Kapitola 15. Pláč Ostatních

1 0 0
                                    

Rick se neklidně procházel po chodbách nemocnice a uždiboval chleba co dostali k snídani.
Kvůli incidentu s bramborovou kaší mu přemístili Meghan do jiného pokoje, takže neměl koho provokovat. Horší, ale bylo že s ní potřeboval nutně mluvit. Plus
ho znervózňoval fakt, že ji od té doby co si spletl dveře od sprch neviděl což bylo před třemi dny.
Musí ji najít co nejdřív.

Vydal se po chodbě směrem ke starším šedým dveřím od dívčina pokoje. Přemýšlel o své včerejší návštěvje zahrady.
Vše proběhlo normálně, teda tak normálně jak jen to v posmrtné zahradě šlo.
Probudil se v altánu na suché, písčité zemi. Po chvíli zírání na purpurovou střechu mu někdo šlápl na hruď. Zděšeně zdvihl pohled k osobě, která ho právě bosou nohou tlačila k zemi.
Trochu se mu ulevilo když si u postavy všiml obavzu, který jí zkrýval část obličeje.
Posadil se, ale úsměv mu v tu ránu pomalu zmizel. Ruce i nohy jí zdobily modřiny, u kotníku a loktů byly vidět otlačeniny od příliš utažených pásů.
To co zbylo z nebesky modrých očí teď působilo jako zatažená obloha ,ale i přesto všechno mu dívka úsměv oplatila. Rick se rychle zvedl a bleskurychle ji obejmul.,, Kdo ti to udělal? " Byla první věc co ho zajímala. V tu chvíli se, ale Beth místo odpověďi začala smát. Chlapec nechápal, odstoupil od tmavovlásky o kousek dál. V tu chvíli si všiml něčeho co dívka pevně svírala v pravé ruce. Bylo to nejmíň patnáct květin vyškubaných i s kořeny.
,, ZBLÁZNILA SES?!"Vyjekl a začal s dívkou lomcovat . Ta se, ale jen nepřestávala smát.,, TO JSOU KURVA LIDI BETH! ŽIVÝ LIDI!" Zařval a stiskl dívce pevně ramena. V tu chvíli si všiml její nepřirozeně zvětšené panenky v nepoškozeném oku.
,,Beth kolik ukazuju prstů? " Zeptal se a natáhl jí před obličej pravou ruku, přičemž dal palec dolů. Tmavovláska se na chvíli přestala smát. Sledovala Rickovy prsty jako kdyby podivuhodnější věc v životě neviděla.
,, To nevím, ale vypadájí jako květáky snědené nosorožcem." Vzala jeho ruku do té své a vtiskla mu do ní kytici.,, Nesmíš dovolit aby jsem si oblékla svatební šaty, nesmíš dovolit aby se Meghan seznámila s liškou. To ta liška zabila prstence!" Řekla vážně a přitiskla mu květiny na hruď.
,, Hele fakt nevím čím tě nadopovali, ale tohle je šílený. Máš obrovskou zodpovědnost Beth nemůžeš jen tak zabíjet lidi. " Vrátil jí kytky a odstoupil. Dívka se ze začátku tvářila nechápavě, ale po chvíli se znovu začala smát.,, A proč ne?" řekla povýšeně ,, aspoň jsem afrikánu ukončila trápení. " Rick v tu chvíli ztuhl. Mezi květinami co měla v ruce byl jeden vyschlí, nahnědlí afrikán.
,, Tos neudělala. " Zašeptal, ale místo odpovědi se mu opět ozval smích. Což bylo taky to poslední co od Beth slyšel, jelikož se mu podlomily nohy a opět dopadl na svojí postel v nemocnici.

Byl asi pět kroků od Meghanina pokoje když v tom ze dveří vyšla malá rudovlasá postavička. Zrychlil krok. Jakmile si ho dívka všimla tak v obličeji zbledla a rychle za sebou zavřela dveře.,, Co tady děláš? " vyštěkl na ni a nerudně si ji přeměřoval pohledem jako kdyby snad měla Meghan někde schovanou v kapse.,,Hledala jsem tu... ehhh..." Zakoktala se a nervózně si třela palec o ukazováček.
,, Meghan? " Zeptal se suše, nepřestával jí probodávat pohledem což jí očividně ještě víc znervóznilo, jelikož si začala okusovat nehty.,, Jo tu. Chtěla jsem se ní rozloučit, protože jedu dneska domů." Snažila se říct co nejklidněji a otočila se k němu zády tak aby byl vidět hráškově zelený batoh co jí ladil s černým tílkem a tmavě zelenými kraťasy co měla na sobě.,, Aha" odsekl. Něco mu tají, neumí lhát a ještě víc podezřelé je, že ji celé tři dny i s Meghan nikde neviděl. Byli někde spolu? Jakto, že Meghan nepotkal v zahradě? Mluvila s Beth? Měl tolik otázek, ale nikoho kdo by mu mohl dát odpovědi.

Při přemýšlení mu vůbec nedošlo kam jde. Zastavil se před dveřmi na toalety. Chtěl jít dál, ale měl takový divný pocit co mu napovídal, že je něco špatně. Opatrně otevřel dveře a vešel do vnitř. Hned mu došlo, že to jsou dámské toalety když neviděl žádné mušle a u zdi naproti němu byl
automat na tampony.,, Kurva! Proč zrovna já si musím vždycky splést dveře?! "Zaklel si sám pro sebe a, už byl na odchodu, ale všiml si, že na klice jedné z kabinenek se něco pohupuje. Byl to náramek od Meghanina bratra! Přistoupil blíž a vzal šperk do ruky. Vypadal normálně, ale jeden z korálků měl na sobě něco žlutého a lepkavého. Možná lak, ale vždyť si Meghan nemohla tady v nemocnici nalakovat nehty. A na víc neznal nikoho kdo by nosil takový reflexní odstín žlu.....
V tu chvíli mu to docvaklo.

Rychle vyběhl z toalet. Muselo se jí něco stát, ten náramek pro ní hodně znamenal nenechala by ho tam jen tak. Nejspíš v tom bude i nějak zapletená ta žena co za ní přišla přes plot. Mělo mu dojít, že nejspíš nechce aby jí někdo viděl. Hned od začátku mu na ní něco nesedělo, kromě toho ohavného oblečení co nosí. Doběhl, až k příjmu pacientů.,, Potřebuji mluvit s doktorem Meghan Greenové! " Sestra co měla očividně příjem na starost jen klidně kývla a zdvihla na tuhle dobu starší,stolní telefon. Začala do něj něco mumlat ve smyslu, že s ním chce mluvit ten pošuk z pokoje číslo 7.
,, Za chvíli tu bude" řekla klidně a začala si pročítat svazek papírů ,který právě vytáhla z šuplíku. Rick lehce kývl a přemýšlel co doktorovi řekne.

V tu chvíli mu něco došlo. Ten telefon nebyl zapojený do zásuvky. A ta sestra si nečetla, ale něco psala do telefonu, který jí v šeru místnosti trochu osvicoval modrým světlem obličej. Rick se chystal utéct, ale v tom ucítil obrovskou bolest v pravém rameni. Pomalu otočil hlavu a viděl jak mu něčí ruka vytahuje z kůže injekci, ze které ještě vytéká trochu jaké si čiré tekutiny. Dopadne na kolena. Celí svět se kolem něj točí. Má pocit jako by v dálce něco slyšel. Po tvářích mu začnou stékat slzy když mu dojde co je to za zvuk.
Je to pláč ,zoufalý pláč, který slyšel naposledy když mu před očima umírala celá rodina.,, JSI ZRŮDA! " ozývalo se mu jako ozvěna v hlavě
,, KOUKEJ COS PROVEDL!VŠICHNI KVŮLI TOBĚ ZDECHNEM TY SOBECKEJ ZKURVYSYNE!" Rick se schoulil do klubíčka a řval něco ve smyslu, že to neudělal schválně. Ani si nevšiml, že ho něčí pevné, silné ruce táhnou k východu z nemocnice. Ani si nevšiml, že v rohu dodávky do, které ho hodili leží malé rozklepané tělo.

Nad tělem se sklání zrzavá dívka, v ruce drží známou injekci s průhlednou tekutinou. Přes kulaté brýle jí jsou vidět rudé oči a na tváři má červený obtisk ruky.,, Promiň mi to Meghan " zašeptá a zabodne dívce do ruky iněkci. Ta jen místo odpovědi zaskučí a začne se znovu klepat ještě víc než předtím. Francisa vytáhne z batohu dvě fialové deky. Jednu přehodí přes brunetu a druhou přes Ricka, který se stále choulí v klubíčku.
Muž co ho sem hodil s úšklebkem zaboucne dveře dodávky a dojede k sedadlu vedle řidiče. Jakmile se auto rozjede tak Francisa znovu pocítí tu pro ní již známou nevolnost. Je to jako když se vám při pláči těžce dýchá, ale dojdou vám slzy. Máte pocit, že pláčete, ale vyshly vám slzní žlázy.
A vzduch vám přijde najednou těžší.

Nezbývalo jí nic jiného než čekat. Opřela se hlavou o studenou stěnu dodávky a snažila se popadnout dech. Opravdu nesnášela tyhle záchvaty, ale ani se moc nedivila, že je má. Právě sleduje jak se Meghan svijí v bolestech, které má jenom kvůli ní.
Už sice takhle viděla hodně lidí, ale s ní je to jiné. Poslední tři dny pro ní byli snad ty nejkrásnější v jejím životě. I když si s ní mohla povídat jenom když byla připoutaná k lůžku. I když jí musela každý den dopovat tou odpornou drogou. Byla šťastná z její přítomnosti a smutná z jejího utrpení.

Musí jí odsud dostat. Jestli to takhle půjde dál tak zemře. Ne... Nesmí umřít je to snad jediná osoba na tomto světě, kterou miluje....



Ne... Nesmí umřít je to snad jediná osoba na tomto světě, kterou miluje....

Zahrada bláznů Where stories live. Discover now