Kapitola 1. Chlapec V Zahradě

6 1 0
                                    

Meghan slyší jak někdo přichází a potichu za sebou zavírá dveře. Něčí kroky docupitají k ní a v něčem se přehrabují. Meghan se snaží otevřít oči, ale je to jako by ji někdo slepil víčka k sobě. V hlavě jí běhají obrazy z nehody jako v promítacím filmu.

Vidí Zoe jak vytahuje nějakého černovlasého chlapce z auta co se vybouralo před nimi. Marc se jí snaží vytáhnout z jejich auta, které je teď nějak stísněné. Potom jsou v záchrance Zoe jí něco říká a Marc Meghan drží za ruku. Meghan něco Zoe odpoví, ale už si nepamatuje co to bylo. Pomalu otvírá oči. Je na
kapačkách a nějaký muž kontroluje přístroje na, které je napojená.

Má blonďaté odbarvené vlasy a oplacaňejší postavu. Už chce odejít když v tom si všimne, že se Meghan probudila. Vyběhne ke dveřím a zákřičí na nejbližšího doktora, že je vzhůru. Vrátí se k ní rychlou hopkavou chůzí jako by byla podlaha z žhavého uhlí.,, Dobrý den slečno Greenová bylas te součástí autonehody řidič co jel za vámi nestihl zabrzdit a naboural do vás ze zadu.Byla jste jeden den v kómatu."Řekl jí tónem jako by byl dítě, které před třídou recituje básničku a lehce se na ní usmál.Na Meghan to bylo moc informací nechápavě zamrkala. Najednou jí hrozně bolela hlava. Do místnosti vešel starší muž v bílém plášti se svazkem papírů v ruce.,,Děkuju Johne."

Pokynul na blonďáka a nechal ho odejít.,,Omlouvám se za něj jak to na vás všechno najednou vychrlil je hodně upovídaný." Řekl posměšným tónem .,,Mohla bych dostat sklenici vody? "Vychraptila Meghan ze sebe, ale doktor ji ignoroval. V tu chvíli se rozrazili dveře a dovnitř vtrhl Marc.,,Návštěvní doba skončila před půl hodinou pane Greene a vaše sestra potřebuje odpočí...",,Držte hubu!Meghan kvůli tomuhle
kreténovi jsi byla v kómatu. "

,, Potřebovala být v klidu...."
,,Vždyť se nemusela probudit!",, Setsro vyveďte ho odsud.,,Řekl doktor chladně a Marc se poraženě odšoural k východu. Meghan se chtěla doktora na něco zeptat, ale ten ji přerušil.,,Ještě tu s námi chvilku zůstanete.... A vodu vám přinese zdravotní sestra i s obědem.,,
,, Já, ale nemám hlad. " Vychraptila ze sebe a začala kašlat. Doktor něco vytáhl ze šuplíku vedle lůžka. Meghan si teprve teď všimla
černovlasého chlapce na lůžku asi 2 metry od ní , který nejspíš spal.

Měla pocit, že ho od někud zná....No jistě! Je to ten kluk z autonehody teď je, ale mnohem víc bledý než předtím. Její záchvat kašle přestal a doktor si všiml jejího pohledu na kluka.,, Pan Grace...Byl v autě před vámi. " Řekl doktor chladně a zadíval se na žlutou krabičku, kterou právě vytáhl ze šuplíku. Meghan natáhla ruku a nevěřícně zírala na tři kulaté tobolky bílé barvy, které právě vypadli z krabičky rovnou na její dlaň .,, To jsou vitamíny když nechcete sníst oběd musíte si je vzít." Řekl unaveně když viděl její pohled při, kterém si dokážete představit čarodějnici nabízející Sněhurce otrávené jablko.

Meghan si pilulky ještě chvíli prohlížela a nakonec je opatrně vložila do úst.Doktor se ušklíbl a odešel. Chutnali trochu kysele, ale nebylo to tak hrozné jako Marc když vaří. Marc má z nějakého neznámého důvodu potřebu do všeho přidávat citrón. Takže většinou když dojde na večeři tak si objednají pizzu nebo si zajdou na čínu. Marc si vždycky nečekaně objedná sladkokyselou omáčku s rýží a občas si stěžuje jak je omáčka bez chuti a, že prý i Jojo žížaly jsou kyselejší.

Neví ani proč spolu začali bydlet možná proto, že ve stejnou dobu přišel Marc o přítelkyni a Meghan vyrazili ze školy za opakovanou nepřítomnost na hodinách. Ale nebylo to, protože by snad Meghan chodila za školu fetovat, dělat blbosti s kamarády nebo tak něco.

Vyučování ji prostě nebavilo a tak si radši doma malovala nebo jenom šla na odpoledku a, už se nevrlátila aby si mohla číst. Navíc si na ní hodně učitelů zasedlo kvůli odlišným názorům, které se nebála říkat na hlas a ještě k tomu jí hodně spolužáků šikanovalo. Takže nakonec byla docela ráda, že odešla.

Po prázdninách bude mít domácí školu což by mohlo být jednoduší...
Meghan začala zkoumat svojí zlomenou ruku. Vyměnili jí sádru a taky jí obvázali spáleninu na noze. Nejspíš jí poškozená kůže začala krvácet a sádra se musela při nárazu taky poškodit. Pokusila se posadit, jenže měla pocit jako by jí celé tělo někdo zaházel kameny. Konečně se posadila a snažila se rozpohybovat ztuhlý krk. Přitáhla si blíž tyč s kapačkama na, které byla napojená, ale ve chvíli kdy se snažila postavit tak se jí podlomila kolena a tvrdě dopadla na zem. Pokusila se zvednout tím , že se opřela o postel a těžce vydechovala, ale v tom si všimla jak se na ní dvě velké hnědé oči upřeně dívají.

Chlapec s černými vlasy měl nehty zaryté do prostěradla a z hluboka dýchal.,, Vidělas to taky? "Zeptal se vyděšeně .,, Co bych měla vidět?",, Tu zahradu. Je fakt krásná tvá květina , ale brzy zvadne. " Jakmile větu dořekl tak jako by byl nějaký robot na baterky dopadl hlavou na polštář a usnul. Meghan se vyškrábala na postel a přemýšlela co to mělo znamenat. Byl ten kluk blázen? Jestli ne tak co tím chtěl říct?

Tvá květina brzy uvadne....

Zahrada bláznů Where stories live. Discover now