Hoofdstuk 5

1K 26 0
                                    

4 maanden later

CLAIRE

Vandaag ga ik naar de gynaecoloog. Normaal gezien zal ik vandaag ook al te weten krijgen of ik een zoon of een dochter krijg.

Ik ben nu al 5 maanden zwanger. Zwanger zijn is niet zo erg als ik dacht. Er zijn zelfs momenten dat ik het heel leuk vind. De dokters zeggen dat ik heel veel geluk heb. Er zijn andere vrouwen die veel meer last hebben van hun zwangerschap. Ik heb enkel last van vreetbuien. Ik heb voortdurend zin in eten, behalve lasagne en mama's ovenschotel. Van die twee dingen moet ik nog steeds altijd overgeven, de geur alleen al. Ik begin ook al een mooi grote buik te krijgen.

Al mijn vrienden weten ondertussen dat ik zwanger ben. Een paar van hen zijn een grote steun. Er zijn dan weer andere die roddelen over mij. Ze zeggen dat ik een slet ben en dat het mijn eigen schuld is. Sommigen zeggen zelfs dat Henry de vader is. In het begin trok ik me dat erg aan, maar nu doet het me niets.

Van Henry heb ik maar 1 keer iets gehoord. Hij wou gewoon weten of hij de vader was. Ik kan het niet geloven. Hij denkt enkel aan zichzelf, want nadat ik hem zei dat dat onmogelijk was, hoorde ik niets meer van hem. Oké, ik had ook niet verwacht dat hij als een vriend bij mij ging staan. Ergens had ik het ook niet gewild, hij heeft me erg veel pijn gedaan. We waren uiteindelijk wel jaren goede vrienden en dan hadden we een relatie van een aantal jaren, het lijkt alsof hij dat allemaal vergeten is.

"Claire Jones?" "Ja?" "Komt u maar. De dokter verwacht u."

Ik loop naar binnen en ga op de stoel liggen, daarna doet de dokter koude gel op mijn buik. Ze zet het echo apparaat tegen mijn buik, en kijkt daarna aandachtig op gaat scherm. Ik draai mijn hoofd en kijk ook mee. "Wilt u weten wat het word mevrouw Jones?" Vraagt ze me terwijl ze naar jet scherm blijft kijken. "Ja,graag".

Een jongen. Ik krijg een zoon. Ik kan niet stoppen met het kijken naar de foto van mijn zoon. "En ben je blij dat het een jongen is?" vraagt mijn mama na vijf minuten rijden naar huis. "Ik had niet echt een voorkeur. Ik heb wel mer jongensnamen dan meisjesnamen. Dus, ja, misschien een beetje blij dat het een jongen is, dat ik zoon heb"

"Weet je al een naam?" "Ik heb al een paar voorkeuren. Heb jij voorkeuren?" "Nee, eigenlijk niet echt, ik had wel paar meisjesnamen, maar dat heb je niet meer nodig." "Hahaha, inderdaad. Gaan we morgen naar de winkel? Ik wil al paar dingen kopen voor de kinderkamer." Vorige week zijn we al begonnen met het kiezen van de verf voor de kamer. We wisten toen wel nog niet welk geslacht het ging zijn, maar ik wou toch geen typisch meisjes- of jongenskamer hebben. Nu zijn de muren wit en op één muur zijn er tekeningen geplaatst. De kamer is leeg, maar ik wil het zo snel mogelijk af hebben. Ik wil er zelf aan werken, nu het nog kan.

Als we eindelijk thuis zijn, begin ik onmiddellijk een lijstje te maken met de dingen die ik nodig heb voor de kamer. Dus sowieso een bedje, een commode, knuffels en een stoel. Wanneer ik bijna klaar ben met mijn lijstje, gaat plots mijn mobiel.

"Hallo?" "Claire? Het is Sara. Ik heb heel goed nieuws. Ik kom hier iemand tegen en hij is echt perfect voor jou. Ik liep hier in de winkel en hij was aan het zoeken naar de Cd's van The Killers. Dus ik ging naar hem toe en we begonnen te praten. Hij houdt van Friends, The Hobbit, The Lord of The Rings, Harry Potter, de boeken en de films, en -" "Whoa rustig, wat bedoel je hier nu mee? Wat bedoelt je met perfect voor mij?" "Wel, mijn allerliefste Claire, je hebt vanavond een date met Silas." Een date?! Dat meent ze niet?

"Een date? Ik heb daar echt geen zin in. En ik ben zwanger, die wilt mij nooit als hij mij ziet." "Dat vindt hij helemaal geen probleem. Luister, ik zei dat hij me deed denken aan jou en dat jullie twee een perfecte koppel zouden zijn. Hij was kei geïnteresseerd in je toen ik jouw foto van jou toonde. Toen zei ik dat ik een date zou kunnen regelen voor jullie twee en -" "Maar weet hij dat ik zwanger ben?!" "Laat me uitspreken! Dus toen ik praatte over de date was heel enthousiast. Hij vroeg onmiddellijk wanneer je zou kunnen. En toen zei ik hem vlug dat je wel zwanger bent." " Wat zei hij daarop?" "Hij was geschokt, maar het is geen probleem voor hem. Hij zei dat hij van baby's houdt, dus het schrikt hem zeker niet af. Dus ik ben hier nu in de winkel en ik ga een leuk jurkje kopen voor jou." "Wacht wie zegt dat ik dat wil?" "Wie zegt er dat je een keuze hebt?" Ik kan me haar gezicht al inbeelden. Als het om een date gaat dan mag je Sara nooit tegenspreken.

Wanneer ik het jurkje zie, ben ik onmiddellijk verliefd. Ik vind het zo mooi. Sara doet ondertussen mijn make up. Het is heel subtiel; nude smokey eyes en licht roze lippenstift. Mijn haar laat ze gewoon los. Als schoenen heeft ze bruine loafers gekocht. Ik kan geen hakken meer verdragen, ze doen direct pijn. Als ik mezelf uiteindelijk bekijk in de spiegel ben ik dan zeer blij met het resultaat, het is heel subtiel en onschuldig, maar toch mooi en ergens een beetje sexy.

Silas was me een half uur geleden komen ophalen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Silas was me een half uur geleden komen ophalen. Hij ziet er echt zo leuk uit.Hij heeft een gestreepte T-shirt, een bomberjas en zwarte broek aan. Sara weet perfect op welke types ik val.

We blijven maar praten over van alles. Hij is zo interessant. Er is nog geen awkward stiltes gevallen. Het lijkt alsof ik hem al zo lang ken, we zijn precies beste vrienden die elkaar al een lange tijd niet meer hebben gezien.

"Hoe...hmm hoe ver ben je?" "5 maanden." "Ik vind het heel dapper van je om het kind te houden. Ik bedoel het is niet niets om in verwacht te zijn van een baby als je zelf nog een 'kind' ben."

"Ik weet het. Mijn moeder was zelf nog jonger ze was 18 jaar toen ze mij had en ze raadde me aan om het kind te houden. Ik had eigenlijk nooit echt gedacht om hem weg te doen. Ik was eerder in paniek van hoe alles gaat gaan. Maar met de steun van mijn moeder en mijn vrieden komt alles in orde.

"En de vader? Is hij er niet voor je? Als ik het vragen mag natuurlijk" Hij is echt zo lief.

"Er is geen papa. Het was een onenightstand en om eerlijk te zijn, weet ik niets meer van die ene avond. Het gebeurde toen ik op vakantie was in Parijs."

"Oh, ok..." Hopelijk denkt hij nu niet dat ik een of andere slet ben die een drank probleem heeft.

De rest van de avond ging eigenlijk heel goed. We hebben veel gelachen en gepraat. Hij studeert architectuur. Dat was ooit ook mijn droom om dat te doen, maar ik koos toch voor ingenieur. Ik wou ook graag interieurvormgeving doen, omdat ik op die manier meubels kon ontwerpen. Ik vond dat altijd fascinerend te weten hoe je meubels maakt. Dat blijft toch mijn grootste droom, mijn eigen meubelzaak met mijn meubels. Maar mama dacht dat het een mindere kans had op succes. Daarom koos ik voor ingenieur, niet dat er ooit spijt van had, of ging hebben.

Silas heeft ook dezelfde interesses qua films en series. We hebben zelfs al afgesproken om deze zaterdag een hele dag films te bekijken en volgende zaterdag een hele dag series. Hij leest ook graag boeken. Qua muziek komen we bijna goed overeen. The Killers is eigenlijk de enigste band dat we gemeenschappelijk hebben. Hij haat Bastille. Bijna had ik hem geslagen, maar ik kon me inhouden. Ik begon Bastille natuurlijk te verdedigen. Het eindigde op een Battle of Bands, i.p.v. The Battle of The Bastards of the Battle of Five Armies. Hij verdedigde Arcade Fire. ik weet vreemde combinatie om mee te battlen.

Silas bracht me terug naar huis. Toen we eindelijk bij mijn huis toekwamen, liep hij met me mee tot aan mijn deur. Ik open de deur en draai me naar hem toe. "Ik vond het een fijne avond." "Ik ook. Tot zaterdag dan?" " Tot zaterdag" Ik geef hem vlug een knuffel en ik een kus op zijn wang. Ik ga dan naar binnen.

Ik vind hem echt leuk.

SILAS

Ze is echt prachtig en de avond was ook zo gezellig. Ik ben zo blij dat ik Sara heb ontmoet in de winkel. Anders had ik haar nooit ontmoet. In het begin was ik wel wat zenuwachtig met het feit dat ze zwanger is. Ik wist niet hoe haar relatie was met de papa, maar nu weet ik dat er geen is. Ik hoef dan nooit bang te zijn om haar ooit te moeten delen.

Ik hoop dat Claire hetzelfde voelt als ik, maar ik denk van wel. Ze heeft me uiteindelijk wel gekust. Goed, het was maar op mijn wang maar en dan. Ze heeft me gekust. Shit, wacht, zei ik net hetzelfde voelt als ik? Voel ik dan iets voor haar? Ik zal het wel zaterdag zien.

LOVE IS IN THE AIR. Wat hopen jullie wat er gaat gebeuren?

De zoon van Harry Styles  {NL} VOLTOOIDWhere stories live. Discover now