Blestemul

30 2 0
                                    

*în mintea lui Melovin*

Încã eram în stare de șoc. Poate nu realizam cât de serioasã eram situația pentru cã în acele momente pur și simplu am înghețat. Mintea îmi alerga haotic chiar și prin cele mai negre gânduri, dar corpul îmi era imobilizat de o forțã sinistrã. Cam se plimba neliniștitã prin camerã. Ochii ei aruncau mingi de foc, dar înãuntrul ei se zbãtea un demon ce-i sfâșia inima. Mi se pãrea inutil acum sã îi spun una dintre vorbele mele dulci spre a o calma. Știam cã trebuia sã gãsesc o soluție mai întâi.

Brãțara pe care încã aveam în mâini îmi dãdea fiori pe șira spinãrii. Cum te știa Alison de toate astea? Era el atât de deștept încât sã scrie o formulã complexã de rezolvare a unui blestem? Clar nu. Trãiesc în compania lui de 117 ani. Nu era niciodatã preocupat decât de pãrul lui și hainele pe care le purta. Ambalajul conteazã, frãțioare! Nimeni nu verificã interiorul! îmi repeta el zilnic înainte de marea schimbare, atunci când am devenit vampiri. A fost o loviturã grea pentru el. Nu voia deloc sã accepte cã era de-acum un monstru cu colți care alunga pe oricine. Însã el nici atunci nu s-a dat bãtut; încerca din rãsputeri sã arate ca înainte...Nu a reușit cu nimic...A cãzut într-un fel de gaurã neagrã și s-a transformat în criminalul fãrã precedent din cauza cãruia suferim astãzi.

Nu se putea ca el sã știe de secretele familiei...Pãrinții noștri nu ne spuneau nimic...nici nu ne dãdeau de bãnuit ceva...Era aproape imposibil ca Alison sã fi știut...doar dacã...Nu! Nu se poate ca Alison sã-i fi urmãrit! Dacã era descoperit, i-ar fi tãiat gâtul! Îmi alung aceste presupuneri macabre și îmi focusez atenția spre Cam.

Ea se îndrepta spre mine cu o privire mai calmã.

-Îmi pare rãu pentru scena de mai devreme...

Începuse aceasta.

-Doar cã încã mã gândesc la Tom...

-Stai liniștitã... nu s-a întâmplat nimic...

Încerc sã nu mai punã atâta presiune pe ea însãși.

-Ar fi mai bine sã continuãm!

Eu îi prezint ipotezele mele pânã la acel moment și Cam fu surprinsã de sãmânța de adevãr care s-ar fi putut ascunde acolo.

-Da, cred cã Alison i-a urmãrit pânã aici ca sã afle ceva cu care m-ar fi putut ataca și apoi a fost pedepsit... presupun eu.

-Tot ce e posibil...

-Toate cãrțile sunt deschise la paginile despre vrãjitoarele cele mai puternice din lume...Iar pergamentul e incomplet...Ar fi putut face orice vrajã! Ce-i trecea prin cap când gândea astea?

Cam și cu mine eram în fundãturã. Ne-am blocat tocmai când aveam primul indiciu și o pistã solidã. Ne pierdeam printre detalii, iar asta îi frângea inima lui Cam. Eu uram sã o vãd așa mai mult decât oricine și aș face orice ca sã remediez situația. Încep sã devorez primul volum ce-mi ajunge în brațe și nu voi renunța pânã ce voi obține ceea ce vreau...ceea ce vrem amândoi. Mai aveam aproape 22 de ore ca sã elucidãm misterul...Puteam face asta!

The Vampire Behind Me 2 [FINALIZATĂ] Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum