11.Bölüm - Hazırlık

79 5 0
                                    

11.Bölüm – Hazırlık

Gece kendisini gündüze teslim ederken Don Mancini çalışma odasında sigara içerek, volta atıyordu. Görüşmeye sadece bir gün kalmıştı ve bu görüşme geleceği açısından oldukça önemli bir yere sahipti. Don Mancini'nin aklından geçen fikirler her zaman 'en az zararla, en temiz şekilde çıkmak' olurken bunun dışında da pek bir şey düşünemiyordu. Odasında biraz daha vakit geçirdikten sonra yatak odasına geçti.

Apollonia, ay ışığından yüzüne düşmüş parlaklık ile yatağında uyurken Don Mancini sigarasını içiyordu. Sigarası bittiğinde kül tablosunda söndürdü ve eşinin yanına oturdu. Apollonia'yı alnından öptü, saçlarını okşadı. Onu gerçekten seviyordu ama yaptığı işler yüzünden vakit ayıramıyordu. Apollonia'nın neler çektiğini ve sevgiye muhtaç olduğunu iyi bilmesine rağmen Don Mancini'nin elinden bir şey gelmiyordu. Apollonia birden ürktü ve Don Mancini korkmamasını söyledi. Uyanan Apollonia'yı dudağından öpen Don Mancini, eşinin yanına uzandı.

"Uyumadın mı, Vincent?"

"Uyumaya çalıştım, olmadı. Seninle görüşmem gereken bir konu var, Apollonia..."

"Nedir?"

"Apollonia, Sicilya'da yaşadıklarını az çok biliyorum. O piç Ragazzo ile yaşadıkların, yalnız kalman derken karşına birden ben çıktım. Sen de, "Bu adam bana gerçek sevgiyi verebilir," düşüncesindeydin. Sana gerçek sevgiyi verdiğimi zannetmiyorum ancak bundan sonrası... Eğer bundan sonrası olursa sana gerçek sevgiyi vereceğimden emin olabilirsiniz."

"Bir şeyler mi olacak, Vincent? Seni ilk gördüğümden beri seviyorum, neden böyle konuşuyorsun? Sadece fazla yoğunsun, ben de alınganlık yapıyorum. Bunu kafana takma, hadi ama Vincent..."

"Ah, benim temiz kalpli, tehlikesiz Sicilya meleğim. Bu kadar alçakgönüllü olma. Sana söyleyeceklerim bu kadar değil, keşke bu kadar olsaydı."

Apollonia, birden ciddileşti. "Dinliyorum, Vincent."

"İş konusunda bazı sıkıntılar gerçekleşebilir. Bunu önlemek adına bugün seni Sicilya'ya göndermem gerekiyor. Don Bendino'nun yanında kalacaksın. Ben de yarın gelebilirsem birkaç yılımızı orada geçirebiliriz. Lütfen, bana bunların sebebini sorma, sadece iş meselesi."

"Bir şeyler olacak ve sen tehlikedesin değil mi? Aile tehlikede?"

"Seni bir adamımla göndereceğim, güvende olacaksın. Şimdi hazırlanırsan iyi olur."

Don Mancini, yataktan kalktı ve ağır adımlarla odadan çıktı. Apollonia ise Don Mancini'nin arkasından sorular sormaya devam ediyordu. Don Mancini, kapıyı sertçe kapattıktan sonra tekrardan çalışma odasına geçti. Yanındaki telefondan Spazio'yu çağırdı. Spazio yeni uyanmışa benziyordu ve Don Mancini bu durumdan rahatsız oldu.

"Spazio, nasıl hissediyorsun?"

"Ne bakımdan patron?"

"Daha yeni mi uyandın?"

"Dün biraz fazla kaçırmışım sanırım."

"Fazla kaçırmışmış, biz ne yapıyoruz, Spazio? Yarın neler olacak? Bi' bok bildiğin var mı? Şimdi siktir git, arabayı hazırla. Uykunun açılmasını merakla bekliyorum, Bay Spazio. Michael amcamın yanına gidiyoruz. Oradan da Leo'yu ziyaret edeceğiz. Al Neri bizimle gelmesin, Firmino olayını takip etsin. Tamam mıdır?"

"Tamamdır, patron. Özür dilerim."

"Hadi hadi, hazırlanın!"

Don Mancini, Apollonia görüşmesinin ardından agresifliğe bürünmüştü. Yapacaklarından dolayı bir tarafı sanki şimdiden pişmanlık duyuyordu ama bir tarafı da yapılması gerektiğini söylüyordu ve bu duruma kahkaha atıyordu. Araçta ise Spazio ile hiç görüşmedi. Sessiz bir şekilde yolculuğu bitirdi.

Yeni BabaOnde histórias criam vida. Descubra agora