Lipcse

192 14 0
                                    

-Biztos ezt mondta? - tette fel apa a kérdést már vagy harmadik féleképp megfogalmazva.

-Igen.

-Azt nem mondta, hogy azon belül merre?

-Meglesznek. - mondtam, kissé ingerülten.

Pontosan tudom miért csinálja ezt. Azért, mert nem mondtam el mindent, amit tudtam. Mert titokban tartottam, hogy kapcsolatba tudok lépni Sam-mel. Elégtételnek gyerekes, de ha neki jobb valamennyivel akkor elviselem.

Már épp elővettem volna a telefonom, mikor megláttam Sam-et kifordulni az egyik épület mögül, nyomában a Kapitánnyal és az Őrmesterrel.

-Hű, a reptéren mindig összefutunk valakivel. Tök fura, nem? - mondta apa, amint hallótávolságba értünk.

Egy eléggé nehezményező pillantást vetettem rá, majd a velünk szemben lévő hármas felé fordultam.

-Hallgass meg Tony. Az az orvos, a pszichiáter, ő áll a dolog mögött. - kezdett neki Steve, mielőtt meglátta T'Challa-t, aki egy biccentés kíséretében köszöntötte őt.

-Kapitány.

-Őfelsége. - viszonozta a gesztust Rogers.

-Most, hogy letudtuk a kötelező köröket, megbeszélhetnénk, hogyan fogunk pontot tenni a fönnálló helyzet végére.

Mintha most vennének csak észre, fordul felém az 5 férfi egyszerre. Mindannyijuk közül az Őrmester arcán látszik legjobban a meglepettség.

-Nem úgy van, ahogy azt hiszitek...

-Honnan vagy benne olyan biztos, hogy tudod mit hiszek? - vágtam kissé ingerülten Steve szavába; értetlenkedő arckifejezésére valamennyivel nyugodtabban folytatom - Tudjuk, hogy nem Barnes Őrmester felelős a bécsi robbantásért. Egy szokoviai halálosztagos, bizonyos Helmut Zemo műve volt az egész. A miértre még nem jöttünk rá, de P.É.N.T.E.K.-et ráállítottuk a keresésre. Csak remélem, hogy hamarosan rájön, de addig is szeretném, ha nem csinálnánk semmit meggondolatlanul.

-Mi tudjuk, mit akar. - most rajtam volt a sor; eléggé meglepett Steve kijelentése - Még van 5 pontosan ilyen szuperkatona. Nem hagyom, hogy rájuk találjon az orvos.

-Nem hagyjuk... Steve egy csapat vagyunk.

-És Ő? - bök TChalla felé Sam.

-Velünk van. - tudom le ennyivel, és figyelmem újból a Kapitány felé fordítom - Ezek szerint tudjátok, merre lehet.

-Igen.

___***___

Az új információk hallatán hihetetlenül gyorsan pörgött az agyam. Megpróbáltam végiggondolni, minden potenciális forgatókönyvet, de majd az összes ugyanúgy állt össze. Végül körbe járattam a szemem mindenkin és meghoztam a döntést.

-Sam, mennyire vennéd rossz néven, ha azt kérném személyesen számolj be a fejleményekről, Everett Ross ügynöknek Bécsben?

-Hát nem szívesen, de megtenném, ha tényleg ezt akarod. - a hangján tényleg hallatszott, hogy nem esik neki legjobban a gondolat, de az is, hogy képes félretenni az ellenérzéseit.

-Akkor megkérlek, hogy a Stark géppel menj vissza Bécsbe. Nat majd beavat az elmúlt nagyjából 10 óra történéseibe, és kérlek mindent mondj el részletesen Ross ügynöknek, amit megtudtatok. És azt is, hogy kik és hova mentünk. Amint látom mivel állunk szemben, jelentkezek.

Bólintással jelezte, hogy tudomásul vette, én pedig a többiek felé fordulva folytattam:

-Mi pedig az egyik quinjet-el elmegyünk, Zemo feltételezett tartózkodási helyére. - láttam, hogy Steve ellenkezne, de a bal kezem lendítésével jeleztem, most nem fogadom el az ellenkezését - T'Challa velünk tart, a Bosszúállók és Wakanda királya közötti szóbeli megállapodás értelmében. Mely szerint az elfogott robbantót kiadjuk Wakanda-nak, elsősorban ott fognak ítéletet hozni felette; P.É.N.T.E.K. mindvégig biztosítja a kapcsolatot a csapattal.

Hogy nyomatékot adjak a döntésemnek, és meggyőződjek arról, hogy mindenki megértett, egymás után veszem fel mindenkivel a szemkontaktust. Miután - egyesek vonakodva bár, de - elfogadták az elhangzottakat elindulunk.

Sam apa gépén Bécsbe; T'Challa, apa, Steve, James és én pedig Szibériába indultunk.

____***____

Sziasztok!

Bocsi a késésért, az elmúlt két nap szivatott kicsit a wattpad...😶😶😶

Veletek volt már, hogy nem mentette, le a módosításokat annak ellenére, hogy mentettetek és/vagy nem publikálta az ominózus részt...? Na ezt játszotta velem az elmúlt két nap.

15-én igyekszem időben hozni a kövi részt.😇

Certainty of Fate /Book1/ {hun.}Where stories live. Discover now