15.

2.9K 116 20
                                    

   ... И тогава забеляза, че беше застанала точно до Нейтън, а той имаше пистолет. Погледна го, после погледна към Джамал. Замисли се за всичко случило се наскоро. И честно казано сама се завлече до това положение и сама щеше да се изкара.

   Без да му мисли много, взе пистолета и го насочи към Джамал. Към главата, защото той нямаше сърце - куршумът нямаше да го засегне там. Преди да дръпне спусъка каза:

   - Гний в ада, изрод такъв! - мразеше го до дъното на костите си! Стреляше повече от веднъж. Не можеше да спре. Толкова много го мразеше за това, което й причиняваше. Той я превърна в това, което е сега. Щеше да стреля още, но Нейтън й взе пистолета от ръцете и изпразни пълнителя му. Притисна я в себе си, което я изненада. Явно емоциите й дойдоха в повече, защото й причерня и припадна.

     .....

   Последнята надежда на Нико да измъкне Емилия от затвора на Джамал беше Нейтън Гарсия. Знаеше, че единствено той имаше възможността да го направи. Сключиха сделка. Услуга за услуга, или по-точно информация. Нейтън знаеше какво причиняваше Джамал на Ема, затова нямаше нужда от нищо в замяна, но тази информация му беше доста полезна.

     По принцип не го интересуваха глупостите на Джамал, но имаше нещо в Ема, което го караше да иска да я спаси и да я защитава от лошия свят. Нямаше си и на представа какво може да е това нещо.
    Но това не беше единствената причина, поради която щеше да го навести. Това просто добави още сол във вече направената рана. Джамал си позволи правомощия, които никой не му е предоставил, най-малко Нейтън. Той смяташе това за неуважение, което не толерираше изобщо.
      Седмицата преди това хората на Нейтън трябваше да вземат пратка от Джамал, но неговите хора ги разстреляли, мислейки си, че Нейтън е сред тях. Искали са да убият него. Но той разбира се знаеше за намеренията на Джамал, благодарение на Нико. Това е услугата в замяна.
   Нейтън не възнамеряваше да им позволи да поправят грешката си като опитат пак и този път да го улучат наистина. Джамал направи избора си и сега Нейтън щеше да се погрижи да осъзнае тежестта му.

....

   Вече седеше на дивана в хола на Джамал.

   - Джамал...Пратка, която беше оставена на твой надзор изчезна миналата седмица. - искаше да му даде шанс да си признае. Все пак признат грях - половин грях.

In love with high speedWhere stories live. Discover now