FAKTA, ZAJÍMAVOSTI

352 19 2
                                    

Rozhodla jsem se vydat u této knihy jakési fakty o tom, jak kniha vznikala, anebo o tom, jak vznikat měla, nebo i co dalo podmět k vzniknutí mnoha postav. Tak si to užijte.

1.) Meghan se ze začátku měla přidat k profíkům, ale nakonec jsem jí nechala, chudinku, samotnou.

2.) Divocí psi, kteří se proháněli po aréně vznikli z mého strachu ze psů, protože mě jednou pes pokousal do obličeje.

3.) Meghan Sparkle původně ani neměla vypadat tak, jak vypadá na coveru či v první kapitole. Měla vypadat, jako vypadá ta dívka z desátého kraje.

4.) Ze začátku jsem plánovala Meghan opravdu zabít, protože jsem chtěla, aby vyhrál někdo z profíků. Jenže ke konci, kdy už zbylo jen pár lidí a ona měla zemřít, jsem si Meghan tak zamilovala, že to prostě nešlo se s ní rozloučit.

5.) Jako inspiraci pro povahu hlavní postavy jsem se inspirovala Johannou Masonovou. Teď si nejsem jistá, jestli se jmenuje Johanna, tak mě když tak neukamenujte.

6.) Původně ani neměla mít bratra a měla být jedináček.

7.) Plánovala jsem, že v těchto hrách nebude žádný vítěz, protože Meghan a další splátce se zabijou ve stejnou chvíli. Nakonec z toho sešlo a Meghan vyhrála.

8.)Hostina neměla být.

9.) Krajinou, která je použita v aréně, jsem se inspirovala samotným příběhem Hunger Games, kdy, když ukazují záběry z ročníku před ročníkem "74", ukazují trosky města a jak někdo zabíjí někoho cihlou.

10.) Knihu jsem plánovala psát si jenom do konceptů, ale když jsem se potom na svou práci podívala, rozhodla jsem se jí vydat.

Hunger Games, year 73.On viuen les histories. Descobreix ara