Dr. Theo Broussard

236 18 0
                                    

-Gondolom már úton van a dilidoki? - hagyta el a számat a kérdés amint beléptem a tárgyalóba, ami inkább hasonlított egy központi irányító szobára, mint tárgyalóra.

A belépőm hatásosnak bizonyult, mivel azonnal minden egyes szempár rám szegeződött. Egyenesen Ross ügynökhöz sétáltam, aki a szoba ellentétes oldalán elhelyezkedő monitorok előtt állt. A csapatból, akik jelen vannak - Tony kivételével - mind az üveggel elkerített tárgyalóasztal körül voltak.

-Most kísérik fel. Sajnálom, felsőbb utasítás. - mondta Everett mikor mellé értem.

Tényleg sajnálja, látszik a testtartásán, de azért kíváncsi lennék rá, hogy mennyire ellenkezett.

-A miniszter urat még mindig nem lehet elérni? - teszem fel költői kérdésem, körbe fordulva a tengelyem körül.

Senki nem nézett rám, hirtelen mindenkinek lett valamilyen halaszthatatlan tenni valója... helyes. A tisztelet szép és jó, de a félelem egy fokkal erősebb érzelem. Láttam, hogy Tony egyre közelebb sétál hozzánk, ám ezzel egyidőben mozgást láttam a szemem sarkából a képernyőkön. Oda fordultam és láttam, hogy egy öltönyös férfi ül le az asztalhoz.

-Tudnánk beszélni? - kérdezte Tony suttogva, közvetlen közelről.

Bólintottam, majd követtem egy pár lépést távolabb, hogy csak rá figyelhessek. Egy pár pillanatig még a monitorokon tartottam a szemem, mintha jelentene bármit.

-Natasha elmondta mi volt. Jól vagy?

-Attól függ. - válaszoltam felé fordulva - Testileg igen, lelkileg egyáltalán nem.

-Nekem sem veszi fel a telefont, ha ez számít.

-Igen, és nem... megszegte a megállapodást. Szóbeli volt, de akkor is megszegte; apa... - mondtam és éreztem, hogy könnyes lesz a szemem. Hogy a dühtől, a stressztől, a tehetetlenségtől vagy egyszerre mindtől, nem tudom. Valószínűleg látszott rajtam, mert Tony magához húzott és átölelt.

-Mindegy, mert felvétel van róla. - meglepetten húzódtam el tőle - Ha ignorál minket azzal nem teszi semmissé, csak elodázza a felelősségre vonást.

-Vagyis nem haragszol az Egyezmény miatt?

-Miért haragudnék? - egy másodpercig hezitál, majd egy sóhaj után folytatja - Igazad volt. Mindenkire haragudtam a Pepper-rel történtek után, de főleg magamra. Gondoltam talán az Egyezmény majd megoldás lehet. Igazad volt, elég nehéz eset vagyok. Ha rám hagyod, biztos, hogy összeugrok még néhány emberrel mielőtt rendeződnek a dolgok...

Hirtelen sötétség borított be mindent, majd felkapcsolódtak a vészfények. Minden piros fényben úszott, és kitört a pánik. Ross ügynök walky-n adott parancsot a beosztottjainak, Tony helyzetjelentést kért P.É.NT.E.K.-től. Összenéztünk Steve-el és egyszerre indultunk el az ajtó felé.


____****____
Hey Guys!😊

Tudom, hogy még nincs elseje, sem tizenötödike, de úgy gondoltam így Szilveszter napján megleplek titeket egy új résszel.🥰🤗

Persze holnap is jön az ez évben megszokott elsejei rész.😉
(Megeshet, hogy rögtön kettő, de ez a mai napomtól függ - szurkoljunk hát.🤞)

Certainty of Fate /Book1/ {hun.}Where stories live. Discover now