27. kapitola

375 13 2
                                    

,,Tak ja teda pôjdem, dúfam, že som ťa priveľmi nevyviedla z miery. Nechcela som ťa rozrušiť," povedala Alice a zo zeme zdvihla svoju napoly otvorenú tašku.

Natiahla som sa k nej a zazipsovala som jej ju. Presne takéto sme boli. Ona ako hurikán alebo víchrica, ja ako slabý dáždik alebo letný vetrík. Keď sa to tak vezme, presne takto by som opísala aj svoj a Danielov vzťah. Teda, ak sa dá to, čo je medzi nami nazvať vzťahom.

,,Nerozrušila," povedala som, aj keď som bola rozrušená až-až.

,,Vaši sú v práci?"

,,Hej."

Chytila ma za plecia: ,,Jediné, čo chcem je, aby si bola šťastná. Viem, že som predtým bola proti tomu, aby ste boli s Danielom spolu, no začínam vás mať v obľube, teda hlavne po Danielových včerajších slovách."

,,Ďakujem," povedala som mierne zmätená.

,,Myslím to vážne. Dokonca som sa rozhodla, že vám vymyslím nejaké meno. Jasniel alebo tak," povedala a zasmiala sa.

,,Dobre, to stačí," rozhodla som sa ju vykopnúť skôr ako príde Daniel. Postrčila som ju k dverám, otvorila som a vystrčila som ju von.

,,Takto sa mi odvďačuješ za to, že som kvôli tebe včera odpočúvala svojho frajera? Tým, že ma vyhodíš len preto, lebo príde Daniel?" tvárila sa ako šteniatko, ktoré práve pokarhal majiteľ a nechal ho na noc spať na dvore.

,,Len sa netvár, že si to robila kvôli mne. Spravila si to kvôli sebe a bola len náhoda, že sa bavili o niečom, čo sa ma týka," odpovedala som a prekrútila som očami.

,,Neverím, že si práve naznačila, že nedôverujem svojmu priateľovi."

,,To som nepovedala," bránila som sa. ,,Ale možno máš pravdu. Ako je to medzi vami vlastne teraz?"

,,Vieš čo? Asi už pôjdem," povedala Alice a vybrala sa k autu.

,,Zrazu predo mnou utekáš?!" zakričala som na ňu.

Namiesto odpovede mi zamávala a nasadla do auta.

Zavrela som dvere a vybrala som sa do kúpelne osprchovať. Alicina reakcia na moju otázku ohľadom jej vzťahu s Ryanom ma prekvapila. Myslela som, že je všetko v pohode, no teraz som si tým nebola istá. Zároveň som sa hanbila, že som sa o svoju najlepšiu kamarátku nezaujímala viac. Viac som riešila svoje problémy a úplne som zabudla, že aj ju možno niečo trápi. Rozhodla som sa, že večer jej zavolám a spravíme si babský večer. No najprv som musela prežiť stretnutie s Danielom.

•••

Osprchovaná som sa cítila ako nový človek. Obliekla som si modré obtiahnuté rifle, tielko a obyčajnú čiernu mikinu. Mokré vlasy som si očesala, takže teraz vyzerali ako dlhé rovné nite. Mala som rada svoje vlasy. Boli hebké, lesklé a mierne sa mi kučeravili. Možno boli pekné aj vďaka predraženému šampónu, ktorý kupovala moja mama.

To ma priviedlo k myšlienke, či už poslala ten článok, ktorý som pre ňu napísala, na kontrolu. Predtým, ako šlo niečo do tlače, to skontrolovalo okrem mojej mamy ešte niekoľko iných ľudí, ktorí opravili gramatické chyby a nakoniec článok graficky upravili. Potom ho v konečnej podobe posunuli ešte mojej mame, ktorá skontrovala jeho umiestnenie v časopise a všetky zmeny.

Napísala som jej teda správu.

Ja: Ako to vyzerá s tým článkom?

Okamžite mi prišla jej odpoveď, čo som nečakala. Zvyčajne jej trvalo aj hodiny, pokým si správu prečítala a odpovedala na ňu. Obzvlášť teraz ma to prekvapilo, keďže sa dva dni neukázala v práci. Mala mať voľno aj dnes, ale vyskytli sa nejaké problémy, kvôli ktorým sa z letiska ponáhľala rovno do práca.

I've been always looking for you.Where stories live. Discover now