4.Bölüm - Yolculuk

131 7 2
                                    

4.Bölüm – Yolculuk

Don Vincent Mancini, adamları ile beraber evine döndüğünde Al Neri ile hemen çalışma odasına kapandılar. Don Mancini, Don Romano'nun malikânesini düşününce bu aptal odadan işlerin yürümeyeceği kanısına vardı ve elindeki para ile aileyi politikleştirme adına adımlar atmayı aklından geçirdi.

Al Neri koltuğunda sessiz bir şekilde otururken birden sessizliği bozan taraf oldu. "Yarın Sicilya'ya gideceğim. Sen ne yapmayı planlıyorsun Don?"

"Öncelikle Sicilya'ya gideceğim değil, gideceğiz. Ben de geliyorum. Döndüğümde buradan işleri yürütmeyeceğiz. Basit bir yer tutabilirdik ama sabırlı olmamız şart. Döndüğümde zaten emlak şirketleri bize malikâne vermek için yarışacaklar. Gitmeden biraz dedikodu yapmanın ziyanı yok, öyle değil mi?"

"Sen gelmeyecektin sanırım?"

"Artık geliyorum. Eski dostları ziyaret etmenin bize zararı olmaz, faydası dokunur. Bu yolda eğer ilerleyeceksek eski dostlara saygılarımızı ve sevgilerimizi göstermeliyiz. Onlar olmasaydı bugün belki biz olmazdık, Al... Her neyse, sen emlakçılara mesajımızı iletirsin. Onlar bize seçenekleri sunarlar, biz de kararı veririz. Şimdi hazırlanmamız gerekiyor. Yarın yola çıkıyoruz. Sicilya'yı sıradan bir köy olarak görürsek, ayak basar basmaz kafamız vücudumuzdan ayrılır sanırım."

--

Sicilya, Bagheria

Bagheria Tren İstasyonu'nda Bagheria'nın belediye başkanı Don Bendino, Don Mancini'ye iki araç yollamıştı. Birine Don Mancini ve Al Neri, diğerine de Leo ve Firmino binmişti. Bagheria, sanatsal bir kentti. Her ne kadar sanatsal olsa da mafya varlığını tüm Sicilya'da olduğu gibi bu kentte de hissettiriyordu.

Don Mancini'nin arabasını süren genç, henüz 20'lilerinde, esmer bir çocuktu. Beyaz gömleğine, siyah pantolon eşlik ediyordu. Oldukça sade giyinmişti. Al Neri etrafa göz gezindirirken Don Mancini sessizliğin bozulması adına genç ile muhabbet etmeye çalıştı. "Adın nedir?"

"Spazio, efendim."

"Spazio, şoförlük dışında ne işle meşgulsün?"

"Don Bendino'nun ayak işlerini yapıyorum, efendim."

"Anlıyorum. Peki, burada durumlar nasıl? Yani, ortalıkta herhangi sıkıntı var mı? Savaş gibi mesela..."

"Aslında ortalık durgundu. Şu son olaylar... Don Michael Corleone'nin kızının öldürülmesi vs. derken tekrardan hareketlilik başladı, efendim. Ragazzo diye bir pislik buraların tozunu attırıyor. Buraların hareketsiz olması biraz tuhaf olmaz mıydı, efendim?"

Don Mancini başını sallayarak, "Haklısın, haklısın. Şu işin detaylarını Don Bendino'dan öğrenelim bir de... Belki yapacağımız bir şeyler olur, ha?" deyince genç sevinçle başını salladı.

Bagheria'nın sıcağı hiç çekilmez bir hal alıyordu. Don Mancini cebindeki mendil ile yüzünü sildi. Don Bendino'nun evine vardıklarında Al Neri derin bir oh çekti. Ev iki katlıydı. Beyaz bir boyaya sahipti ve çok geniş bir arazi içinde yer almıyordu. Sade bir ev olmasına rağmen Sicilya'nın en hoş evlerinden birisiydi.

Araçtan indiklerinde Don Bendino, Don Mancini'yi derinden kucakladı.  Don Bendino yuvarlak gözlüklere sahip, şişman bir adamdı. Saçları hafiften gürdü. Her ne kadar hafiften gür olsa da saçları, alnı iyice açılmıştı. Boyalı saçları ve bıyıkları ile birkaç yaş genç gösteriyordu. "Mary için çok üzgünüm. Tanrı, eminim ona cenneti lütfetmiştir."

Don Mancini söyleyecek bir şey bulamadığından sadece kafasını salladı. Don Mancini'yi çalışma odasına davet etti. Don Bendino'nun çalışma odası dardı. Pencereleri yoktu. Bu her zaman alınması gereken bir önlemdi. -Saldırılar genellikle pencerelerden yapıldığından, penceresiz bir oda her zaman Sicilyalıların tercihi olmuştur- İçerisi oldukça düzenliydi ve sigara içilmediğinden, hoş parfümler ile şahane kokmaktaydı.  Don Mancini ve ekibi odaya göz gezindirirken, Don Bendino elma suyu ile karıştırılmış J&B ikram etti. Masasının üstünde otururken derin bir iç çekti. Don Mancini sabırsız bir şekilde, "Sorun nedir, Don Bendino? Spazio bir şeyler anlattı ama?" deyince Don Bendino ellerini havada salladı.

Yeni BabaМесто, где живут истории. Откройте их для себя