjes, euhm kaars, uit te blazen."

Merlijn zit in zijn stoeltje met zijn taart voor hem. Er staat één kaars op de taart. Zijn naam staat op de zijkant van de taart. We zingen samen 'lang zal hij leven'. Als we gedaan hebben trekken we nog vlug een foto met Merlijn. Robin trekt één met mij en Merlijn bij de taart.

"Mag ik het op insta zetten?", vraagt ze dan.

"Tuurlijk, geen probleem."

Na de taart gaan we allemaal naar het park. We gaan vaak naar het park. Je hebt een mooie waterval, een paardenmolen en natuurlijk veel plaats om te spelen.

Merlijn en Silas spelen meteen met de bal. Sam speelt ook mee.

"Ik ben zo blij dat je gelukkig ben met je zoon en je vriend.", zegt oma.

"Dank je oma. Ik ben inderdaad gelukkig.", zeg ik terwijl ik haar een knuffel geef. Ik ben echt gelukkig. Niets kan dat veranderen. Toch voel ik dat het te perfect gaat. Ik bedoel, alles gaat goed op mijn werk, Silas is een goede papa en vriendje, Merlijn is gezond en gelukkig, ik heb een mooi huis, mijn familie staat altijd klaar voor mij en mijn vrienden ook. Het is té perfect. Er moet iets zijn dat alles gaat verpesten.

"Oh nee, Claire het spijt me, maar je moet eens komen kijken.", roept Robin.

Ik wist het.

Ik ga naar haar en ze toont haar mobiel aan mij. Ik zie de foto van Merlijn en ik. Ik zie dat het enorm veel likes heeft. Als ik dan kijk naar de reacties dan zie ik dat het bijna allemaal dezelfde zijn; #miniHarryStyles.

Here we go again!

"Fuck. Niet weer! Ze kunnen het weer niet laten. Gaat dat altijd zo zijn? Gaan ze-", zeg ik terwijl ik verder lees en er zijn sommigen die mijn aandacht trekken.

(De reacties zijn in het Engels 😊 )

'Als je door haar profiel scrolt dan zie je dat hetzelfde meisje naast het jongentje in andere foto's. In de beschrijving wordt de naam Claire telkens geschreven.'

'Hij heet Merlijn, het staat op de taart.'

'Is Harry Styles daar?'

'@harrystyles is dat je zoon?'

"Shit. Ze weten onze namen. En ze vragen zelfs aan Harry of dat zijn zoon is. Wat als hij daar naar gaat kijken? Wat als hij mij herkent? Oh nee fuck. Wat als hij mij herkent? Dan weet hij meteen dat hij de vader is. Ik bedoel hij herkent mij van een onenightstand en ik heb toevallig een zoon die op hem lijkt." Ik ben volledig aan het panikeren.

"Rusitg, rustig, Claire. Rustig!", zegt mama. Ze grijpt mijn schouders en begint aan mij te schudden. Plots staat Silas voor mij. Ik vlieg onmiddellijk in zijn armen en huil in zijn T-shirt.

"Shhh, het komt wel goed. Het komt wel goed.", zegt hij over mijn rug wrijvend.

"Wat is er gebeurt?", vraagt hij.

"Robin.", zeg ik. Ze toont de foto. Hij weet meteen wat er aan de hand is. Hij neemt me terug in zijn armen en houdt me stevig vast.

"Ik hou van je", zeg ik. "Ik hou van je.", zegt hij terug.

We gaan meteen terug naar huis. Op weg naar huis zie ik enkele meisjes kijken naar Merlijn. Sommigen proberen een foto te nemen van hem, maar ik hou hem zodanig vast dat zijn hoofd niet te zien is. Ik wil niet nog meer foto's van hem op het internet.

SILAS

Ik mag het niet laten tonen dat ik nu mega bang ben om haar te verliezen. Ik bedoel het is Harry Styles. Ik weet dat ze altijd zegt dat ze me nooit zal verlaten, ook niet voor hem. Maar wat als hij het weet en in haar leven stapt?

We kunnen het niet ontkennen dat hij knap is. En als ik de media moet geloven, heeft hij een aantal vriendinnetjes gehad, dus met de vrouwen als hij goed. Fuck, hij zou perfect zijn voor haar. We vergeten nog het belangrijkste. Hij is en blijft de echte vader van Merlijn. Ze zullen altijd samen blijven; Harry, Claire en Merlijn. Als het tussen ons niet werkt, dan is er letterlijk niets dat ons samenhoud. Dat is het verschil tussen Harry en mij.

Daarom is het belangrijk om Claire te steunen. Ik mag niet jaloers overkomen. Ik mag haar niet wegduwen van mij. Ik moet haar juist dichter bij mij brengen. Ik ben er voor haar.

HARRY (Yeah, eindelijk!)

Terwijl ik op mijn mobiel zit te scrollen krijg ik plots weer een hele invasie van meldingen van Instagram. Vreemd ik heb niets gepost, dacht ik. Ik zie dat het gaat om een foto van een meisje dat ik niet eens ken. Oh nee, toch niet weer.

Het gaat terug over dat ene jongentje die toevallig lijkt op mij. Ze denken dat hij mijn zoon is. Hij heet blijkbaar Merlijn en hij is één jaar geworden. Het meisje daarnaast is vast zijn moeder. Ze is best jong. Wacht, eens even?

Waarom herken haar van ergens? Dit is vreemd. Haar gezicht zegt me iets, maar ik weet niet van waar. Ok, dit vind ik echt vreemd. Dat hij lijkt op mij tot daar nog toe, maar dat zijn moeder me iets zegt, dat is iets helemaal anders. Ze heet Claire en komt blijkbaar uit België, maar ze woont nu uit Brooklyn. Oké, ik moet zeggen dat de directioners beter zijn C.I.A. of F.B.I. of welke politie ook. Misschien zelfs beter dan Monk.

Mijn telefoon gaat, het is Louis.

"Hey. Heb je het al gezien?", vraagt Louis.

"Op insta? Ja. Ik snap niet waarom het zoveel aandacht krijgt?"

"Ja, ik weet het. Maar trek het je niet aan."

"Probeer ik. Ik vind vooral ambetant voor hen, Merlijn en de moeder, Claire of zoiets. Trouwens over haar gesproken. Herken jij haar?"

"Nee, waarom?"

"Haar gezicht zegt me iets."

"Harry, zeg me nu niet dat je dronken seks heb gehad met haar? Fuck, dan is Merlijn straks echt je zoon."

"Woah, rustig. Ik zei gewoon dat ik ze ergens van herken, niet dat ik seks met haar heb gehad."

"Weet je van waar je haar herken?"

"Nee, niet echt."

"Wel, dan kan dat perfect wel gebeurd zijn. Hoeveel keer ben je wakker geworden in een vreemd bed naast een vreemd meisje of zelfs naast niemand met een black-out van de vorige nacht? Een paar keer. Wel misschien is zij wel één van die meisjes."

"Oké, ik ga ophangen, want je maakt me bang."

"Omdat je weet dat ik gelijk heb."

"Dag Louis."

Ik weet dat hij gelijk heeft.

De zoon van Harry Styles  {NL} VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu