KEO 14

580 54 0
                                    


Bir insan nasıl bu kadar değişebilir? Bu çocuk küçükken turuncu kafalı çilli çirkin bir şeydi. Onu görmediğim yıllar boyunca evrim geçirmiş, sonunda annesinin genleri Mehmet amcanın genlelirinin önüne geçmiş.

Bir sen eksiktin ay ışığı
Gümüş bir tüy dikmek için manzaraya

Içimdeki Can Yücel'e selam çakıp manzarama tüy diken uğursuzun ne demeye çalıştığını anlamaya çalıştım.

"Ne diyorsun oğlum, gevrek gevrek?"

"Ohoo sen uçmuşsun Hakan sabahtan beri kendi kendime konuşuyormuşum ben."

Arkama yaslandım ve sinir bozucu olmasını umduğum bir şekilde gülümsedim.

"Bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum."

O ise gayet sakin ve istikrarlı bir şekilde aynı şeyleri sordu. Bebeğim, Buğra'cığım ben seni ilkinde de duymuştum, neden bozuk bir plak gibi tekrar tekrar ötüyorsun?

"Neva'nın hayatında biri var mı? Varsa Selim'in bundan haberi var mı? Gerçi o durumda Neva'nın hayatındaki kişi artık hayatında olmazdı değil mi? Yani mantıken bu sorunun tek cevabı olmalı; Hayır."

Neden içimden EVET diye bağırmak geliyordu? Sevmedigim birini sahiplenmek istemem hattâ kıskanmam normal miydi?

"Aslında bunu kimseyle paylaşmamam gerekiyor ama senin için üzülüyorum o yüzden bu duydukların aramızda kalırsa sevinirim."

Çok gizli bir bilgiyi paylaşıyormuş gibi sesimi alçaltmış, gözlerimi kısmıştım.

"Seni dinliyorum."

"Neva'nın bir sevgilisi var fakat onu Selim duymasın diye herkesten gizliyor."

Bir an inanmış gibi oldu bunu yüzünün düşmesinden anlamıştım ama çabuk toparlandı ve başını ellerinin arasına aldı.

"Neden beni sevmiyorsunuz? Hadi Selim Neva'nın abisi olduğu için bana bu kadar kötü davranıyor peki ya sen? Birini sevmek suç mu? Ne yanlışımı gördünüz de bana berbat biriymişim gibi davranıyorsunuz?"

Höst, git biraz ötede sev seveceksen hattâ kendi köyüne dön ve mümkünse bir daha Viyana sınırlarından çıkma Turuncu Kafa!

"Selim benim kardeşim doğal olarak Neva da öyle. Onun kalbinin kırılmasını üzülmesini istemediğimiz için böyle davranıyoruz. Tamam sen kötü biri değilsin ama Neva'nın yaşı küçük, ondan uzak dur Buğra."

Sözlerimle mutsuz olacağına daha da rahatlamış gibi görünüyordu.

"Onu kardeşin olarak görüyorsun yani? Bu harika bir haber. Çünkü bir ara Neva'nın seninle ilgilendiğini düşünmeye başlamıştım."

Çok açık sözlü bir turuncuydu bu çocuk ama neden bu kadar sinirlerimi bozuyordu ki? Tabii yaa Neva'yı kardeşim gibi gördüğümden oluyordu tüm bunlar, tıpkı Selim gibi korumacı davranıyor onu kıskanıyordum.

Rahatlamak için kabullenemem gereken tek bir gerçek vardı; Ben Neva'nın abisi değildim ve ona değer veren bir arkadaşı olarak onun mutlu olması beni mutlu etmeliydi.

Yani bu Turuncu, amacına ulaşır ve Neva'nın kalbini kazanırsa sinir krizi geçirmek yerine onlar adına mutlu olmalıydım, hepsi bu.

Aptal Karahindiba Ve DiğerleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin