12.

2.8K 113 0
                                    

- А дали ще можеш да ми донесеш една чаша вода? - каза Ема, просто за да го разкара от стаята и така да може да избяга. Нямаше да чака втора покана. Нямаше да даде шанс на Джамал да я пипне повече.

   - Разбира се! Нещо друго? - попита Никош. Той беше мил с нея, но тя знаеше, че каквото и да стане той ще избере страната на Джамал. Все пак работи за него. На нея никакъв не й беше. Не очакваше помощ от него за бягството й.

  - Не. - отговори кратко, но после добави - Благодаря. - той кимна и излезе.

   Изчака Никош да се отдалечи или поне да спре да чува стъпките му (да, толкова беше тихо). Притвори вратата на болничната й стая и се огледа. Не виждаше никого. Затова плахо излезе от нея. Бързо и с тихи стъпки стигна до вратата на изхода. Излезе. Вдиша. И издиша. И после осъзна, че е беглец и че имаше много време докато усети мириса на свободата. Трябваше да се махне колкото се може по-скоро от тук, а не да се наслаждава на въздуха. Щеше да му се наслади тогава когато се увери, че е в безопасност и далеч от оня извратеняк.

....

   Никош звънна на Джамал. Джамал не виждаше за какво му звъни като му беше дал точни и ясни инструкции. Беше му казал, че като толкова настоява да заведе Емилия в болница - да го направи, но да я върне днес следобед.

   - Какво искаш, Никош?! Имам работа. Нали ти казах да я доведеш директно в апартамента и да я заключиш! - О, как мразеше да повтаря!

  - Шефе, имаме проблем. - каза Никош. Джамал опита да запази спокойствие, защото усещаше какво ще чуе, но все пак не знаеше какъв беше проблемът още. Надяваше се интуицията му да греши.

   - Какво пак си направил?! Казвай направо! Без да ми увърташ!

   - Емилия избяга.

   - КАКВООО?! Как си могъл да позволиш на една пикла да ти се измъкне?! Кога е станало?! - вече крещеше. Беше извън нерви! А това не беше хубаво за никого!

   - Най-вероятно когато отидох да ѝ донеса вода, шефе.

   - Вода значи. - изсмя се той иронично. - Най-вероятно си безработен ако не ми я доведеш до 2 часа! Ясен ли съм?!

   - Да, шефе. - каза Никош и затвори. Никога досега не се е дънил! А сега заради шибаното си невнимание, малката глупачка я няма! Джамал щеше да се постарае тя да не повтори постъпката си като я намерят, защото те щяха. Няма толкова лесно да им се изплъзне.

In love with high speedWhere stories live. Discover now