9. *KL*

123 2 0
                                    

Pov. Kaelynn Lewis

Ik hoor een harde plof en kijk opzij. Nova is op de grond gevallen. 5 Seconds of Summer heeft het ook gezien en stopt met spelen. Ik snel naar haar toe en probeer haar wakker te maken. 'No? No word wakker!' Ik schud haar door elkaar, maar niets helpt.

'Bel de ambulance!' Schreeuw ik. 'What?' Vraagt Ashton. Ik hoor voetstappen van boven komen. 'Wat is er aan de hand?' Vraagt mijn moeder. 'Kae?' Vraagt mijn vader. 'Bel de ambulance Nova word niet wakker!' Roep ik nog een keer. De tranen rollen over mijn ogen.

'What is happening?' Vraagt Luke. 'Nova isn't waking up. My parents are calling the ambulance. Oh kut, I have to call Mick. Watch over her!' Zeg ik en zoek naar mijn telefoon.

Mick: Met Mick Adams

Kaelynn: Met Kaelynn, No gaat weer naar het ziekenhuis

Mick: Wat!? Wat is er gebeurd?

Kaelynn: Geen idee maar ze viel neer een word niet meer wakker

Mick: Ben je nog thuis?

Kaelynn: Ja?

Mick: Ik kom er nu aan!

En toen hing hij op. Nog geen tien minuten later stond hij, samen met zijn ouders, op de stoep. 'Waar is ze?' Vraagt Sven als ik de deur open doe. De tranen lopen nog steeds over mijn wangen. Ik wijs naar de woonkamer. Mick kijkt me onderzoekend aan en loopt dan naar de woonkamer. Sven volgt op de hielen. Angelique neemt me in haar armen en samen lopen we naar de woonkamer.

'Wie zijn hun en waarom zitten hun bij Nova?' Vraagt Mick boos. 'Dat is nou die band Mick.' Legt mijn vader uit. 'Als hun Nova dit hebben aangedaan dan zijn ze nog lang niet jarig.' Zegt Mick en kijkt dreigend naar de band. Niet begrijpend maar bang kijken de jongens naar Mick.

'Mick,' hakkel ik. 'Ze verstaan je niet. Ze kunnen geen Nederlands.' 'Oh.' Is zijn enige antwoord. Geen verandering in gezichtsuitdrukking.

Tringg!

'Het zijn de ambulancebroeders.' Zegt mijn moeder en loopt naar de deur. Als ze terug komt word ze gevolgd door twee mensen en een brancard. 'Daar ligt ze.' Zegt mijn moeder en wijst naar Nova die op de grond ligt. Michael zit naast haar. 'Aan de kant.' Zegt een ambulancebroeder, maar de jongens blijven zitten. Ze kijken hem raar aan. 'Moven!' Zegt hij dit keer. Snel gaan de jongens opzij.

'Er mag één iemand mee.' Zegt de vrouwlijke ambulancebroeder. 'Ik ga wel.' Zegt Mick. Iedereen, behalve de band want die snapt niet wat er gezegd werd, knikt. 'Wij volgen met de auto.' Zegt mijn vader. Nova ligt inmiddels op de brancard en word de ambulance ingeladen. Mick springt erbij en dan gaat de deur dicht. Sven en Angelique zitten al in hun auto en zetten de motor aan.

'Kae, leg die band even uit wat er gaande is en kom dan naar de auto.' Zegt mijn moeder en loopt samen met mijn vader naar hun auto. Ik draai me om naar de jongens die vragend naar mij kijken en zucht. Niet te geloven dat ik 5 Seconds of Summer moet wegsturen.

'Okay, so my friend Nova just passed out and wouldn't wake up. She's going to the hospital with her brother. Her parents are following them with their car and I'm going to. You guys do whatever you planned to do after the concert, I have to go. My friend needs all the support she can get.'

'We had nothing planned. We're coming to. Tell us the address and we'll come.' Zegt Luke. 'It's not far from here. The name of the hospital is Westeinde. With Google maps you can find it.' Zeg ik en loop naar de deur. Ik pak mijn sleutels uit de schaal en sluit de deur. Ik loop naar de auto en schreeuw naar de mannen: 'I'll meet you there!' En stap in. 'Rijden.' Zeg ik tegen mijn vader en zo gaan we op pad.

'Adams!' Zeg ik tegen de baliemedewerker. 'IC.' Zegt ze en ik ren weg. 'Wacht!' Roept ze nog maar ik ren harder. Mijn ouders volgen op de hielen. Als ik aankom zie ik Nova haar ouders op de stoelen voor de IC zitten. 'Als nieuws?' Vraag ik nog voordat ik op adem ben gekomen van mijn sprintje. Sven kijkt op en schud zijn hoofd.

'AHHH 5 SECONDS OF SUMMER!' Schreeuwen opeens allemaal mensen vanaf de ingang van het ziekenhuis. 'Ik ga wel.' Zegt mijn vader en loopt weg. Ik plof op een stoel en probeer mijn hartslag weer normaal te krijgen. Van rennen word je moe.

'Here we have to wait.' Zegt mijn vader en komt aangelopen met de gasten uit 5SOS. Calum neemt plaats naast mij, Luke leunt tegen de muur, Ashton neemt plaats op de grond en Michael gaat bij de deur staan.

Na vijf minuten komt er een dokter uit de deur gelopen. Angelique springt op en loopt op de dokter af. 'Hoe is het met Nova?' Vraagt ze. 'Adams?' Vraagt de dokter. Angelique knikt. 'Ze ligt momenteel nog onder narcose, maar ze zou zo wakker moeten worden. Jullie mogen wel naar haar toe.' Zegt de hij en opent de deur. 'Bedankt.' Zegt Angelique en loopt als eerste naar binnen.

Als ik binnen ben zie ik Mick naast Nova zitten met haar hand in die van hem. Toch lief hoe beschermend hij is. Nova slaapt nog. Ik loop naar haar toe en knuffel haar lichtjes. Ik kan haar niet optillen door al die draadjes, dus ik lig eigenlijk op haar.

#

'What is wrong with her?' Vraagt Calum aan de dokter die net binnenkomt. Het is nu ongeveer drie uur later en geen van ons wilde weg tot Nova wakker werd, ook al is het bezoekuur al voorbij.

'Oh you don't speak Dutch?' Antwoord de dokter. 'No.' Zegt Calum. Is die dokter zo dom? Ziet hij niet dat het 5SOS is? 'She has a brain concussion. I saw that she was here a week ago, but they didn't saw that.' Legt hij uit aan Calum. 'A brain concussion? How?' Vraagt Michael. Hij lijkt oprecht bezorgd om Nova. 'Last week she had a car accident.' Leg ik uit. 'Wauw she really has some bad luck.' Zegt Luke.

'No!' Roept Mick opeens. Ik draai me om en zie dat Nova wakker is. De dokter loopt me voorbij en onderzoekt haar.

'Wat is het laatste dat je je kan herinneren?' Vraagt hij. Nova doet moeite om te praten. 'Auto...' Komt er schor en hakelig uit haar mond. 'Ik doe dit stukje ook in het Engels voor de heren daar, maar ze heeft geheugenverlies. Dat ongeluk was een week geleden. Guys, she has amnesia. The last thing she remembers is the car accident from last week.' Zegt de dokter.

She's a fan, I'm not (Discontinued)Where stories live. Discover now