Ebrulî Hanımeli Final

735 53 41
                                    


Pınar ve Mert birbirlerine sevgilerini itiraf ettikten sonra hem aradaki mesafe yüzünden hem de Mert'in üniversite sınavına hazırlanmasından dolayı pek fazla görüşememişlerdi. Yine de onlara sevgilerinin karşılıklı olduğunu bilmek yetmişti, bir de her akşam yatmadan önce bir saat konuşmaları da vardı tabii.

Pınar'ın son sınavları bitip ailesinin yanına döndüğünde Mert, Selim ve Hakan ikinci sınavlarına hazırlanıyordu. Bu süreçte onları çok fazla meşgul etmemek için oldukça dikkat eden kızlar sınava 2 gün kala kitap,test, ders notu ne varsa toplamışlardı önlerinden.

"Yeter artık şu saatten sonra çalıştığınız konuların pek de önemi yok. Biraz dinlenmelisiniz."

Neva hemen destek verdi arkadaşına.

"Nisan haklı. Hadi bugün hep beraber bir şeyler yapalım."

Mert yeni kavuştuğu halde pek göremediği sevgilisinin yanına oturarak " bana uyar valla ben dünden razıyım" derken Hakan itiraz etmişti.

"Bir soru bile önemli. Belki sınavda şu iki günde çalıştığımız yerden çıkacak."

Selim de kızların tarafını tuttu. "Bütün konuları bitirdik. Daha ne çalışacağız Hakan. Bu sene barajı geçsek yeter."

Hakan hala ikna olmamıştı.

"Neva'nın tek bir hedefi var ve bunu başaracak kadar zeki, çalışkan. Benim onunla aynı üniversitede okumam için kaç sene çalışmam gerek biliyor musunuz?"

Selim Hakan'ın bu hâline gülerken Neva onun bu şekilde düşündüğünü yeni öğreniyordu.

"Hayatım aynı şehirde olmamız yeterli bence illa aynı üniversite olmak zorunda değiliz."

Hakan hiç de öyle düşünmüyordu ama. Zaten sınavı kazanırsa bir sene Neva'dan ayrı kalmak zorunda olacaktı bir de o üniversiteye başlayınca onu  gözünden ayırmaya niyeti yoktu.

Sonunda kızların ısrarları ağır basınca birlikte pikniğe çıkmaya karar verdiler. Doğa yeşermiş her tarafta rengârenk çiçekler açmıştı.

Neva ve Nisan yanlarında getirdikleri sandiviçleri hazırlarken Mert uzun süredir aklında olan soru için Pınar'ı kenara çekti.

"Bana şu Mlerin anlamını açıklamayacak mısın artık?"

Pınar sevgilisine ışıldayan gözlerle baktı.

"Ben onu unutmuşum ya, nereden esti aklına?"

"Beni geçiştirme aşkım bak sınavda bunu düşünmekten soru çözemem valla."

Ellerini havaya kaldırıp "Tamam tamam, anlatıyorum" dedi Pınar.

"Uzun bir müddet önce bir dizi izlemiştim; Sindrella'nın üvey kız kardeşi. Yeni yapımlarda sıkça karşılaştığımız gibi bizi masaldaki kötü katakterin perspektifinden bakmaya çağırıyordu dizi. Orada huysuz, aksi, nalet bir kız vardı; söz konusu üvey kardeş. Esas çocuk da buna aşık oluyordu ve kızı telefonuna MMM diye kaydediyordu. Ben de uzun bir süre merak ettim bu üç M'nin anlamını."

Mert gözlerini sevgilisinin gözlerine sabitlemiş dikkatle dinliyordu onu.

"Diziyi alt yazılı izliyordum zira dizi kore dizisiydi esas oğlanın bu üç harflik gizemi ise ispanyolca. Alt yazıya çevirenler 'Benim korkunç sevgilim' diye çevrimişler ama asıl açılımı 'Me Malo Muchacha' idi. Türkçesi de 'benim korkunç kızım'."

"Korkunç mu?" dedi Mert, "ben korkunç bir sevgili miyim?"

"Dur bölme anlatıyorum işte." Dedi Pınar ve devam etti.

"İşte sen de benim gözümün önünde sürekli başkalarıyla sevgili olurken canım yanıyordu, sürekli bu üç kelime geliyordu aklıma. Me Malo Muchacha, MMM. Adının Mert olması da bu çağrışımı besliyordu ama tek bir aksilik vardı o da sen korkunç bir kız değil korkunç bir çocuktun. Ben de Muchacha yerine Nino(çocuk) ekledim ve benim gizemli şifrem MMN oldu. Me Malo Nino."

"Anladım gerçekten de korkunçmuşum yani." Burukça gülümsedi Mert
"Peki kendine neden MM diye nick oluşturdun?"

"Hemen asma suratını. Esas oğlanın, üvey kız kardeşi MMM diye kaydetmesi henüz sevgili değillerken benim korkunç kızım diye sahiplenmesi çok tatlıydı bana göre. Kendi adımı MM yapmamın sebebi anlaşılmıyor mu? Malo Muchacha, Korkunç Kız. Seni gizli gizli sevdiğim, bunu senden sakladığım yanında sadece arkadaşınmış gibi rol yaptığım için de kendime korkunç kız demiştim."

Pınar'ın açıklamalarıyla gülümsedi Mert ona sarıldı ve benim kısmını bastırarak ekledi. "Benim Korkunç Kızım"

...

Nisan, Neva ve Pınar; benim güçlü kızlarım. Asla boyun eğmeyen, her türlü güçlü kalabilen, kendine yetebilen, kendini sevmeyi bilen ya da öğrenen kızlarım; sizi tanımak/tanıtmak güzeldi.

Kendinize iyi bakın, sizleri hayalinde yaşatan yazarınız;

evet_obenim

evet_obenim

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.
Aptal Karahindiba Ve DiğerleriTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon