14 *NA*

83 0 0
                                    

Pov. Nova Adams

Mijn wekker gaat af. Vandaag is mijn eerste werkdag na het ziekenhuis-gebeuren. Met moeite kom ik uit mijn bed. Na één blik in de spiegel geworpen te hebben weet ik dat ik nog even moet douchen. Ik zoek mijn werkkleding bij mekaar en zie dat ik mijn polo nergens kan vinden. Ik heb er twee maar ze zijn spoorloos.

'Mam! Waar is mijn witte polo?' Schreeuw ik door het huis. 'Houd je kop Nova!' Schreeuwt Mick terug. 'Bij je werktrui.'zegt mijn moeder terwijl ze de trap op komt. 'Niet waar.' Zeg ik. 'Oh dan in de mand in mijn kamer.' Zegt ze en dat is dus waar ik heen loop. Mijn vader is al aan het werk dus daar hoef ik geen rekening mee te houden als ik de kamer binnen loop.

Na dat ik gedoucht heb en aangekleed ben, loop ik naar de keuken voor mijn ontbijt. 'Morning.' Zegt Mick slaperig als hij de keuken inwandelt. Ik groet hem terug en ga verder met eten. 'Vergeet je medicatie niet.' Zegt Mick als ik weg wil lopen. 'Ohja.' Zeg ik en zoek naar de medicatie in de kast.

Ik heb al sinds mijn geboorte een darmziekte. Het is erfelijk en ik heb al meerdere medicaties geprobeert. Nu heb ik iets dat lijkt aan te slaan alleen vergeet ik het steeds. Gelukkig heb ik Mick die me soms nog eraan helpt herinneren.

Ik kijk op de klok en zie dat ik nog een halfuur heb. Ik pak mijn telefoon en app mijn beste vriend Alex. Hij is al mijn beste vriend sinds de basisschool, maar Kaelynn is toch echt mijn nummer één beste vriendin.

Nova: Samen fietsen?

Na lang wachten, want hij is sloom, reageert hij eindelijk.

Alex: Ja sgoed, Ivy gaat mee

Ughh Ivy. Ivy is de vriendin van Alex en ik mag haar niet. Ze doet alsof ze alles is en alles mag. Het is echt irritant. Alex moet gewoon even die kast uitkomen, hij zit er al veelste lang in. Iedereen ziet aan hem dat hij gay is maar hij blijft ontkennen.

Ik besluit om een goede collega vriendin te appen over dit. Ze werkt vandaag niet maar begrijpt mijn ergenis heel goed.

Nova: Ugh ik fiets vandaag met het terrorkoppel.

Al snel antwoord ze.

Eva: Veel suc7 meid

Nova: Ja dankje 🙁

Eva: Als je op Mei staat dan heb je geen last van hun

Nova: Das waar. Ik ga bye

Eva: Bye! Suc7!

Ik sluit af en zoek mijn sleutels. Ik pak mijn koptelefoon en verbind hem met mijn telefoon.

##

Op werk kom ik erachter dat ik inderdaad op Mei sta. Het is werkelijk geen verrassing voor mij, ik sta er altijd. Ik loop, samen met mijn schort, naar het restaurant en zoek Amber. Amber is een soort baas in dat restaurant. Ze is niet mijn baas maar wel mijn meerdere.

'Nova je staat broodjes.' Zegt ze en ik knik. Bij de broodjeskar zie ik Barry staan. 'Hey ik neem het over.' Zeg ik tegen hem. Hij knikt en loopt de keuken in. Ik kijk in het rek en zie dat de broodjes zalm bijna op zijn. Ik begin met maken en al snel blijf ik broodjes maken. Ik maak zalm, gezond, ham en kaas.

Het is druk en als ik denk dat er genoeg in het rek ligt om een voorraad te gaan maken, zie ik dat het rek weer leeg is. 'Jezus.' Zeg ik en begin weer opnieuw.

'Hoelaat is het?' Vraag ik aan degene die bij de keukenbestellingen staat. 'Uhm bijna twaalf uur.' Zegt zij. Ik knik en ga weer door. Twaalf uur pas? Het park is net open.

'Aaaaaaahhhhhhhh!' Hoor ik opeens bij de ingang van het restaurant. Vanaf de broodjes kar zit er een muur voor mij dus ik zie de ingang niet. Het is vast een wesp ofzo.

'Omg.' Hoor ik Iris mompelen vanaf de kassa. Ik besteed er geen aandacht aan. Amber komt naast me staan. 'Er zijn hier vier jongens voor jou.' Zegt ze. Ik kijk haar aan. Vier jongens? 'Wie dan?' Vraag ik haar. 'Geen idee, maar ze spreken geen Nederlands.'

'Het is Luke!' Hoor ik Iris roepen. Ik geef mezelf een facepalm. Wat doen hun nou weer hier? 'Dat is een beroemde band, 5 seconds of summer.' Legt Iris uit als ze bij ons komt staan. 'Ik heb hun één keer ontmoet maar toen viel ik flauw en moest naar het ziekenhuis.' Zeg ik. 'Je hebt wat?!' Roept Iris. 'In het ziekenhuis gelegen.' Zeg ik. 'Nee niet dat. Je hebt hun ontmoet?' Vraag ze, ik knik enkel. Wat is er zo erg aan?

'Ik laat ze wel hier komen.' Zegt Amber en loopt naar de kassa. Als ze terug komt word ze gevolgd door de jongens. 'Hey Nova.' Zegt Luke. 'Surprise!' Roept Ashton. 'Hey.' Zeg ik en ga weer door met broodjes maken. Ze waren weer op namelijk. 'Ze kunnen je helpen. Kies jij maar waar je ze zet. Jij kent ze beter.' Zegt Amber. Ik knik.

'Oke so, Ashton you can help her with the dirty stuff. Calum you can help in the kitchen, Michael you can help filling stuff over here with Amber and Luke can help me.' Zeg ik. Amber knikt en wijst iedereen de weg.

'So what do I have to do to help you?' Vraagt Luke. Ik leg hem uit hoe hij elk broodje moet maken en dan beginnen we. Het gaat zo veel sneller met z'n tweeën.

'Nova je mag met pauze en je mag één van de jongens meenemen.' Zegt Amber. 'Oke dan neem ik Ashton mee.' Zeg ik. Ik heb medelijden met hem. Hij staat ophaal en moet alle viese dienbladen schoonmaken.

'What are you going to do?' Vraagt Luke. 'I can take my break now. I take Ash with me because I feel sorry for him. He has to wash dirty things.' Zeg ik. Luke knikt en gaat door met de broodjes.

Ik loop naar Ashton en neem hem mee naar de pauze plek.

She's a fan, I'm not (Discontinued)Where stories live. Discover now