21. Hahaha, Naivní

2.5K 131 0
                                    

Stoupla jsem si k oknu a koukala na Lomcana s Alfou kteří si ještě něco říkali. Pak se Alfa proměnil na svého vlka a Beta odstartoval zápas.

Alfa jako zlostí plný že má na území upíra, vystartoval jako první. Lomcan pouze stál a když uviděl že je Alfa už v jeho osobním prostoru, odrazil ho rukou. Alfa se zakutálel. Vyskočil na nohy.

Vyjekla jsem. Byla jsem tolik ponořená do zápasu že jsem si nevšimla že se ke mě někdo blíží a že mi bude klepat na rameno. Byl to Kuba.

,,Proto ses ptala na toho upíra?" zeptal se. Emm. Kývla jsem. ,,Proč jsi mi to neřekla?"

Chvilku jsem si promýšlela odpověď ale pak se otočila na Lomcana a koukala na to jak za mě bojuje. Za lásku ke mě. To bylo tak roztomilé až jsem se uculila.

,,Nevěděla jsem jak to vezmeš a je to tak nějak čerství." odpověděla jsem. ,,Jelikož jsem dala ten vlčí a ty vědci mě nechtěli pustit abych byla každých dvacetčtyři hod-"

,,Počkat! Jaký vědci?" vyrušil mně. Takže moje vytí na poplach jim nedošlo. Všechno se semlelo tak rychle že vlastně oni vůbec neví co se stalo. Vždyť on mně Lomcan zachránil život a teď ještě bojuje aby v tom mém životě mohl být!

,,Když jsem utekla, běžela jsem za Lomcanem do chalupy ale nebyl tam. Tak jsem šla tam kde byli lovci a oni tam byli znova. Chytli mě a dali do nějaké budovy kde mi něco píchli co mi mělo znemožnit se přeměnit," zasmála jsem se a Kuba vytřeštil oči. ,,Bohužel to ale byli hlupáci a jejich sérum mi nic neudělalo. Pak mě Lomcan zachránil a dovedl sem přesně na čas abych tu byla dvě hodiny." vysvětlila jsem celý příběh.

Povitáhl obočí. ,,Aha?" koukl na Lomcana který by se nezdál že by měl nějaké problémy s bojem. To spíš Alfa byl vyčerpaný. Pořád na Lomcana útočil ale Lomcan vždy ubránil a dal mu ránu. ,,Takže ti zachránil život?"

,,No, dalo by se to tak říct," pousměju se. Úplně mi změnil život.

V tu chvíli se na nás Lomcan otočil a usmál se na mě. Takže on nás celou dobu poslouchá? Prevít! Celou dobu poslouchá moje myšlenky? A sakra...

Alfa využil situace a zakousl se Lomcanovy do ramene stejně jako já tomu podivínovi akorát ze zadu. Lomcan se rychle otočil a udeřil mu ránu takovou, že odletěl a narazil do stromu. Vyrazil mu dech. Bohužel tohle nestálo za nic jelikož měl Lomcan dost rychlé hojení. Ach jo. Proč máme tak hloupého Alfu?

Lomcan něco říkal ale bohužel jsem nic neslyšela. Alfa dupl a vyletěl k němu největší rychlostí kterou momentálně mohl dosáhnout.

Lomcan jako všechny ostatní náběhy ubránil. Alfa odletěl několik metrů dál a Lomcan se za ním vyšel. Zase ni něco říkali ale Alfa zase vybouřil zlostí. Pak udělal něco nečekaného. Zavyl útok. Tohle měl být férový zápas!

Chtěla jsem se rozběhnout ven ale Kuba mě zastavil slovami, zůstaň tu pokud chceš vidět jak to dopadne. Chvilku mi trvalo než mi došlo co tím myslel. Ach jo. Proč jen já jsem dávala ten slib? To jsem radši měla být v tom slepě.

Koukla jsem se z okna. Moje pudy mi říkali že mám taky zatočit ale já jsem je dost silně odrazila.

Na Lomcana skákali různě za sebou členové smečky. Měl stejnou taktiku jako na Alfu. Je pravda že kdyby na někoho zaútočil tak by jednoho zvládl ale ostatní by mohl využít situace a zaútočit. Doufala jsem že se mu nic nestane. 

,,Slib mi že se ti nic nestane," promluvil po chvilce Kuba. 

,,Už jsem to slíbila Lomcanovy, takže tobě to asi můžu slíbit taky," zasmála jsem se.  Pousmál se. ,,Řekni mi ještě něco o upírech," 

,,O čem přesně?" zasmál se.

,,Třeba jak to mají s láskou," začervenala jsem se. 

,,Moc toho o nich nevím ale to základní ano. Pokud se upír zamiluje, udělá pro svoji spřízněnou duši stejně jako vlkodlak, úplně vše."

,,A co se týká krve a lásky?" 

,,No, tak může ze svojí spřízněný duši může pít ale není to nutné." 

,,Potkal jsi někdy nějakého upíra?" nedalo mi to, musela jsem se zeptat.

,,Jednou, se smečkou jsme ho lovili. To víš ne? Měli jsme po něm pátrání," 

,,To ano ale nevěděla jsem že jsi ho viděl - jelikož já ne." znova jsem se koukla na Lomcana. Proti němu stál už jen Alfa a Mark. Ostatní byli buď v bezvědomí okolo nebo měli něco s končetinami. Lomcan se nezdá. 

Snad poprvé se Lomcan pohl z místa a zaútočil na Marka. Proč pořád dodržoval dohodu a nepoužil super rychlost? Vždyť Alfa na něj vyslal skoro celou smečku! 

Mark brzy byl na zemi se zlomenými žebrami co jsem tak viděla že Lomcan udělal. Alfa zavrčel a proměnil se. Podal si s Lomcanem ruku? Počkat, co?

Lomcan se na mě koukl a pak zmizel.

Chladná Duše ✔️Where stories live. Discover now