21 *KL*

70 0 0
                                    

Gelukkig Nieuw Jaar allemaal!!
Als cadeautje een nieuw hoofdstuk!!

--

Pov. Kaelynn Lewis

Nova is weer naar huis en ik zit met mijn vader op de bank televisie te kijken. Morgen begint school maar mijn hoofd staat er niet naar. Al de informatie van de scheiding moet ik nog verwerken.

Is it easier to stay? Is it easier to go?
I don't wanna know, oh
But I know that I'm never, ever gonna chan-

Kaelynn: Hallo? Met Kaelynn?

Finn: Hey Lynn! Met Finn hiero

Al snel komt er een warm gevoel in me op en begin ik te glimlachen.

Kaelynn: Heey, wat is de reden tot dit belletje?

Ik sta dan op van de bank om naar mijn kamer toe te lopen. Ik neem plaats op mijn bed en kijk mijn kamer snel rond. Alles staat nog in verhuisdozen. Ik zet mijn telefoon op luidspreker en begin met het uitpakken van de dozen.

Finn: Tja Jonas (A/N: Nederlandse uitspraak) geeft een eind-vakantie feestje en ik heb niet echt zin om alleen te gaan. Dus vroeg ik me afff...

Kaelynn: Of ik zin heb om mee te gaan?

Finn: Ja

Kaelynn: Ik ga vragen of ik mag

Finn: Ke

'Pap!' Roep ik door het appartement heen. 'Ja?' Mijn vader komt mijn kamer binnen. 'Mag ik met Finn naar een feestje?' 'Hoelaat? Waar? Van wie?' Vraagt hij.

Finn: Half 10, Jonas' huis, van Jonas

Antwoord Finn. 'Oh, hoi Finn. Jonas... ik ken die naam...' denkt mijn vader hard op. 'Klopt, Jonas is het neefje van Finn.' Zeg ik. 'Ohja, in dat geval mag je gaan. Middernacht thuis Cinderella!' Zegt mijn vader en loopt weg.

Finn: Oeh je hebt de Cinderella behandeling

Mijn vader komt, sinds ik zestien ben, met de Cinderella behandeling. Dat is stipt om twaalf uur thuis zijn en de dag erna koken. Finn kent het doordat ik het er gister nog over had toen we aan het bijpraten waren over onze ouders en hun rare verzinsels.

Kaelynn: Ik merk het

Ik pak net de zwaarste verhuisdoos vast, degene met mijn leesboeken. 'Oef.' Komt er uit mijn keel als ik de doos neerzet.

Finn: Gaat het? Wat doe je?

Kaelynn: Het gaat. Ik ben de verhuisdozen aan het uitpakken

Finn: Oh ja, hoe bevalt de nieuwe woning?

Ik zucht.

Kaelynn: Het is wennen en ik woon nu naast Nova haar biologische vader, dus het is moeilijk

Finn: Biologische vader? Wat is er gebeurd?

Kaelynn: Het is niet mijn taak om het te vertellen. Houd het maar op verstoten

Finn: Nova haar vader of haar vader Nova?

Kaelynn: Het eerste

Finn: Damn

'Kaelynn, eten!' Roept mijn vader. Is het al zo laat?

Kaelynn: Ik moet gaan

Finn: Ik hoorde het. Om half 10 sta ik voor de deur!

Kaelynn: Oke bye

Finn: Bye

En ik hing op. Ik loop de woonkamer in en zie mijn vader met twee borden spaghetti op de bank zitten. 'Geen zorgen, er zit geen vlees in.' Zegt hij en geeft me een bord. Ik ben een vegetariër. Ik neem naast hem plaats en kijk naar de televisie.

Na het eten doe ik de afwas. Ja, ik wil in een goed daglicht staan voor de Cinderella behandeling morgen. 'Pap, ik ga me klaar maken voor het feestje. Finn is er om half 10.' Zeg ik tegen mijn vader die nog steeds televisie aan het kijken is. 'Is goed.' Krijg ik als antwoord en ik loop naar mijn kamer.

'Oke welke tas?' Mompel ik en kijk mijn kamer rond. Ik had een tas met jurken enzo maar waar? 'Gevonden!' Zeg ik en trek mijn tas achter een stapel dozen vandaan. 'Welke?' Ik heb niet veel jurken, maar als ik er een aan wil is het moeilijk kiezen.

Uiteindelijk kies ik voor een simpele zwart-witte strapless jurk die tot iets over mijn knieën komt. Hij zit niet al te strak dus ik kan normaal dansen. Ik loop naar de badkamer en kijk in de doos om mijn make-up tasje te vinden. Als ik hem heb gevonden breng ik alleen wat mascara en lipgloss aan. Ik ben niet zo'n make-up meisje. Echte schoonheid zit van binnen.

Ik loop naar de woonkamer en kijk op mijn telefoon hoelaat het is. Kwart voor 10. Ik heb nog een kwartier. 'Wauw meis, wat zie je er goed uit.' Zegt mijn vader. 'Dankje.' Zeg ik en neem naast hem plaats. 'Weet je zeker dat je genoeg kleren aan hebt? Ik wil niet dat je te bloot bent.' Zegt mijn vader. Wat een bescherm engel.

'Pap! Ik bem bijna achttien en ik ben genoeg gekleed. Ik ben niet uit op jongens. Mag ik mezelf ook gewoon leuk kleden omdat ik dat wil?' Vraag ik. 'Tuurlijk lieverd. Het spijt me, maar als een ouder zijn kind zo ziet dan kan hij het niet helpen bezorgd te zijn.' Is zijn weerwoord. 'Het is oke pap. Finn zal bij me blijven.' Verzeker ik mijn vader en dan gaat de intercom.

'Daar is hij.' Zeg ik en sta op. Ik loop naar de telefoon van de intercom en zeg dat Finn naar boven mag komen. Ik druk op het knopje om de deur te openen en doe de deur open. Ik loop nog snel even naar de badkamer om mijn haar te kammen en een speltje in te doen zodat mijn haar niet in mijn gezicht hangt.

'Wauw.' Hoor ik achter me en ik draai me om. Finn staat achter me. 'Hi!' Zeg ik een beetje ongemakkelijk. 'Je ziet er geweldig uit Lynn.' Zegt hij en steekt zijn hand uit. 'Laten we gaan.' Ik pak zijn hand en we gaan naar het feestje.

Op het feestje is het wel gezellig. Ik drink niet veel en dans de hele avond met Finn. Er zijn hier veel van die sletjes, maar Finn heeft alleen maar aandacht voor mij en ik voor hem. 'Bedankt voor het komen.' Zegt Finn met een glimlach en trekt me in een knuffel. 'Geen probleem.' Zeg ik en trek me een beetje terug.

Finn zijn handen liggen nog op mijn rug en ik heb de mijne op zijn schouders. Met mijn rechterhand ga ik langs zijn kaak. Zijn groene ogen staren me aan en dan zoen ik hem. Ik kan het niet ontkennen: ik houd van Finn.

She's a fan, I'm not (Discontinued)Where stories live. Discover now