5.Bölüm - İlk Kan

117 8 4
                                    

5.Bölüm - İlk Kan

Al Neri, işin ciddiyetinin farkına vardı. Don Mancini, Don Ragazzo için bir hazırlık yapılmasını dile getirmişti. Al Neri, sandalyede halsiz bir şekilde oturup, uzatılan suyu içmeye çalışan Spazio'ya yavaş adımlarla yaklaştı. "Olayı anlatma şansın var mı?

Spazio zar zor konuşmaya çalıştı. "Evimden çıktım. Don Bendino işbaşı yaptıktan 1-2 saat sonra gel derdi. Ben de bu sürede Don Mancini'yi ziyaret edeyim, bir isteği var mı diye sorayım dedim. Ancak yolda Ragazzo'nun köpekleri sıkıştırdı. Tekrardan benden haraç istediler. Ee benim de bunlara verecek param yok ki, olsa bu köpeklerle uğraşmam. Vermeyince bu hale getirdiler. Artık alıştım demem saçma olmaz sanırım."

Al Neri kafasını salladı. Don Mancini'ye yaklaştı fakat Don Mancini kendisini fark etmedi. Birisini izliyordu. Al Neri'de hemen gözlerini Don Mancini'nin baktığı yere çevirdi.  Bir kadını izlediğini fark etti. Don Mancini, Spazio'yu taşıyan gençlerden birini işaret parmağıyla yanına çağırdı. "Bu kadını tanıyor musun?" Genç birden afalladı. İlkten sesini çıkartmadı. Don Mancini sorusunu sert bir şekilde tekrarladıktan sonra, "Don Ragazzo'nun eşi, efendim," deyince Don Mancini gülmeye başladı.

Gülmeyi bitirdikten sonra sigarasını yere attı ve kadının peşinden koştu. Kadın, 25-30 yaşlarında görünüyordu. İnce kaşları ve iri gözleri ile Don Mancini'nin dikkatini çekebilmişti. Ufak dudakları ile adeta masumiyeti simgeliyordu. Don Mancini, kadının sürekli açılıp kapanan kirpiklerinin kapanmasını hiç istemiyordu çünkü toprak rengi gözleri, Don Mancini'ye oldukça hoş gelmişti. Sicilya'da olmasına rağmen esmer değildi. Boyu da Don Mancini'ye yakındı.

Don Mancini kadına kibar bir şekilde, "Selam olsun, Tanrı'nın yeryüzündeki tek güzeline!" deyince kadın utandı. "Don Ragazzo'nun eşiymişsiniz. Sizden bir ricam olacaktı."

Kadın birden şaşkına döndü. Bu kadar rahat bir şekilde Sicilya'da hiçbir erkek, kadına selam veremezdi. Ardından kadın bir kontralto edasıyla, "Dinliyorum, beyefendi," dedi.

Don Mancini, kadının sesine de bayılmıştı. Ardından ciddi bir şekilde, "Don Ragazzo'ya Don Mancini'den saygılarımı iletin. Yarın kendisini ziyarete geleceğim. Dostça bir ziyaret umduğumu ve bazı önemli konuları ele yatıracağımızı iletmenizi istiyorum. Şu kısma lütfen dikkat edin; dostça bir ziyaret. Şimdiden çok teşekkürler hanımefendi, evinizde görüşmek üzere," dedikten sonra kendisine şaşkınlıkla bakan beş kişi gördü. Bunların üçü Spazio ve arkadaşları, biri Al Neri diğeri de Don Bendino'nun eşiydi.

Don Mancini gülmesine kaldığı yerden devam etti. "Al, Don Ragazzo'yu ziyarete hazırlanalım. Randevumuzu aldık."

Al Neri şaşkınlığını gülümseyerek bozdu. Don Bendino'nun eşi Spazio'yu içeriye taşımalarını söyledi. Spazio'nun arkadaşları genci taşıdıktan sonra Don Mancini sandalyeye oturdu. Sinsi bir şekilde gülüyordu. Al Neri'ye dönüp, "Leo ve Firmino döndüklerinde sana raporlarını sunsunlar. Sen de gelip bana olayı anlatırsın, ona göre hareket ederiz," dedikten sonra muhteşem bir keyifle sandalyesine yayıldı. Yarım kalan uykusunu tamamlamak istedi.

--

Sicilya'nın kavurucu sıcağı Don Mancini'yi teğet geçse de Don Bendino'yu anlaşılan teğet geçmemişti. Kan ter içerisinde Don Mancini'ye doğru koşan Don Bendino ellerini birbirine vurarak, "Ne yaptın sen Vincent?" dedi.

"Yapmamı istediğini..."

"Sicilya'da bir Don'un eşine mesaj yollamanın, kadının dul kalacağını izah etmek olduğunu bilmiyor muydun? Daha iyi bir plan yapamaz mıydın?"

"Biliyordum ve ona uygun bir şekilde mesaj yolladım. Bu arada daha iyi bir plandan kastınız nedir Don Bendino? Arkadan mı vurayım? Bu şehrin saygınlığını nasıl kazanayım? Onun gibi mi yapayım yani? Don Bendino, merak etmeyin. Daha iyi bir plandan da daha iyi bir planım var."

Yeni BabaWhere stories live. Discover now