20.Bölüm - Tören

113 4 3
                                    

20.Bölüm - Tören

Al Neri'nin cenaze merasimi sade bir şekilde gerçekleştirilmişti. Arkasında hayatı boyunca yanından ayırmadığı sadakati bırakmıştı. Bu sadakat yeri geldiğinde geride kalanlara yol gösterecekti. Al Neri, bir kılavuzdu ve bu kılavuz o kadar mükemmel bir şekilde hazırlanmıştı ki, ebediyete uğurlandığında New York'un önde gelen aileleri bile alakaları olmadığı halde törene katılmıştı.

Don Mancini, törende sessiz kalmayı tercih etmişti. Michael Corleone ise taziyeleri kabul etmekle görevliydi...

Tören sona erdiğinde Don Mancini toplantı için adamlarıyla beraber malikânesine döndü. Malikâneye girer girmez odasına geçti ve son notlarına baktı. Ardından adamlarını odaya davet etti. Yeni consigliere olan Firmino Don Mancini'nin hemen karşısına oturdu. Diğerleri ayakta bekliyordu. Don Mancini sesini hafiften toparlayarak konuşmaya başladı. "Kazancımız büyük ancak kaybımız, kazancımızdan daha da büyük. Al Neri'nin her zaman sizlere örnek olacağını umuyorum. Artık olan oldu, önümüze bakmamız lazım. Tabi ki aklımızdan Al Neri'yi çıkartmayarak...

Bugün burada sizi toplamamın bir sebebi var. Artık Mancini Ailesi, büyük bir aile... Bunun farkında olarak üzerinize düşen görevleri yerine getirmenizi umuyorum. Layıkıyla da yerine getireceğinize inanıyorum. Consigliere'im Firmino, Leo ve Spazio hariç herkes işinin başına dönebilir. Geldiğiniz için teşekkür ederim, beyler. İyi çalışmalar dilerim."

Don Mancini konuşmasını bitirdikten sonra adamlar hep bir ağızdan, "Teşekkürler, patron," diyerek odadan ayrıldılar. Spazio kapıyı kapattıktan sonra Don Mancini bi' puro yaktı. Bacaklarını iyice uzattı ve koltuğuna rahatça yaslandı. "Söylediklerimi siz de duydunuz. Artık büyük bir aileyiz. Bundan sonra ufak işler ile uğraşmak yok, daha büyük işler ile uğraşacağız. Don Romano ve Don Martinelli ile görüşmeler gerçekleştireceğim. Komisyonun başkanlığını talep edeceğim ve komisyonu en baştan yapılandırmayı planlıyorum. Artık Don Romano bırakmaya hazır ve Don Martinelli'de yaşlandı, bizi kıracağını da pek sanmıyorum. Sen ne düşünüyorsun, bu konu hakkında consigliere'im?"

Firmino cebinden çıkarttığı sigara paketinden bir dal aldı ve yaktı. Bir nefes çektikten sonra dumanları yavaşça ortama bıraktı. "İyi düşünüyorsun, patron. Don Romano ile bu zamana kadar yakından herhangi bir temasımız bulunmadı. Nasıl olur dersen, gerçekten ailemizi etkileyecektir. Artık yaptıklarımızın bir önemi olmalı. Düşmanlarımızı temizlerken aslında komisyondaki pislikleri temizledik. Bunların bir karşılığı olmalı ve bu karşılığı almamız lazım."

Don Mancini gülümseyerek, "Doğru söylüyorsun, bu karşılığı da alacağız. Bu yüzden en kısa sürede Don Romano ve Don Martinelli ile bir görüşme ayarlamanı istiyorum. Aynı anda olmasın, aynı gün olabilir fakat aynı anda ikna etmemiz zor olacaktır," dedi.

Leo başını sallayarak, "Büyük aile olmak büyük sorumluluklar getirecek. Bunların da farkında olmalıyız. Patron, sen doğru konuştun. Firmino'da aynı şekilde fakat şunu da unutmamalıyız; FBI peşimizde... Basını da devreye sokarlarsa işimiz daha da zorlaşacak. Bu yüzden birkaç yeni dost edinmeyi de unutmayalım," dedikten sonra Leo'da bir sigara yaktı.

Don Mancini, Leo'nun düşüncesini biraz zihninde canlandırdı. "İyi yakaladın, Leo. Firmino sana vereceğim görevlerden biri de bu diyebilirim. Bu görevi Leo birlikte yürütebilirsin, ne de olsa fikri kendisi sundu. Elbet vardır bir bildiğin, değil mi Leo?"

Leo, kafasını sallayarak onayladığını dile getirdi.

Spazio ise konuşmaları öylece dinliyordu. Daha toydu ve yavaş yavaş aile içinde bir role sahip olmaya başlamıştı. Bu toplantıda yer almak onun için bir dönüm noktasından ibaretti.

Yeni BabaWhere stories live. Discover now