6.Bölüm - Yapılandırma

92 7 1
                                    

6.Bölüm – Yapılandırma

Don Mancini ve Al Neri ile birlikte merdivenlerden aşağıya indi. Leo ve Firmino Don Ragazzo'nun adamları ile muhabbet etmekteydiler. Adamların çoğu gençti. Don Mancini sert bakışları ile odadaki sesi kesti. Tekli koltuklardan birine Don Mancini diğerine Al Neri oturdu. Don Mancini kendinden emin bir şekilde oturuyordu. Aynı eminlik ile de ceketinin önünü açtı. İşaret parmağı ile sağ yanağını kaşıdı. "Don Ragazzo'ya Sicilya'yı terk etmesini önerdim. Kendisi de Sicilya haricinde her yerin ölümden ibaret olduğunu düşündü. Bir dostu olarak ben de yardımcı oldum. Şimdi sizden bir ricam olacak. Burada işsiz kalmak yerine farklı şeyler yapabilirsiniz. Burada birer tehlike olmak yerine Amerika'da tehlike olmanızı isteyeceğim. Ricamı geri çevirecek birisi var mı?"

Odadan ses çıkmayınca Don Mancini kafasını salladı. Al Neri'nin kulağına yaklaşarak, "Leo ve Firmino'yu benim yerime tebrik et, iyi iş çıkarttılar," dedi ve yerinden kalktı. Al Neri, Leo ve Firmino'nun yanına giderken Don Mancini'de merdivenleri tekrardan çıktı.

Don Mancini, burnuna gelen barut kokusunu es geçerek, koridorda ilerledi. Koridorun sonuna vardığında karşısında tek bir kapı vardı. Diğer odalar gibi kenarda değil de duvarın tam ortasında yer alan bu kapıyı tıkladı.

"İçeride birisi var mı?" dedi fakat ses soluk çıkmadı. Kapıyı açıp, içeriye girdi. Yatağın sol tarafında kimse yoktu ancak diğer tarafına baktığında korkudan ağlayan bir kadın gördü. Kadının geçen gün Don Bendino'nun evinin önünden geçen, Don Ragazzo'nun eşi olduğunu fark etti. Kadın avuçlarını birleştirip sessiz bir şekilde ağlıyordu. Don Mancini eğilip, kadının yanaklarında biriken gözyaşlarını başparmağıyla sildi. Ardından kadını tutup yatağa oturttu. "Lütfen, benden korkmayın."

Kadın, Don Mancini'ye iri gözleriyle masumca bir bakış attıktan sonra Don Mancini sadece kafasını salladı. Bu masım bakışların ardında bir soru vardı; Ragazzo öldü mü? Ve bu kafa sallayışta da tek bir cevap vardı; evet. Don Mancini kadının elini tutup, "Sizi aşağıda bekliyor olacağım. Lütfen benden korkmayın. Size hiçbir şey yapmayacağım. Bana güvenmezseniz, Don Bendino'ya güvenin. Onun evine gideceğiz, nasıl olsa," dedikten sonra odadan çıktı.

Kadın kendisini toparladıktan sonra üstüne yeleğini giydi. Gözlerinde akmak için çaba veren, birikmiş gözyaşlarını da sildikten sonra kapıyı açtı. Eşinin odasının önünden geçerken duraksadı. Ancak kapıyı açma cesaretini yakalayamadı ve merdivenlerden inip, uzaklaşmayı istedi. Salonda sadece Don Mancini vardı. Kadın gülümsedikten sonra Don Mancini'de gülümseyerek evin kapısını açtı. Ardından Leo'da aracın kapısını açtı ve kadın araca bindiler.

"Bana isminizi bahşeder misiniz?"

"Apollonia. Apollonia Carina."

Don Mancini biraz duraksadıktan sonra, "Güzel isim," deyip gülümsedikten sonra ciddiyete büründü. Aracın sürücü koltuğuna Al Neri oturduktan sonra araç harekete geçti. Leo ve Firmino, Don Ragazzo'nun adamları ile beraber evde kaldılar. Ortalık kirlenmişti ve artık temizlik vaktiydi.

Yol boyunca suskunluğunu koruyan Apollonia yine yol boyunca Don Mancini'nin kaçak bakışlarına maruz kaldı. Don Bendino'nun evine vardıklarında, Don Bendino iskemleye oturmuş, purosunu çekiyordu. Don Mancini araçtan indikten sonra Apollonia'ya elini uzattı ve araçtan nazik bir şekilde indirdi. Don Bendino ise şaşkınlıkla yerinden doğruldu.

"Ne yapmaya çalışıyorsun sen, Vincent?

"Yapmak istediğimi."

Don Bendino ellerini birbirine vurduktan sonra, "Seninle özel konuşalım, hemen şimdi! Olivia, kızı salona götür sen. Biz bahçede olacağız. Birileri beni sorarsa da yok dersin," dedikten sonra Don Mancini, Apollonia'ya baktı. Ardından Don Bendino, Don Mancini'nin koluna girdi ve evlerinin arkasına doğru yürümeye başladılar. Al Neri ise Don Bendino'dan boşalan iskemleye oturdu.

Yeni BabaWhere stories live. Discover now