Utolsó Karácsony

2.9K 127 18
                                    

2018.12.26.

Kedves naplóm! A reggel kész őrület volt, azt sem tudtuk hirtelen mit vigyünk, vagy ne vigyünk apámhoz aki lehet nem is az apám. Vittünk ruhákat, hátha tényleg ő az, akit keresünk és ott maradunk egy napig, ha meg nem ő az, akkor fogjuk magunkat és vissza jövünk. Noah hozott egy feszítő vasat(?) azt mondta vész esetére, ha meg akar támadni minket(?) de Rebeka megnyugtatott, hogy Noah csak simán paranoiás. Anya Larryt otthon akarta hagyni, de Larry jött. Nem tudom miért. De jött.

Most épp a kocsiban ülünk. Ian vezet, én az anyós ülésén ülök, anya a hátam mögött, Larry meg Ian háta mögött. (Anyáék kocsiját otthon hagytuk felesleges lett volna). A mi kocsinkat követte Rebekáék kocsija ahol Noah vezetett Rebeka az anyós ülésén és hátul a két csöppség ült a gyerek ülésben.

Említettem már, hogy Rebeka kinyomozott egy bizonyos John Walkert  aki egyedülálló két lánygyerekes családapa a Google szerint. Jah és postásként dolgozik. Valamilyen fura módon Rebeka megtalálta a lakcímét is, szóval most hallgatjuk a GPSt ami hamarosan odavezet.
A hasamban gyomorgörcs van kivételesen most nem a babától és szerintem a Rebekáéba is. Nem is emlékszem rá egy cseppet sem. Lehet letagad. Vagy elküld. Vagy hogy nem is ő az igazi apánk. Bármi lehet. Vagy igaza lesz Noahnak és meg támad. Najó azért a feszítővas túlzás volt.. Ian a visszapillantóból figyelt feszülten engem mire csak oda nyújtotta a jobb kezét a váltóról a hasamra és megsimította.

-Nem szabadna stresszelned. Árthat a babának. - Húzta el a száját aggódva.

-Nyugi jól vagyok. - Suttogtam és hátra pillantottam anyára. Talán neki a legnehezebb. Közel 25 év után elmegy a volt férje lakására. Sápadtan nézett kifelé az ablakon. Larry szerintem már megbánta, hogy eljött. Mindenki tudja, hogy anya csak a pénz miatt van vele, Larry meg csak idegesíteni akarja Audreyt a volt feleségét. Hiszen van köztük vagy húsz év!!

-Én szerintem a kocsiban maradok.. - Szólt Larry, valószínűleg ugyanarra gondolt mint én. - Ez inkább családi ügy. - Mondta mire anya csak érdektelenül bólintott. Lefoglalták a gondolatai.

-Akkor.. Szerintem én is.. - Mondta Ian én pedig össze húztam a szemöldököm.

-Te nem! - Szóltam rá élesen.

-Nade.. - Kezdte volna de félbe szakitottam.

-Te vagy az én családom. Ha családi ügy, akkor rád is tartozik. És te vettél rá, hogy megismerjem őt, szóval be jössz! -Mondtam viszonylag higgadtan és Larryhez fordultam. - Te is be jössz! Ha ő az apánk és megengedi akkor maradunk pár napot! - dőltem hátra és egyszerre mondták hogy "jólvan". Na mehetünk.

Ian leparkolt egy egyszerű háznál. Két kocsi állt a hóesésben egy kicsike háznál amit szinte belepett a hó.

-Itt vagyunk.. - Suttogta Ian afféle "Most vagy soha" hangsúllyal és rám nézett. - Mehetünk? - Húzta fél mosolyra a száját.

-Azt hiszem.. Anya készen állsz? - Néztem a vissza pillantó tükörbe ahol anya szeme látszódott.

-Soha sem álltam készen. - Közölte és kinyitotta a kocsi ajtót, azzal lendületből beletaposva a hóba. - Gyertek- Szólt hátra sem nézve. Másodpercek alatt változott a gyenge exfeleségből egy erős anyukává.
Rebekáék kiszálltak a kocsiból és felénk vették az irányt kezükbe fogva a két kisgyereket. Noah a ház felé biccentett, és ezzel megindult az egész csapat. Az ajtónál megálltunk mind és néztük egymást. A szivem már a fülemben dobogott kétszeres gyorsasággal.

-Kopogj. - nézett rám Rebeka.

-Kopogj te - Szóltam félve mire Rebeka egyik kiskölyke rátenyerelt a csengőre ezzel folyamatos csengést okozva.

-Jó elég leesz- Húzta el Noah a csengőtől mi pedig elkerekedett szemmel néztük az eseményeket.

-Apucii valaki naon beszeretne jönniiii- Hallottunk egy férfi hangot, vagyis inkább kisfiú hangot....

-Azt mondtátok két lánya van nem? - Húzta össze a szemöldökét Ian.

- A Google azt irta.. - nevette el magát kínosan Rebeka.

Az ajtót kinyitotta egy nagyon nagyon ismerős férfi és én egyből Ianre néztem.

-Vasember! - kiáltottuk egyszerre Iannel mivel ez a férfi annyira hasonlított Tony Starkra hogy szinte majdnem kértem egy autogrammot.

-Kérlek én csak hasonlítok vasemberre hagyjatok nem értem rajongtok- Mondta könyörgő szemekkel és ránk zárta az ajtót.

-Most ez azt hitte hogy rajongók vagyunk? - Nézett Rebeka kifejezéstelen arccal az ajtóra amit előtte zártak be. A kiscsaj ismét ratátapadt a csengőre szó nélkül de ezúttal már hagytuk.

Az ajtó ismét idegesen ki nyílt és ezúttal Vasember(😄) kicsit jobban végig nézett rajtunk. Anyán el időzött egy pillanatra és tágra nyíltak a szemei. Úristen ez apa lesz.

-Ana? - Kérdezte úgy mint aki el sem hiszi mi történik.

-Johnny - Lábadt könnybe anya mindkét szeme.

-Te jó ég - Suttogta mint ki derült az édes apám. -Rebeka és Jane? - nézett rám és Rebekára felváltva, mi pedig már törölgettük a könnyeinket. - Te.. Te terhes vagy. - Nézett rám én pedig sírva bólogattam. - Neked meg gyereked van - Csodálkozott Rebekára.

-Kettő is- Csuklott el a hangja és rá mutatott a kisebbik gyerkőcére akit Noah előrébb hozott.

-Volt egy fiunk is? - Nézett rá Larryre én pedig a kezembe temettem az arcom.

-Ő.. Ő a párom.. - Mondta ki anya mi pedig szó szerint sirva röhögtünk. Nem is értem.. Larry fekete😂

-Hisz.. Mindegy.. Gyertek be- Hívott be meg mindig csodálkozással a hangjában. - Gyerekek!! - Kiáltott és pár perc múlva megjelent kettő egyforma lathatóan szőke 15-16 körüli Instalány akik láthatóan undorodva néztek ránk. Aztán megpillantottunk egy mosolygó csupa rózsaszínbe öltözött, vállig erő barna hajjal rendelkező vidám tinédzser fiút.

-Lányaim. - nézett rám és Rebekára. - Ezek az én... Lányaim.. - Sóhajtott külön a Lányaim szót kiemelve. - Nina, Elena - mutatott a két csajra. - és Joe. - Mutatott a srácra.

-Az egyik lánya.. - Kezdte Noah.

-Az fiú. - Fejezte be apa sóhajtva.

-Halika! - Mosolygott kedves fülig erő száj Joe.

-Lányaim. - Nézett most a másik félre. - Ők az én rég nem látott Lányaim. - Mutatott ránk. - Rebeka és Jane.

-A többi? - kerdezte undokan az egyik szőkeség.

-A két kicsike az Rebeka kisgyerekei. Az idősebbik nő az anyukájuk Ana a volt párom, és a fiúk.. Ők biztos a Lányaim párjaik igaz? - Nézett ránk mire mind a négyen bólintottunk.

-És a göndör? - kérdezte nyálasan Joe.. Úristen be jön neki!!

-Ő Ana párja. - Mondta mint aki maga is furcsállja de a gyerekek megúgy.

-Micsoda?? - kérdezték egyszerre a szőkeségek.

-Micsoda? - kérdezte szomorúan a srác. Akaratlanul is elnevettem magam. Nem vagyok homofób tényleg dehogy pont Larry tetszett meg neki annyira vicces helyzet volt. Még csak az is ahogyan elgondoltam ahogyan Larry és Joe ketten sétálnak a naplementébe.

Apám kiment hozni valami innivalót mi pedig egyedül maradtunk a három tinivel. A két lány csak ott állt ahol eddig és ketten beszélgettek egyedül a srác volt nagyon barátságos ő odajött hozzánk és beszélgetett. Amikor apa visszajött órákon át beszelgettünk. Igaz a két lany felment a szobába viszont apa es Joe egész nap velünk volt. Elmondták hogy apa már mesélt rólunk Joéknak de valahogy sosem vette rá magát, hogy felkeressen minket, meg amúgy sem tudta hogyan csinálja. Sűrűn bocsánatot is kért a lányok viselkedése miatt, de meg értettük. 15 évesen ha apádnak feltűnik még két lánya akkor lehet előtör a féltékenység. Estig beszélgettünk aztán apa ragaszkodott(!!) hozzá, hogy aludjunk ott, van egy pár szoba, ő meg majd alszik a kanapén.

.

-Köszönöm. - Suttogtam Iannek el alvás előtt. Ő vett rá erre az egészre. El sem hiszem!! Van egy apukám!!

Te jó ég, Babát várok!  | ✔|Where stories live. Discover now